reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny czy wy też macie takie dni kiedy maluchy się tak intensywnie ruszają?... Czuję mnóstwo ruchów dzisiaj i oczywiście jakto ja panikuje.
33 tydzien. W zasadzie to zaraz 34
U nas Mała bardzo intensywnie się rusza (mąż się śmieje, że chodzi z kąta w kąt) i raczej mam chwilę zastanowienia jak nie czuć ani nie widać ruchów przez np. 3 h ;)

reklama
U nas Mała bardzo intensywnie się rusza (mąż się śmieje, że chodzi z kąta w kąt) i raczej mam chwilę zastanowienia jak nie czuć ani nie widać ruchów przez np. 3 h ;)
U mnie były mega intensywne ruchy do 35+4. I nagle cisza…
Teraz rusza się bardzo delikatnie, czuje tylko czkawkę, aż musiałam 2x wyciągać detektor żeby sprawdzic czy na pewno wszystko ok.
Rozumiem ze ma mało miejsca, ale tak nagle z okropnego wiercipięty zrobił się cichutki jak myszka.
Muszę chyba iść na jakies KTG, jutro równe 36 tygodni za mna.

Ja już po wizycie, szacunkowa waga małego to 3100g, okazało się że szyjka miękka z rozwarciem. Mogę rodzić w każdej chwili, jakby tego było mało to skurcze macicy widoczne i wyczuwalne nawet podczas badania USG. Trochę się zestresowałam bo co prawda wiedziałam, że brzuch od dwóch dni cały czas jak kamień ale jednak nie myślałam że to już tak blisko. Na szczęście dziś już 36+3 więc ciąża praktycznie donoszona. Co ma być to będzie, choć lekarz mówił że być może to wszystko jeszcze się wstrzyma, bo tak naprawdę daty porodu nikt nie przewidzi. Zobaczymy, najważniejsze żeby mały był cały i zdrowy

Ja już po wizycie, szacunkowa waga małego to 3100g, okazało się że szyjka miękka z rozwarciem. Mogę rodzić w każdej chwili, jakby tego było mało to skurcze macicy widoczne i wyczuwalne nawet podczas badania USG. Trochę się zestresowałam bo co prawda wiedziałam, że brzuch od dwóch dni cały czas jak kamień ale jednak nie myślałam że to już tak blisko. Na szczęście dziś już 36+3 więc ciąża praktycznie donoszona. Co ma być to będzie, choć lekarz mówił że być może to wszystko jeszcze się wstrzyma, bo tak naprawdę daty porodu nikt nie przewidzi. Zobaczymy, najważniejsze żeby mały był cały i zdrowy
Ja wczoraj też miałam wizytę 35/36 tydzień. Szyjka nadal wysoko, skierowana do tyłu także jak narazie poród mi nie grozi 😉 młody przez 2 tygodnie urósł z 2500g do 3220g 🙄. Z oszacowania wagi do 40tyg urośnie do ok 4100g (masakra 😁😁😁).

Wiem wiem. Napisałam ale potem się zastanowiłam bo jednak forum jest publiczne i niewiem czy rzucać tu placówkami i nazwiskami..
Ale uważasz że to źle że zasugerował? Co prawda wspomniał o tym że to moja decyzja ale sugestia jednak była na tyle wymowna że zasiała ziarnko niepewności..
Pytalam z ciekawości w którym łódzkim szpitalu mają takich lekarzy przy kwalifikacji. Oczywiście jak wolisz nie mówić to rozumiem.

Wiem wiem. Napisałam ale potem się zastanowiłam bo jednak forum jest publiczne i niewiem czy rzucać tu placówkami i nazwiskami..
Ale uważasz że to źle że zasugerował? Co prawda wspomniał o tym że to moja decyzja ale sugestia jednak była na tyle wymowna że zasiała ziarnko niepewności..
Dla mnie nie powinien przed samym porodem wywierać presji i dążyć do zmiany decyzji choć sam widzi Cie pierwszy raz.

reklama
Ja wczoraj też miałam wizytę 35/36 tydzień. Szyjka nadal wysoko, skierowana do tyłu także jak narazie poród mi nie grozi 😉 młody przez 2 tygodnie urósł z 2500g do 3220g 🙄. Z oszacowania wagi do 40tyg urośnie do ok 4100g (masakra 😁😁😁).
To dobrze, że na tym etapie ciąży masz szyjkę wysoko i zamkniętą, mi lekarz powiedział że jeśli takie rozwarcie jak mam obecnie zdążyło by się w 35 tygodniu to trzeba by wprowadzić leki. A Twój młody faktycznie ostatnio sporo dobrał, widocznie dobrze mu w brzuszku 😊 choć te szacunkowe wagi to też bywają mylne ale jakiś pogląd jednak dają

Do góry