reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

To ja bym sobie jeszcze dorobiła badania na trombofilie wrodzona na Twoim miejscu. Parametry można mieć w normie. A chodzi o mutacje, które mogą doprowadzić do obumarcia płodu nawet w 9 miesiącu ciąży.
Można je zrobić nawet w ciąży bo to są badania, które się nie zmieniają całe życie. Na testdna pakiet "trombofilia wrodzona ". Nie chodzi o takie badania krzepliwości "zwykłe " typu Inr, Aptt. Tylko o sprawdzenie mutacji genetycznych krzepliwości.
To tak Ci tylko zostawię bo na listopadowych mamach jest dużo dziewczyn, które mają trombofilie wrodzoną. Można nie mieć żadnych objawów. A zresztą obniżone przepływy to jest objaw 🙄

Proszę 😊
Twój lekarz na pewno wie co robi ;)
O trombofile się nie nie martwię bo miałam robione na nią badania w pakiecie z kariotypem.

reklama
Ja mam tak od początku ciąży plus bardzo krwawią mi dziąsła. Mówiłam lekarzowi, jakoś nie przejął się tym, mówił, żeby brać witaminy. Biorę od podatku ciąży. 5.05 mam prenatalne u innego lekarza, zapytam czy tak może być.
dzięki dziewczyny za odpowiedź może faktycznie nie ma czym się martwić ale zgłoszę lekarzowi :)

No dobra.. Jestem po wizycie. Krwiaka nie widać i najprawdopodobniej się wchlonal. Dzidziutek piękny i zadowolony. Machał, wierzgał nóżkami 💗 więc jestem w siodmym niebie 😁 Pani doktor jednak znów zaleciła branie accard w mniejszej dawace, ale chyba się wstrzymam. Skoro lekarz, który zauważył tego krwiaka kazał odstawić to nie będę go brała do kolejnej wizyty z doktorem.
10 maja prenatalne
17 maja wizyta z Panem doktorem
Ulga niesamowita 💓

Dziewczyny, miałam dziś koszmar :( Śniło mi się, że byłam na usg u jakiejś lekarki i ona powiedziała, że nie ma dobrych wieści i że serduszko przestało bić :( Wczoraj po południu i wieczorem kiepsko się czułam - bolał mnie brzuch głównie po prawej stronie, aż promieniował trochę na kręgosłup, nie miałam siły i w ogóle byłam nie do życia. Na szczęście nie miałam żadnych plamień, itd. Ale chyba dużo myślałam, czy wszystko jest ok i stąd ten sen - był straszny :( Dziś też nie czuję się szczególnie dobrze, choć trochę mniej boli.
to tylko sen ale wiadomo ja zawsze po koszmarach to jestem taka zdechła i wcale Ci się nie dziwię

Dziewczyny, miałam dziś koszmar :( Śniło mi się, że byłam na usg u jakiejś lekarki i ona powiedziała, że nie ma dobrych wieści i że serduszko przestało bić :( Wczoraj po południu i wieczorem kiepsko się czułam - bolał mnie brzuch głównie po prawej stronie, aż promieniował trochę na kręgosłup, nie miałam siły i w ogóle byłam nie do życia. Na szczęście nie miałam żadnych plamień, itd. Ale chyba dużo myślałam, czy wszystko jest ok i stąd ten sen - był straszny :( Dziś też nie czuję się szczególnie dobrze, choć trochę mniej boli.

Spokojnie ... Te bóle to pewnie z nerwów po tym śnie. Niema co się nastawiać na głupoty. Odpoczywaj i się nie stresuj bo to w dużej mierze wpływa na Twoje samopoczucie.

Dziewczyny a ja ostatnio zauważyłam u siebie krwotoki z nosa nie jakieś mocne bo to kilka kropel a ostatnie dwa dni kocham z rana z krwią , jest się czym martwić? Jak sądzicie wizytę dopiero mam za tydzień :/
Ja od początku ciąży mam zapchany nos, wiecznie kicham i zawsze jest trochę krwi na chusteczce, rano to w ogóle masakra, jestem totalnie zapchana i krew z jakimiś strupami tez się codziennie pojawia.

Ja już po badaniach prenatalnych 🙂
Z dzidzia wszystko dobrze, chociaż przy badaniu lekarz powiedział, że przezierność karkowa jest na górnej granicy ale później powiedział,że dla tego wieku ciąży jest w normie.
Maleństwo ma 7cm z usg wyszło,że jest 13w+1d

Załączniki

• 921FF887-50D1-488A-9517-0FAAACDBEEFE.jpeg
    921FF887-50D1-488A-9517-0FAAACDBEEFE.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 101
Ja już po badaniach prenatalnych 🙂
Z dzidzia wszystko dobrze, chociaż przy badaniu lekarz powiedział, że przezierność karkowa jest na górnej granicy ale później powiedział,że dla tego wieku ciąży jest w normie.
Maleństwo ma 7cm z usg wyszło,że jest 13w+1d
Śliczne zdjęcie! Jaki fajny, mały nosek widać 😍

No dobra.. Jestem po wizycie. Krwiaka nie widać i najprawdopodobniej się wchlonal. Dzidziutek piękny i zadowolony. Machał, wierzgał nóżkami 💗 więc jestem w siodmym niebie 😁 Pani doktor jednak znów zaleciła branie accard w mniejszej dawace, ale chyba się wstrzymam. Skoro lekarz, który zauważył tego krwiaka kazał odstawić to nie będę go brała do kolejnej wizyty z doktorem.
10 maja prenatalne
Ulga niesamowita 💓
Super cudowne wieści ❤❤❤ Myslalam o Tobie od rana. Czyli mamy potwierdzenie ze jak objawy maleją to nie ma co panikować 😃

reklama
10 maja prenatalne
Ulga niesamowita 💓
Super! Cieszymy się razem z Tobą :) Na jaki okres ciąży wypadają Ci prenatalne? Mam na myśli tydzień i dzien :)

Do góry