reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Czy posiadacie adaptery do pasów samochodowych, które mają za zadanie odciągnąć pas od brzucha? Ja wlasnie przymierzam się do kupna.. Jestem ciekawa z jakich rozwiązań korzystacie? 🌷

reklama
Dziewczyny mam problem, jestem teraz w 11 tc. Wczoraj wieczorem na wkładce zauważyłam bardzo niewielkie dwie plamki takie brązowawe. Rano wspolzylismy i mam wrażenie ze coś poruszyliśmy bo od rana miałam taki „dyskomfort” ale nie to ze bol poprostu jakieś takie uczucie dziwne tam w srodku, poza tym się na sprzątałam jak to w sobotę, później jeszcze po lazilismy po lesie wiec trochę się zmęczyłam. Zastanawiam się czy to jest mega pilna sprawa i powinnam udać się na sor czy mogę poczekać do jutra ? Jutro mam wizytę u swojego lekarza. Nie czuje się zle, poza tym ze jestem zdenerwowana oczywiście.

No ja akurat nie mam ambicji, żeby za wszelką cenę podać cycka i nie dawać mm, jeśli matka akurat pokarmu nie ma, no co zrobisz... Z drugiej strony, nie wiem czy mi się nie odmieni :p i trochę obawiam się, czy w przypadku podania najpierw mm - gdyby problem z laktacją jednak był - dziecko potem na tego cyca naturalnie przeskoczy, ale chyba nie ma co na zapas się denerwować.
Nie ma co na zapas sie denerwować. Moje dziecko przez te 2 tyg było dokarmiane mm. Haha nie glodowalam go😜 tylko robiłam tak jak mi doradca laktacyjny kazał. Co 1.5h jakoś brałam małego do karmienia żeby nie był jeszcze wyglodnialy i zły 😉 najpierw do jednego cyca do drugiego i dopiero porcje mm. I tak cala dobę. Oczywiście laktator tez był w użyciu. Ale jak już udało mi sie rozbujac laktacje to było to bardzo wygodne. Zero mycia butelek wyparzania itp... Bar mleczny zawsze gotowy 😊

Ciekawy ten poród francuski 🤔
Choć u mnie nie miałby zastosowania, wystarczy mi świadomość że mam skórę naciętą głębiej (a co dopiero powłoki brzuszne) i już mdleje 😅 nawet nie muszę tego czuć, sama wiedza mi wystarczy 😅😅
Już kiedyś myślałam nad tym, że jeżeli będę musiała mieć cc to tylko w znieczuleniu ogólnym niestety, inaczej będą mieli problem

Dzień dobry 😊
Wczoraj miałam ciężki dzień, wymieniliśmy drzwi wejściowe w mieszkaniu wiec sporo kurzu... Wieczorem jak ogarnelismy wszystko wykapalam się i oglądałam filmy ledwo żywa 😉 dopiero teraz udało mi się Was nadrobić.

Ja tez bardzo się boje jak sytuacja będzie się dalej rozwijać z tym wirusem. Nie jestem typem panikary, ale wiem ze zakażenie na tak wczesnym etapie ciąży moze mieć okropne konsekwencje. Boję się ze to wszystko sie nie skończy i będziemy same w szpitalach z zakazem odwiedzin.
A na dzień dzisiejszy mam powoli dość izolacji. Tęsknię za ludźmi, za rodzina i znajomymi. Mam babcie 93 letnia i nie widzialam jej od marca bo boje sie ja odwiedzić teraz . zawsze do niej jeździłam co drugi weekend.

Życzę milej słonecznej niedzieli 😘

Dziewczyny mam problem, jestem teraz w 11 tc. Wczoraj wieczorem na wkładce zauważyłam bardzo niewielkie dwie plamki takie brązowawe. Rano wspolzylismy i mam wrażenie ze coś poruszyliśmy bo od rana miałam taki „dyskomfort” ale nie to ze bol poprostu jakieś takie uczucie dziwne tam w srodku, poza tym się na sprzątałam jak to w sobotę, później jeszcze po lazilismy po lesie wiec trochę się zmęczyłam. Zastanawiam się czy to jest mega pilna sprawa i powinnam udać się na sor czy mogę poczekać do jutra ? Jutro mam wizytę u swojego lekarza. Nie czuje się zle, poza tym ze jestem zdenerwowana oczywiście.

Mysle ze nie ma co panikować i mozesz poczekac do wizyty. Ja mialam tak samo wlasnie po stosunku. U mnie to sie z tydzien ciagnely takie plamienia ale usg pokazalo ze wszystko jest dobrze.

reklama
Witajcie dziewczyny,

Za mna tydzien pracy i powiem Wam ze wieczorami bylam tak padnieta ze nie mialam sił na nic.Mam nadzieje ze to sie jakos unormuje. Powiedzialam juz w pracy o ciąży, bardzo fajnie to wszyscy przyjęli. Zwolnienia od lekarza nie mam szans zeby dostac, rozmawialam tez z szefem o jakims urlopie bezpłatnym bo pracuje w szkole gdzie mamy 300 dzieci ale nic z tego, on nie widzi zagrożenia i uwaza ze Szwecja bardzo dobrze podchodzi do sprawy i wystarczy zebysmy przestrzegali zalecen 🙉 takze ten..pocieszam sie ze jeszcze 1.5 mca do konca roku szkolnego.

Co do kp to ja dwoje dzieci karmilam do roku czasu i sama odstawilam. Tylko ze ja nie mialam zadnych problemow z kp i to byla czysta przyjemnosc i wygoda, ale uwazam ze rok czasu to wystarczajaco. Z trzecim dzieckiem tez bym tak chciala.

Zaraz rozejrze sie za jakimis spodniami ciazowymi bo juz mi sie robi ciasno 😊

Zycze Wam milej niedzieli i dobrego samopoczucia ☺🌸

Do góry