Martaem1983
Fanka BB :)
O świetnietak, można, jedynie pod koniec nie należy szczotkować brzuszka żeby skurczy nie pobudzać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O świetnietak, można, jedynie pod koniec nie należy szczotkować brzuszka żeby skurczy nie pobudzać
No mjie tez tak uczono z tymi witaminami ze należy odstawic je 8-9miesiac bo wtedy najwiecej dziecko zabiera..i ma najszybszy wzrost,a dopakowane witaminkami przybiera znaczniej..Moje pierwsze dziecko urodziło się z wagą 4460g . Położna na porodówce burczała że kobiety w ciąży jedzą witaminy a potem takie duże dzieci się rodzą.
Mój obiad to szynka w sosie, tłuczone ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej.
Noooo ja sie jie moge doczekac cwiczenia spowrotem.. ale kurdze dzis zrobilismy sobie z chlopakami dluzszy spacer do koleżanki ok. 5 km w te i nazat i czuje w krzyzu i podbrzuszu... Eh... Ale sie nie poddam ooooo nie!To 2 trymestr jest nasz! Będziemy ćwiczyć te które mogą i mają bezpieczna ciąże. Ja też nie chce dużo przybrać a i ułatwić trzeba sobie poród.
Można zrobić osobny wątek i wkładać ćwiczenia dla kobiet w ciąży.
ja już widzę że wylewają się z kilku staników więc trochę mi uroslyMadzia to mnie pocieszyłaś, teraz mam B i jest szansa!
o jezu ale mi narobilas. Jutro klepie kluski slaskie, rosół to sam się robi. Przez Ciebie nie wiem czy zaraz się za to nie braćA ja miałam placki ziemniaczane z jogurtem, ale zjadłabym taki śląski obiad najchętniej, czyli rosół, rolada, kluski i modro kapusta takie smaki za mną chodzą
Chyba tak.. Jeszcze rano zadowolona byłam, że mdłości od kilku dni brak, a teraz ledwo zipie Mdli mnie już z 5h.. Nawet jedzenie nie pomaga.Czy tez tak macie ze jest Wam niedobrze ale nie codziennie tylko np. co drugi dzień?
Wczoraj czułam się dobrze, dzis ledwo funkcjonuje i tak co 2/3 dni się zmienia..
To ja jestem za, też chętnie się poruszam, nie mam przeciwskazań i mam nadzieję, że tak zostanie, a dodatkowy ruch się przydaTo 2 trymestr jest nasz! Będziemy ćwiczyć te które mogą i mają bezpieczna ciąże. Ja też nie chce dużo przybrać a i ułatwić trzeba sobie poród.
Można zrobić osobny wątek i wkładać ćwiczenia dla kobiet w ciąży.
Ja dzisiaj miałam pierogi ale jak się tu naczytalam o tych plackach ziemniaczanych, kluskach slaskich to tez obowiązkowo coś jutro muszę zrobićo jezu ale mi narobilas. Jutro klepie kluski slaskie, rosół to sam się robi. Przez Ciebie nie wiem czy zaraz się za to nie brać
Ja też dziś czuje się okropnie. Wczoraj byłam lepiej a dziś masakra....Czy tez tak macie ze jest Wam niedobrze ale nie codziennie tylko np. co drugi dzień?
Wczoraj czułam się dobrze, dzis ledwo funkcjonuje i tak co 2/3 dni się zmienia..
Tak.. W święta umierałam strasznie. Dziś do obiadu porażka a teraz już lepiej. Tylko ja mam tak, że mimo, że mi nie dobrze to jem. Pomagają słodycze co jest bardzo złe w moim przypadku jedne co się nie zmienia to ból piersi który jest okropny, ciagle boli tak samo od samego początku (już miesiąc )Czy tez tak macie ze jest Wam niedobrze ale nie codziennie tylko np. co drugi dzień?
Ja z kolei jutro robię krokiety z kapustą i grzybami na mące żytniej. Grzybki już się moczą i pięknie pachną oczywiście danie bez mięsa bo mi śmierdzi ( biedny ten mój mąż )u mnie xzis ogórkowa ale naszła mnie teraz na krokiety z pieczarkami i corka poleciała do biedry kupic normalnie czuje ich smak ehh