reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

niestety zostaje aż do soboty.. Głównie ze względu na wcześniejsze poronienia. Lekarz chce zobaczyć jak będzie się rozwijała ciąża i przez kolejne dni będzie to sprawdzane czy wszystko w porządku i czy idzie to w dobrym kierunku. Z jednej strony masakra tyle czasu jak ja już tęsknię za synem [emoji17] ale z drugiej będę spokojniejsza jak wrócę do domu że wszystko ok :)
Trzymaj się cieplutko! Będzie dobrze. Przynajmniej będziesz spokojniejsza. :)

reklama
dziękuję za trzymanie kciuków, widać bardzo pomogły bo dzidzia ma się dobrze
emoji3059.png
pojechaliśmy z mężem na pogotowie i mnie zatrzymali na obserwacje. Na usg dzidziuś z bijącym serduszkiem
emoji3590.png
całe 4 mm
emoji85.png
dopiero 6+5 wg USG. Lekarz nie stwierdził przyczyny krwawienia, powiedział że wszystko wygląda dobrze a plamienia się zdarzają. Dostałam duphaston i od razu euthyrox bo wynik powyżej 4 to faktycznie już spory.
Poza tym już prawie nie plamię także myślę że to tylko jednorazowa akcja i wszystko będzie dobrze
emoji4.png
mam nadzieję że już jutro wypuszcza mnie do domku bo już tęsknię za moimi chłopakami
emoji3064.png
to dobra wiadomość
to dobra wiadomość, uważaj na siebie i na swoją kruszynke odpoczywaj jak najwięcej i miej jak najwięcej pozytywnych mysli ❤
Ja już po wizycie :) Dzidzia 5,1mm z bijącym serduszkiem :) 6t3d
Takie wiadomosci to ja lubię. Wspaniale ! 😚

Wszystkim kobietka które dziś odwiedzają lekarza zycze owocnych wizyt i tylko samych dobrych wiadomości ❤❤❤❤

Ja się wczoraj trochę martwilam bo przestały mnie chwilowo boleć cycki ale dzis rano jak wstalam znow je czuje więc chyba czasem popadam w jakaś paranoje 😚😊

niestety zostaje aż do soboty.. Głównie ze względu na wcześniejsze poronienia. Lekarz chce zobaczyć jak będzie się rozwijała ciąża i przez kolejne dni będzie to sprawdzane czy wszystko w porządku i czy idzie to w dobrym kierunku. Z jednej strony masakra tyle czasu jak ja już tęsknię za synem [emoji17] ale z drugiej będę spokojniejsza jak wrócę do domu że wszystko ok :)
Dokładnie, wszystko sprawdzą i wrócisz spokojnie na święta do domu, bez zamartwiania się. Chociaż rozumiem tęsknotę za synem, ale dacie radę 😊

Przytulam mocno[emoji3590] Wiem, że będzie ciężko ale tak jak mówisz, lepiej sprawdzić wszystko na spokojnie [emoji4] swoją drogą, trafiłaś na super lekarza, mnie po badaniu dawali tabletki i do domu..
Dokładnie, tez się zdziwiłam bo po obchodzie jeszcze przyszedł i dopytywał o wcześniejsze poronienia, o poprzednią ciążę, pytał czy miałam robione przeciwciała przeciwjądrowe (pierwsze słyszę o nich). Wyjaśnił wszystko i jestem o wiele spokojniejsza, opieka jest tu naprawdę dobra [emoji4] jesteśmy z fasolką w dobrych rękach:)

Dokładnie, tez się zdziwiłam bo po obchodzie jeszcze przyszedł i dopytywał o wcześniejsze poronienia, o poprzednią ciążę, pytał czy miałam robione przeciwciała przeciwjądrowe (pierwsze słyszę o nich). Wyjaśnił wszystko i jestem o wiele spokojniejsza, opieka jest tu naprawdę dobra [emoji4] jesteśmy z fasolką w dobrych rękach:)
Ciesze się, że plamienie ustało i jesteście w dobrych rękach 😍

Hejka ✊🏻 My dziś 5+6 🌞 Jutro o 11:30 wizyta, cieszę się i denerwuje na maxa. Oby wszystko było w porządku!
Wasze piękne usg dają tyle radości 😍

Dziewczyny czy ważycie się? Macie już coś na plus? Ja dziś weszłam na wagę, a tam prawie 1kg więcej 😂 Przeżyłam zawał, ale tak myśle, że może woda mi się zatrzymała. Nie jem aż tyle, by w takim tempie tyć 🤷🏻‍♀️

Cześć dziewczyny, miłego dnia życzę :)
Co prawda wizytę mam 9.04 ale dziś idę zrobić badania bo pozniej wyjeżdżamy na święta, po świętach mam zalatane dwa dni to wolę nie ryzykować i nie zostawiać na dwa dni przed wizytą bo nigdy nie wiadomo czy coś z wynikami się nie poprzesuwa :)

Hej :) witam się w 7t 1 d . Czytam wasze posty wszystkie i chyba ja zacznę się niedługo martwić . Na szczęście za tydzień wizyta . Ale u mnie nadal brak objawów . Piersi nie bolą tylko wieczorem jak fotkę trochę sutki . Brzuch tez już nie pobolewa odczuwalnie tylko tak bardziej szczypie wieczorem czy swędzi albo tak bardzo bardzo delikatnie ale nie czuje już tak jak wcześniej . Wymiotów brak i nudności brak . No nie wiem mam nadzieje ze wszystko jest dobrze . Plamien tez żadnych nie mam naszczescie

reklama
Hejka ✊🏻 My dziś 5+6 🌞 Jutro o 11:30 wizyta, cieszę się i denerwuje na maxa. Oby wszystko było w porządku!
Wasze piękne usg dają tyle radości 😍

Dziewczyny czy ważycie się? Macie już coś na plus? Ja dziś weszłam na wagę, a tam prawie 1kg więcej 😂 Przeżyłam zawał, ale tak myśle, że może woda mi się zatrzymała. Nie jem aż tyle, by w takim tempie tyć 🤷🏻‍♀️
ja pisałam wcześniej ze mam 4-5kg na plusie a to dopiero 8 tyg. Chociaż się z parę miesięcy przed ciąża nie ważyłam i mogło zostać po zimie 😅

Do góry