reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dzwoniłaś do Gyncentrum? Też mam zamiar tam iść, ale chyba pójdę najpierw do lekarza na nfz, aby wypisał mi skierowanie.
Dzwoniłam ale nic nie załatwiłam pani podała mi numer na inna przychodnie .. myśle czy się nie umówię tam do Częstochowy bo mam bliżej ale tam już nie ma darmowego programu wiec poprostu zapłacą

reklama
Hej 😊 Wracam do internetów - święta na totalnym luzie, jedzonko, odpoczywanie i relaks :) Nadrobiłam Was dziś - chyba z 35 stron 🤭 Dziś 6+5, samopoczucie od kilku dni dobre, bez mdłości czy innych ciążowych dolegliwości. Oczywiście już zaczynam się martwić czy, aby na pewno jest wszystko ok.. 15 kwietnia kolejna wizyta, oby to serducho się w końcu pokazało :)

Bardzo zazdroszczę tym, które powoli kończą już pierwszy trymestr ❤ Ja mam wrażenie, że ten czas się tak wlecze i wlecze..

Dzwoniłam ale nic nie załatwiłam pani podała mi numer na inna przychodnie .. myśle czy się nie umówię tam do Częstochowy bo mam bliżej ale tam już nie ma darmowego programu wiec poprostu zapłacą
Ja też mam właśnie bliżej do Częstochowy i raczej tam się wybiorę. Mój lekarz na nfz wystawia skierowanie na bezpłatne z racji np chorób tarczycy (jako nieprawidłowe wyniki badań). Więc zobaczę co mi powie ostatecznie.

A na kiedy chciałabyś się umówić?

Właśnie też tam mam w planie robić ale jeszcze nie dzwoniłam. No ale wyczytałam już w różnych miejscach, że się w Czewie program darmowy skończył🙄 no i orientujesz się czy jest jakiś problem z terminami? Bo mam wizytę u gina w przyszłym tygodniu dopiero, a chciałam z nim jeszcze porozmawiac o tych badaniach i dopiero dzwonić.

Właśnie też tam mam w planie robić ale jeszcze nie dzwoniłam. No ale wyczytałam już w różnych miejscach, że się w Czewie program darmowy skończył🙄 no i orientujesz się czy jest jakiś problem z terminami? Bo mam wizytę u gina w przyszłym tygodniu dopiero, a chciałam z nim jeszcze porozmawiac o tych badaniach i dopiero dzwonić.
Nie wiem ale jak jutro nie załatwię z Katowicami to będę dzwonić od razu do Częstochowy wiec się zorientuje . Wyczytałam ze badanie prywatnie 230 zł kosztuje . Tez chciałam dzisiaj zapytać o nie lekarza ale z tych wrażeń zapomniałam :)

Nie za bardzo. Jak lekarz robił usg to mówił że widzi krwiaka ale im więcej badał i mierzył tym mniej był pewny A na końcu powiedział że go tam nie ma. Dla mnie ważne że szyjka zamknięta u serduszko bije. Jedynie co jestem zła to że dziś miałam tele poradę u endo i mam brać eutyrox 75 ale jestem w szpitalu więc ona nie może przepisać. Poszłam do lekarza A on mówi że on nic nie zrobi mam zadzwonić do swojego lekarza w poradni. Byłam wściekła.
Walczę nadal o ten eutyrox
Dobrze, że serduszko bije ! Cieszę się, oby Cię szybko wypuścili.
Z tym eutyroxem współczuje stresu :( nie rozumiem tego, że nie może przepisać leku bo jesteś w szpitalu. Przecież to specjalista od tarczycy, a Ty jesteś u specjalistów ginekologów. Jednak to endokrynolog dobiera dawki euthyroxu i co z tego, że jesteś w szpitalu. Masakra!

Ja też mam właśnie bliżej do Częstochowy i raczej tam się wybiorę. Mój lekarz na nfz wystawia skierowanie na bezpłatne z racji np chorób tarczycy (jako nieprawidłowe wyniki badań). Więc zobaczę co mi powie ostatecznie.

A na kiedy chciałabyś się umówić?
W okolicach 11 maja wtedy będzie 12 tydzień :) szkoda właśnie nie wiem jak mój lekarz bo chodzę prywatnie a kino to da mi skierowania na badania żebym miała darmowe wiec ciekawe jak z tymi prenatalnymi no ale trudno

U mnie dzisiaj 7+0. Cały dzień w pracy.. zwolniłam się w końcu chwilę wcześniej bo od rana byłam o suchych bułkach ;(

Widziałam, że były udane wizyty. Gratuluje! Mega się cieszę z każdej nowej i dobrej informacji.

reklama
Bo wiecie co, tak pytam, bo mam robić te badania w czwartek 8.04 (taki był najwcześniejszy termin, bo z nfz) , a w środę 14.04 mam wizyte i zastanawiałam się czy będą wyniki 🤔
@Mag... To trzymam kciuki zeby było Oki, robiłam dzisiaj TSH i tez się zastanawiam jak to tam wyjdzie
myślę że będą już wyniki.

Mam nadzieję że ok doktor mówiła że inaczej będzie dzwonić póki co cisza;)

Do góry