reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja ważę 60kg przy wzroście 162 cm w 1 ciąży ważyłam 53 kg i tak teraz przy 3 ciąży około 60 kg

U mnie dziś na obiad gołąbki a u Was?
Kocham gołąbki 😍 Jadłam całe święta hihi 😁
U mnie dziś łosoś, frytki z batatów z piekarnika i trio warzywne (brokuł, marchew i kalafior) 🥦
Tez chciałabym być w 2 trymestrze aktywna - przed ciąża cały czas ćwiczyłam siłowo i ogólnie byłam aktywna, także mam nadzieje, że nie będzie lenistwa 😁

reklama
Jakie witaminy zażywacie? Mi początkowo gin przepisała pregna plus ( podobno lepiej się wchłania kwas foliowy) bo nie za żywałam wcześniej kwasu foliowego bo ciąża nie planowana i tak skończyłam opakowanie a teraz sobie kupilam mama Dha premium plus i powiem Wam że zażywam od wczoraj i mam lepsze samopoczucie nie wiem czy akurat to przez zmianę witamin ale lepiej się czuje 😊

Ostatnia edycja:
A ja miałam placki ziemniaczane z jogurtem, ale zjadłabym taki śląski obiad najchętniej, czyli rosół, rolada, kluski i modro kapusta 😃 takie smaki za mną chodzą 😋

Jakie witaminy zażywacie? Mi początkowo gin przepisała pregna plus ( podobno lepiej się wchłania kwas foliowy) bo nie za żywałam wcześniej kwasu foliowego bo ciąża nie planowana i tak skończyłam opakowanie a teraz sobie kupilam mama Dha premium plus i powiem Wam że zażywam od wczoraj i mam lepsze samopoczucie nie wiem czy akurat to przez zmianę witamin ale lepiej się czuje 😊

Moje pierwsze dziecko urodziło się z wagą 4460g . Położna na porodówce burczała że kobiety w ciąży jedzą witaminy a potem takie duże dzieci się rodzą.
Mój obiad to szynka w sosie, tłuczone ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej.

Moje pierwsze dziecko urodziło się z wagą 4460g . Położna na porodówce burczała że kobiety w ciąży jedzą witaminy a potem takie duże dzieci się rodzą.
Mój obiad to szynka w sosie, tłuczone ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej.
Nie przywiązywałabym do tego tak wagi moje dzieci urodzone w terminie a waga 3290 drugiej 3840
A witaminy są bardzo ważne przynajmniej dla tych mam co mają mdłości i wymiotują bo nie dostarczają sobie tyle witamin co potrzebują😉 tak uważam 😊

Dokładnie tak ale wiesz ja się absolutnie nie poddaję od trzech miesięcy pracowałam z dietetyką zrzuciłam co nie co.No i tak skutecznie że pojawił się mały Płodek.
Mój poprzedni cykl miał 365 dni a potem styczniowy cykl bo i bach niespodzianka walentynkowa.
Ale ja się nie poddaje i staram zdrowo jeść. Chociaż miewam chwilę słabości i zjem np tprtillę z maka ale to nie dzieje często.
A Ty kochana jesteś super przykładem że się da :)
Wszystko sie da tylko naprawde wiele mnie to kosztowało! Nic niestety samo sie nie zrobi :( a szkoda 😁
Przeżyłam szok dzisiaj na pobieraniu krwi. Pani mi dzisiaj pobrała krew do strzykawki i rozlewala do fiolek i później zamykała...
Spotkała się któraś z was z tym? Zawsze miałam pobierana krew prosto do fiolek.
Ta krew się wogole nadaje do badania jak miała kontakt z tlenem? Dziwne rzeczy :D
No moja tesciowa pobiera mi zwykla igla ale potem ta igla wpuszcza krew do tych gotowych fiolek. Ale z pierwszym synem jak chodzilam to właśnie robili tak jak opisalas. A tak wogole w krwi jest tlen, wiec wiecej tlenu raczej nie szkodzi :p moze nie mialy dziewczyny tych nowych prozniowych fiolek albo igieł do nich. :)
właśnie chodzę do niego od jakichś 15 lat, jest miły, sympatyczny i dowcipny. Chodzę na NFZ, a pierwszą ciążę prowadził mi w prywatnym gabinecie. Potem chodziłam do innego. A teraz jak już faktycznie się potwierdzi ciąża to od badań genetycznych pójdę do jeszcze innego prywatnie. Doświadczenie z poprzednich ciąż, pobytów na patologii ciąży i porodówkach nauczyło mnie że lekarz prowadzący ciążę powinien pracować w szpitalu w którym chce się rodzić.
Dziewczyny ważę około 120 kg, obie ciążę kończyłam z wagą 118kg. Także ten... Na razie uznałam że nakarmię trzecie marchewką, popiję wodą i zobaczymy jak będzie.
Lekarze i położne traktują pacjentki jak bydło, a święcenia gołym tyłkiem w szpitalu to nienawidzę serdecznie. U nas w szpitalu na patologii jest codzienne badanie na fotelu, rozkładasz nogi a w pokoju 5 lekarzy i położna patrzą jak szósty cię bada.
No ja z synem 1 zaszlam 97kg przytylam 8kg po porodzie mialam 96kg i jak zeszly te opuchlizny i inne to finalnie 88kg mialam tak z 3 miesiace po, ale z nim to mialam sloniowe nogi wogole.. masakra...

Z synem nr dwa zaczynalam 98kg dobilam do 117kg 😂🤣 zostalo mi po wyjminach 11 kg nadwyzki i se to rzucilam od czerwca do grudnia do 96, i tak tez zaczynalam ,na te chwile mam 97. :) Mam nadzieje ze z tym nie dopierdziele jak z drugim :D

reklama
Wszystko sie da tylko naprawde wiele mnie to kosztowało! Nic niestety samo sie nie zrobi :( a szkoda 😁

No moja tesciowa pobiera mi zwykla igla ale potem ta igla wpuszcza krew do tych gotowych fiolek. Ale z pierwszym synem jak chodzilam to właśnie robili tak jak opisalas. A tak wogole w krwi jest tlen, wiec wiecej tlenu raczej nie szkodzi :p moze nie mialy dziewczyny tych nowych prozniowych fiolek albo igieł do nich. :)

No ja z synem 1 zaszlam 97kg przytylam 8kg po porodzie mialam 96kg i jak zeszly te opuchlizny i inne to finalnie 88kg mialam tak z 3 miesiace po, ale z nim to mialam sloniowe nogi wogole.. masakra...

Z synem nr dwa zaczynalam 98kg dobilam do 117kg 😂🤣 zostalo mi po wyjminach 11 kg nadwyzki i se to rzucilam od czerwca do grudnia do 96, i tak tez zaczynalam ,na te chwile mam 97. :) Mam nadzieje ze z tym nie dopierdziele jak z drugim :D
To 2 trymestr jest nasz! Będziemy ćwiczyć te które mogą i mają bezpieczna ciąże. Ja też nie chce dużo przybrać a i ułatwić trzeba sobie poród.
Można zrobić osobny wątek i wkładać ćwiczenia dla kobiet w ciąży. 😉🙂

Do góry