O trombofile się nie nie martwię bo miałam robione na nią badania w pakiecie z kariotypem.To ja bym sobie jeszcze dorobiła badania na trombofilie wrodzona na Twoim miejscu. Parametry można mieć w normie. A chodzi o mutacje, które mogą doprowadzić do obumarcia płodu nawet w 9 miesiącu ciąży.
Można je zrobić nawet w ciąży bo to są badania, które się nie zmieniają całe życie. Na testdna pakiet "trombofilia wrodzona ". Nie chodzi o takie badania krzepliwości "zwykłe " typu Inr, Aptt. Tylko o sprawdzenie mutacji genetycznych krzepliwości.
To tak Ci tylko zostawię bo na listopadowych mamach jest dużo dziewczyn, które mają trombofilie wrodzoną. Można nie mieć żadnych objawów. A zresztą obniżone przepływy to jest objaw
Proszę
Twój lekarz na pewno wie co robi
reklama
Natalia9898
Fanka BB :)
dzięki dziewczyny za odpowiedź może faktycznie nie ma czym się martwić ale zgłoszę lekarzowiJa mam tak od początku ciąży plus bardzo krwawią mi dziąsła. Mówiłam lekarzowi, jakoś nie przejął się tym, mówił, żeby brać witaminy. Biorę od podatku ciąży. 5.05 mam prenatalne u innego lekarza, zapytam czy tak może być.
MiśZielinka
No dobra.. Jestem po wizycie. Krwiaka nie widać i najprawdopodobniej się wchlonal. Dzidziutek piękny i zadowolony. Machał, wierzgał nóżkami więc jestem w siodmym niebie Pani doktor jednak znów zaleciła branie accard w mniejszej dawace, ale chyba się wstrzymam. Skoro lekarz, który zauważył tego krwiaka kazał odstawić to nie będę go brała do kolejnej wizyty z doktorem.
10 maja prenatalne
17 maja wizyta z Panem doktorem
Ulga niesamowita
10 maja prenatalne
Ulga niesamowita
Natalia9898
to tylko sen ale wiadomo ja zawsze po koszmarach to jestem taka zdechła i wcale Ci się nie dziwięDziewczyny, miałam dziś koszmar Śniło mi się, że byłam na usg u jakiejś lekarki i ona powiedziała, że nie ma dobrych wieści i że serduszko przestało bić Wczoraj po południu i wieczorem kiepsko się czułam - bolał mnie brzuch głównie po prawej stronie, aż promieniował trochę na kręgosłup, nie miałam siły i w ogóle byłam nie do życia. Na szczęście nie miałam żadnych plamień, itd. Ale chyba dużo myślałam, czy wszystko jest ok i stąd ten sen - był straszny Dziś też nie czuję się szczególnie dobrze, choć trochę mniej boli.
MiśZielinka
Dziewczyny, miałam dziś koszmar Śniło mi się, że byłam na usg u jakiejś lekarki i ona powiedziała, że nie ma dobrych wieści i że serduszko przestało bić Wczoraj po południu i wieczorem kiepsko się czułam - bolał mnie brzuch głównie po prawej stronie, aż promieniował trochę na kręgosłup, nie miałam siły i w ogóle byłam nie do życia. Na szczęście nie miałam żadnych plamień, itd. Ale chyba dużo myślałam, czy wszystko jest ok i stąd ten sen - był straszny Dziś też nie czuję się szczególnie dobrze, choć trochę mniej boli.
Spokojnie ... Te bóle to pewnie z nerwów po tym śnie. Niema co się nastawiać na głupoty. Odpoczywaj i się nie stresuj bo to w dużej mierze wpływa na Twoje samopoczucie.
Ja od początku ciąży mam zapchany nos, wiecznie kicham i zawsze jest trochę krwi na chusteczce, rano to w ogóle masakra, jestem totalnie zapchana i krew z jakimiś strupami tez się codziennie pojawia.Dziewczyny a ja ostatnio zauważyłam u siebie krwotoki z nosa nie jakieś mocne bo to kilka kropel a ostatnie dwa dni kocham z rana z krwią , jest się czym martwić? Jak sądzicie wizytę dopiero mam za tydzień :/
Ja już po badaniach prenatalnych
Z dzidzia wszystko dobrze, chociaż przy badaniu lekarz powiedział, że przezierność karkowa jest na górnej granicy ale później powiedział,że dla tego wieku ciąży jest w normie.
Maleństwo ma 7cm z usg wyszło,że jest 13w+1d
Z dzidzia wszystko dobrze, chociaż przy badaniu lekarz powiedział, że przezierność karkowa jest na górnej granicy ale później powiedział,że dla tego wieku ciąży jest w normie.
Załączniki
Śliczne zdjęcie! Jaki fajny, mały nosek widaćJa już po badaniach prenatalnych
MałaMi30
Super cudowne wieści ❤❤❤ Myslalam o Tobie od rana. Czyli mamy potwierdzenie ze jak objawy maleją to nie ma co panikowaćNo dobra.. Jestem po wizycie. Krwiaka nie widać i najprawdopodobniej się wchlonal. Dzidziutek piękny i zadowolony. Machał, wierzgał nóżkami więc jestem w siodmym niebie Pani doktor jednak znów zaleciła branie accard w mniejszej dawace, ale chyba się wstrzymam. Skoro lekarz, który zauważył tego krwiaka kazał odstawić to nie będę go brała do kolejnej wizyty z doktorem.
10 maja prenatalne
Ulga niesamowita
reklama
hikari_ona
Super! Cieszymy się razem z Tobą Na jaki okres ciąży wypadają Ci prenatalne? Mam na myśli tydzień i dzienNo dobra.. Jestem po wizycie. Krwiaka nie widać i najprawdopodobniej się wchlonal. Dzidziutek piękny i zadowolony. Machał, wierzgał nóżkami więc jestem w siodmym niebie Pani doktor jednak znów zaleciła branie accard w mniejszej dawace, ale chyba się wstrzymam. Skoro lekarz, który zauważył tego krwiaka kazał odstawić to nie będę go brała do kolejnej wizyty z doktorem.
10 maja prenatalne
Ulga niesamowita