reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Rukola, mogę jeść zawsze i wszedzie[emoji7]
Dzień dobry, ja od 6 nie śpię [emoji55] wstaję o 6 żeby dupka wziąć i juz pospane. Nie zasnę za Chiny a oczy wie kleją [emoji55] Dawno z takim głodem się nie obudziłam [emoji85] ale zjadłam i żałuję bo już mnie mdli [emoji55] wczoraj miałam takie wzdęcia ze wyglądałam jak 9tym miesiącu już [emoji85][emoji1787] znowu mam mini plamienie [emoji17] jutro o 9 wizyta eh :( Zobacz załącznik 1250949

reklama
Dzień dobry, ja od 6 nie śpię [emoji55] wstaję o 6 żeby dupka wziąć i juz pospane. Nie zasnę za Chiny a oczy wie kleją [emoji55] Dawno z takim głodem się nie obudziłam [emoji85] ale zjadłam i żałuję bo już mnie mdli [emoji55] wczoraj miałam takie wzdęcia ze wyglądałam jak 9tym miesiącu już [emoji85][emoji1787] znowu mam mini plamienie [emoji17] jutro o 9 wizyta eh :( Zobacz załącznik 1250949
🤔a czemu tak rano wstajesz na tego dupka ? Ja biorę przy śniadaniu i kolacji po 2 tabsy nie znalazłam w ulotce ze co 12h trzeba i lekarz tez nie mówił 🤔 pyszne śniadanko ☺☺

Hej :) dzis u mnie 5 tc + 4 ☺ Dziewczyny czy u Was w większości macie mdłości/wymioty ? Bo ja nie mam... i zaczynam sie martwić czy to dobry znak bo w sumie ...
Nie mam mdłości, wymiotów, ani nadwrażliwości na zapachy i jakoś się tym nie przejmuje 😉 ciesz się, że póki co możemy funkcjonować bez większych problemów 😉
Dokładnie. Dlatego zrobienie listy to jedno, ale później jeszcze dać chwilę nowym na poznanie się. Pamiętam z innego forum dziewczyny na spokojnie zamknięty robiły w okolicach połówkowych. Co pozwoliło wyeliminować jedną bardzo toksyczna dziewczynę. Tutaj dziewczyny bardzo szybko chcą zamknięty , jak dla mnie ciut za szybko. Można się poznawać nie wywlekając swoich historii do 10 pokolenia wstecz[emoji6] na samym początku. Ale co kto lubi. A to że będzie zamknięty, nie oszukujmy się nie wyeliminuje ryzyka że coś się nie wydostanie, zwłaszcza że nadal mało się znamy. Po prostu jestem ostrożna i wolę chuchać na zimne. Jeśli kogoś tą analizą uraziłam to sorry taki mamy klimat[emoji6]
Jestem za zamkniętym wątkiem ale zgadzam się z tym co napisałaś 😉 na tak wczesnym etapie i tak nie wiadomo kto jest kim, a kolejna sprawa, że ciągle dochodzą dziewczyny z terminem listopadowym 😉

Dokładnie. Dlatego zrobienie listy to jedno, ale później jeszcze dać chwilę nowym na poznanie się. Pamiętam z innego forum dziewczyny na spokojnie zamknięty robiły w okolicach połówkowych. Co pozwoliło wyeliminować jedną bardzo toksyczna dziewczynę. Tutaj dziewczyny bardzo szybko chcą zamknięty , jak dla mnie ciut za szybko. Można się poznawać nie wywlekając swoich historii do 10 pokolenia wstecz[emoji6] na samym początku. Ale co kto lubi. A to że będzie zamknięty, nie oszukujmy się nie wyeliminuje ryzyka że coś się nie wydostanie, zwłaszcza że nadal mało się znamy. Po prostu jestem ostrożna i wolę chuchać na zimne. Jeśli kogoś tą analizą uraziłam to sorry taki mamy klimat[emoji6]
Fajnie byłoby poczekać jeszcze, wiele przyjdzie kilka pewnie odejdzie oby nikt ale wiadomo różnie bywa ;) po połówkowych wydaje sie spoko pomysłem:)

