reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Co do cery to ja się nie wypowiem. U mnie idealna cera była chyba za dzieciaka, teraz to zawsze coś potrafi wyskoczyć.

Jeszcze na domiar złego opryszczka się przypałętała. [emoji36]

reklama
Zazdroszczę Wam idealnej cery . Eh . Mi się nie stety zaostrzylo atopowe zapalenie skóry. I nie dość że nie wolno żadnej maści no to głównie na sterydach to trzeba do pracy chodzić :-( . Dla tych co mają jakieś suche placki na skórze polecam clobaze świetnie natluszcza.
Mi pomaga ten krem konopny na moje problemy skórne :) na twarz się raczej nie nadaje a jak już to na noc, bo jest mocno tłusty. Ale mi przy łuszczycy mocno pomógł
IMG_20190324_091440.jpg
IMG_20190324_091440.jpg

dużo bierzesz tych witaminek tak Ci lekarz zalecił ? no ja jeszcze nospe 2x po 2 nawet jak będzie duży ból podbrzusza bo nie mogą być skurcze ;/
Tak , eurhyrox biorę w najniżej dawce ponieważ w ciąży mi poszła w gore tarczyca (niedoczynność tarczycy ) , duphaston biorę od 1 wizyty u lekarza to było w 33 dc od ostatniej miesiączki ponieważ miałam właśnie silne skurcze i bóle ( w 1 chwili myślałam że miałam atak wyrostka) oprócz tego miałam brać doraźnie nospe (po tygodniu bóle zaczęły ustępować) a prenatal uno mam brać 1 tabletkę jako zbior witamin , magnez sama biorę bo zawsze brałam mam częste skurcze i drętwienia rąk ( niestety może to też być od kręgosłupa ponieważ miałam złamanie) Acard dostałam w tym tygodniu jak powiedziałam mojemu lekarzowi że mi serce wariuje :tak:

Tak , eurhyrox biorę w najniżej dawce ponieważ w ciąży mi poszła w gore tarczyca (niedoczynność tarczycy ) , duphaston biorę od 1 wizyty u lekarza to było w 33 dc od ostatniej miesiączki ponieważ miałam właśnie silne skurcze i bóle ( w 1 chwili myślałam że miałam atak wyrostka) oprócz tego miałam brać doraźnie nospe (po tygodniu bóle zaczęły ustępować) a prenatal uno mam brać 1 tabletkę jako zbior witamin , magnez sama biorę bo zawsze brałam mam częste skurcze i drętwienia rąk ( niestety może to też być od kręgosłupa ponieważ miałam złamanie) Acard dostałam w tym tygodniu jak powiedziałam mojemu lekarzowi że mi serce wariuje :tak:
Witam w gronie "lekomanek" ;) ja też biorę sporo bo duphaston 3x1, neoparin X1, prenatal uno, magnez i jak będzie trzeba to również dołączę euthyrox bo w poprzedniej ciąży miała miałam niedoczynność więc muszę kontrolować b.czesto i jak tylko wejdzie na poziom ponad 2,5 tsh to dołączam leki. Już mąż mi dał taki pojemnik na leki, żebym nie myliła co kiedy brać :p

Hmm o super. Coś nowego. Można kupić normalnie w aptece ? A jak łuszczyca teraz w ciąży ok ?
Tak ja akurat kupowałam u siebie w aptece ale na internecie też można kupić :) póki co wydaje mi się, że stoi w miejscu. Ja mam takie wyrzuty choroby, długi czas jest spokój a później znowu coś.. Odpukać wydaje mi się, że jest w normie. Chociaż w innych miejscach skóra mi się mocno przesuszyła przy ciąży

Witam w gronie "lekomanek" ;) ja też biorę sporo bo duphaston 3x1, neoparin X1, prenatal uno, magnez i jak będzie trzeba to również dołączę euthyrox bo w poprzedniej ciąży miała miałam niedoczynność więc muszę kontrolować b.czesto i jak tylko wejdzie na poziom ponad 2,5 tsh to dołączam leki. Już mąż mi dał taki pojemnik na leki, żebym nie myliła co kiedy brać :p
Hehehe no właśnie też uważam żeby się nie pomylić z tymi lekami ;);)ja zawsze miałam tsh 2 a teraz właśnie 2.52 więc automatycznie lekarz mi włączył euthyrox ( jak to stwierdził cytuję jego słowa,, wolę mieć nadczyne niż niedoczynne ,, ) :tak:na szczęście robiłam teraz badania i spada jest teraz tsh 2,3 tak że mam nadzieję że większej dawki nie będzie :rolleyes2:

reklama
Do góry