reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
A za mna chodza znowu truskawki,maz pojechal na zakupy, ma przywiezc truskawki, juz nie moge sie doczekac :D

U mnie 5 dzien lezenia plackiem, juz mi sie przykrzy.. ale dalej plamie, na szczescie juz totalnie resztki,mam nadzieje ze 2-3 i przestanie.

Prenatalne mam 7 maja,wiec pewnie do tego czasu i tak bede sie mega oszczedzac, az sie okaze co z krwiakiem
Leżakuj, odpoczywaj, czytaj książki jak masz siłę lub nadrabiaj ulubione seriale ;) Ja cały weekend przeleżałam i przespałam, byłam strasznie osłabiona, więc łączę się w bólu, ale jak mus to mus! ściskam

Przeglądam ta gazetkę Lidla i jak jutro wszystko będzie ok na prenatalnych, to chyba 4 maja coś zamówię i może legginsy dla siebie, tylko nie wiem jak z rozmiarem ehh

A za mna chodza znowu truskawki,maz pojechal na zakupy, ma przywiezc truskawki, juz nie moge sie doczekac :D

U mnie 5 dzien lezenia plackiem, juz mi sie przykrzy.. ale dalej plamie, na szczescie juz totalnie resztki,mam nadzieje ze 2-3 i przestanie.

Prenatalne mam 7 maja,wiec pewnie do tego czasu i tak bede sie mega oszczedzac, az sie okaze co z krwiakiem
Ja też szaleje za truskawkami 🍓🍓🍓 dzisiaj będą truskawki z borówkami ze śmietana mniam

Sernik bym zjadła [emoji7] muszę wpisać na listę zakupów ser do sernika hihi [emoji87]
Ja dziś planuje spaghetti mam nadzieję zjeść że smakiem jeśli jednak nie będzie wchodziło zjem połowę pizzy takiego gotowca bo mam ochotę

Gratulacje młodych talentów. Fajnie jak dzieciaki zajmują się czymś z pasją a nie z przymusu.[emoji7]

O kurczaki [emoji7] daj przepis na to bezglutenowe cudo.

Ja mam strasznie wyrzuty sumienia że mi wchodzą tylko owoce a warzywa nie i od kilku dni do moich koktajli przemycam trochę jarmużu i rzodkiewki co jeszcze z warzyw polecacie dodać do koktajlu ?
No i na picie wody robię cały dzbanek z plastrem cytryny i kilkoma listkami mięty mam świeżą miętę na ogródku więc korzystam ale tak się zastanawiam czy ciągłe picie wody z cytryną będzie ok w ciąży ? Co mówicie ? Sama woda mi nie wchodzi niestety

Możesz dać jeszcze szpinak, marchewkę :)
Chyba seler naciowy ludzie dają, ale sama nie piłam sama [emoji14]

Sernik bym zjadła [emoji7] muszę wpisać na listę zakupów ser do sernika hihi [emoji87]
Ja dziś planuje spaghetti mam nadzieję zjeść że smakiem jeśli jednak nie będzie wchodziło zjem połowę pizzy takiego gotowca bo mam ochotę

Gratulacje młodych talentów. Fajnie jak dzieciaki zajmują się czymś z pasją a nie z przymusu.[emoji7]

O kurczaki [emoji7] daj przepis na to bezglutenowe cudo.

Ja mam strasznie wyrzuty sumienia że mi wchodzą tylko owoce a warzywa nie i od kilku dni do moich koktajli przemycam trochę jarmużu i rzodkiewki co jeszcze z warzyw polecacie dodać do koktajlu ?
No i na picie wody robię cały dzbanek z plastrem cytryny i kilkoma listkami mięty mam świeżą miętę na ogródku więc korzystam ale tak się zastanawiam czy ciągłe picie wody z cytryną będzie ok w ciąży ? Co mówicie ? Sama woda mi nie wchodzi niestety
A co do tortilli to mezu robil z mehl farine schara :)
Tylko woda mąka i szczypta soli. Nie mial proporcji, tylko na oko robił, az zgestnialo i dało się kleić- taka konsystencje plasteliny mial. I robotem wyrabial - hakiem. A później walkowal placki i smażył na patelni.

A farsz to kurczak smażony, czerwona fasola z puszki, cebula podsmażona i sos bbq :) i wszystko później połączył i na patelnię dal, żeby ser się rozpłynął:)
20200426_183951.jpeg

My też mieliśmy ślub w sierpniu - 4 sierpnia będzie 2 rocznica. Miałam plan żeby co roku wbijać w suknie ślubna, mąż w garniaka i iść na starówkę do restauracji na obiad/kolacje, może by myśleli ze jesteśmy po tajnym ślubie i by nam serwowali za darmola 😂😂😂😂
No ale na razie to chyba nie wypali 😅
My z kolei znamy sie 3 lata, od ponad 2.5 jesteśmy razem, oświadczyny były po 5 miesiącach a ślub po niecalym roku 🙈🙈

Cześć dziewczyny [emoji112]
Witam się po weekendzie. Ja swój spędziłam z rodziną, świętowaliśmy urodziny mojego synka, który jutro kończy 5 lat. Ja nie wiem kiedy to zleciało [emoji3064][emoji3059]
Dzisiaj jestem pierwszy dzień w pracy po 1,5 miesiąca pracy zdalnej. Czuje się dobrze, ale jestem zwyczajnie zmęczona i jak tylko powiem w pracy o ciąży i przekażę obowiązki to idę na zwolnienie.
Nie nadrobiłam wszystkiego, ale widziałam, że pisałyście o wózkach. No to ja powielę opinię kilku z Was. Też stawiam na Cybex Priam, Balios albo ewentualnie Mutsy Icon.
Jak zwykle kciuki za wszystkie wizyty [emoji110]

reklama

Oj nie dziwie się:(
Starasz się coś sobie zorganizować? Jakieś nadrabianie filmów, książek?

Do góry