reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Te pierwsze badania są najdroższe (bo najwięcej ich jest) , potem to głównie mocz i morfologia, na koniec jeszcze trochę jest badań, ale już mniej.
Ja mam drugą wizyte 1 kwietnia ale na nfz i lekarz mówił że jak będzie serduszko to i na badania da i l4 dalej wystawi. Martwie sie troche, że może jeszcze serduszka nie być, chociaż raczej jestem dobrej myśli, ale nigdy nic nie wiadomo. W zeszły czwartek według usg był 4 tydzień jakoś, a według ostatniej miesiączki, która była 3.02 wychodzi już 8 tydzień. Więc sama nie wiem co będzie.

Czy słyszałyście o tej teori że jeśli dzidzia zaczepianie w prawej stronie macicy to oznacza chłopca a jak z lewej strony to dziewczynka?
Podobno jest to pewne tylko na początku ciąży.
Teraz gdy prawie każda robi wczesne usg może byśmy zapamiętały tak dla zabawy i sprawdziły w przyszłości czy się potwierdzi?
Ja z dwoma pierwszymi dziećmi niepamietam bo to było ponad 10lat temu wiec o tym nie słyszałam a z trzecim dzieckiem robiłam tylko usg połówkowe wiec nie mogę stwierdzić jak było na początku ale łożysko miałam po prawej stronie i jest syn

Ostatnia edycja:
Tak, też jeszcze mam odczyn combsa, wr ale cytomegalie i różyczke robiłam kiedyś sama

Dziewczyny, a jak zapisujecie się do tych lekarzy, prywatnie czy tez nie, to informujecie zawsze o ciąży? Bo wizyt 'ciążowych' nie powinni odwoływać

U mnie gin na nfz to mi proponowal pierwsza wizyte w maju[emoji23][emoji23][emoji23]
Moj prywatny gin tylko prowadzi juz ciaze, mowi, ze o ile sie nie zarazi to kobiet w potrzebie nie zostawi...

Haha jeju ja ostatnio jadłam bigos na obiadokolacje to cały wieczór mi się nim odbijało, tak jak wczoraj zjadłam kiełbaskę z duszona cebulką na obiad po 15 i do samego pójścia spać odbijała mi się ta kiełbasa i teraz właśnie tak mam dziko, że mi się obiad odbija do spania [emoji2356][emoji2356][emoji2368]
U mnie ten sam temat :/
Co wiecej, wczoraj narobilam sie pierogow ruskich, bo taka chcice mialam, robilam je z 3latkiem na blacie, a dzis myslalam, ze pawia po nich puszcze...

Czy słyszałyście o tej teori że jeśli dzidzia zaczepianie w prawej stronie macicy to oznacza chłopca a jak z lewej strony to dziewczynka?
Podobno jest to pewne tylko na początku ciąży.
Teraz gdy prawie każda robi wczesne usg może byśmy zapamiętały tak dla zabawy i sprawdziły w przyszłości czy się potwierdzi?
Ja z dwoma pierwszymi dziećmi niepamietam bo to było ponad 10lat temu wiec o tym nie słyszałam a z trzecim dzieckiem robiłam tylko usg połówkowe wiec nie mogę stwierdzić jak było na początku ale łożysko miałam po prawej stronie i jest syn
Ja wiem tylko tyle, że ciąża z lewego jajnika. Tak mówił lekarz.

reklama
Do góry