reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Najgorsze to wino [emoji52] ale potem odbijemy sobie [emoji39]
a ja własnie nie tęsknie za alkoholem, wisi mi to że nie będę piła jeszcze przez rok conajmniej :p
jeszcze 2 lata temu pomyślałabym odwrotnie, że to straszne! wyrzeczenie. Jak to się w głowie potrafi szybko pozmieniać :)

mam 27 lat i ginekolog zdziwiony ze wcześnie zdecydowaliśmy się na dziecko, że srednia wieku dziewczyn jakie ma do porodu na oddziale to 30-33 lata

reklama
Dziewczyny a macie jakis pomysł jak powiedzieć rodzinie ? planujecie coś zabawnego etc ?

ja chciałabym to zrobić w jakiś szczególny sposób ( u mnie wie mąż mama i szefowa w jednej pracy)

myślałam żeby zrobić dziadkom kubeczki "najlepszy dziadek na świecie" albo dać im zdjęcie usg jakos zawiniete ładnie w kokardkę .... sama jeszcze nie wiem. Póki co mam czas. Chcę poczekać ile mi się uda chociaż oczywiście korci.
W 1 ciąży dawalismy rodzicom nasze albumy ślubne ( slub braliśmy w lipcu a w październiku dostaliśmy albumy, przeciagnelismy ,,danie " ich do grudnia po usg w 13 tyg) i na samym końcu wkleilismy zdjecie z ust z napisem do zobaczenia w czerwcu.
Teraz pewnie będzie tak, że pojedziemy i tesciowa jak zwykle i co tydzień bedzie się zachwycala wnuczka A mąż wtedy zapyta czy ciekawe czy drugie tez tak będzie chwalila. A później powiemy, że zobaczymy w listopadzie;)
Mojej mamie powiemy jak wrócę z konferencji i pewniejsze na tej zasadzie co tesciom, lub cos na zasadzie czy dwójką tez się bedzie tak chętnie zajmowała;)

Moi rodzice i tesciowie byli zachwyceni ze dostali zdjęcie usg. Jeszcze długo po porodzie stało w ramce [emoji1787]A to dlatego że nasze mamy nie dostawaly takich zdjęć no i wiadomix... bo pierwsze zdjęcie wnuczęcia ;-)

reklama
Do góry