Ja biorę 3x1 to co 8h, to biorę 6,14 i 22 [emoji2368] mam wszystko na kartce rozpisane [emoji85] 8 zastrzyk, 20 acard, 8 i 20 luteina, suple z jedzeniem i cyclonamine jak sie pojawi krwawienie 3x2 [emoji85]
[emoji848]a czemu tak rano wstajesz na tego dupka ? Ja biorę przy śniadaniu i kolacji po 2 tabsy nie znalazłam w ulotce ze co 12h trzeba i lekarz tez nie mówił [emoji848] pyszne śniadanko [emoji5][emoji5]

hej hej
szczypałam się długo żeby napisać,
dopiero tyle co II na teście, termin wg OM na 28.11
bety nie robiłam i kurcze chyba nie zrobię bo nie mam kiedy :( ale testy z dnia na dzień z ciemniejszą kreską więc to dobry znak.

niby na chłodno do tego podchodzę, ale z drugiej strony czuję, że jest i będzie dobrze :) do lekarza chcę umówić się na po świętach, będzie to skończony 6 tydzień, w poprzedniej ciąży juz w 6+1 było serducho

w domu 16 miesięczny huragan Grześ, jakoś próbujemy ogarniać złobek, pracę,
czuję się jak nie w ciązy, martwiłabym się brakiem objawów, aleee...w pierwszej ciązy nie miałam żadnych przez całe 9 miesięcy, pracowałam do 7 miesiąca, a mogłabym dłużej, oj życzę sobie żeby ta ciąża była taka sama, chciałabym pracować jak najdłużej :) i wam życzę takiej formy!

na listopadówkach 2019 mamy super atmosferę, jak w rodzinie♥️wspieramy się, żalimy, pocieszamy do dziś, mam nadzieję, że i tu będzie bardzo sympatycznie. i może to potwierdzić @Lena142 (mam nadzieję, ze się nie gniewasz że zdradzam, że się znamy haha)

dodam, że ciąża wystarana, z pierwszą nie poszło szybko, więc i ta na lekach, ale poszło szybko, już w 3 cyklu :) stąd nasz szok, bo nastawialiśmy się na rok starań.
będziemy mieć dwójkę dzieci z listopada😱😱

będę starać się odzywać jak najczęściej, oczywiście prosze o wciągniecie mnie na prywatny wątek, uwazam że do dobry pomysł :)

miłego dnia☀️
Hej,

Witamy:) Jak dobrze, że napisałaś. Ja też mam właśnie praktycznie zero objawów i codziennie się zadręczam, że coś jest nie tak, jednak na Twoim przykładzie widzę, że to możliwe więc jestem już spokojniejsza :)

Mi pomagał przy nudnościach imbir. A czasami zaparzałam miętę.
Z pierwszym synem wogole nie mialam, z drugim mdlilo mnie popołudniami w okolicach 7-8tygodnia i przeszlo.. yeraz kreci mnie juz od tygodnia zrzutka pierwsza wczoraj po obiedzie. Narazie spokój, ale kreci. Ale te poprzednie z chlopakami byly baaaardzo podobne ciazea ta juz jest inna :p

Czy was tez tak okropnie odrzuca od jedzenia? Kompletnie nie czuje głodu, a jak juz go poczuje to wszystko jest na "nie" Nic mi nie smakuje,brak ochoty na cokolwiek Nawet cos co przed ciąża mogłam jeść non stop teraz "nie Wchodzi" i nie sprawia mi "przyjemności" jeśli juz coś takiego zjem.
Tak, też tak mam. Przez ostatnie kilka dni mało co mi przechodzi przez gardło.

reklama
Jak sobie z tym radzisz? Powiem szczerze ze momentami szału idzie dostać. A szczególnie gdy juz ten głód się poczuje a nic nie pasuje. Staram się coś jeść ze względu na dziecko ale ciężko sie przemoc. Czasem boje się ze jem za mało i dziecku to zaszkodzi. Jeśli chodzi o nawodnienie to pije bardzo dużo,ale to może dlatego ze jestem nauczona pić tylko wodę i przed ciąża pilam ok2,5-3l dziennie. Teraz ciągle chce mi się pić Woda i co u mnie dziwne MLEKO idą non stop! Szkoda że z jedzeniem nie jest tak łatwo..
Zazdroszczę, mi nawet woda "rośnie" w ustach i nie mam ochoty ani jeść ani pić :(

Do góry