reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny mam dylemat.
Czy Wasze mleko po rozmrożeniu traci słodkość.
Dziś rozmroziłam młodemu w dzień z zapasów ( z woreczka) bo od wczoraj robił wodniste i ze sluzem kupy w każdą pieluchę.
Dałam mu a on nie chciał, kręcił się pluł.
W końcu 50 ml zjadł.
Nie prężył się jak wcześniej i nie nawalił kupy po tym mleku.
Ale zapach jak mrożonka. Bardziej smród niż zapach i gorzkie w smaku?!
Ja już nie wiem.
Co nowego zjem to on od razu się pręży, ma problemu z kupą.
Położna mi poradziła, abym przed świętami próbowała co chce zjeść na święta w małej ilości i tak wczoraj spróbowałam śledzia w śmietanie i brzydkie śmierdzące kupy, prężenie, pruty i widać, że dziecko się męczy.
Wiem, że nie ma diety kobiety karmiącej ale może przez to, że jest wczesniakiem ma bardziej wrażliwy żołądek?

Druga rzecz to zachęcona pozytywnymi opiniami na forum poszłam w środę z nim na szczepienie.
2 dni miał stan podgorączkowy i cieplejsze udo po szczepieniu, był kilka dni marudny i nie spał pół dnia.
Teraz w styczniu kolejne szczepienie, aż się boję tego.
Moje mleko ma lekko zmieniony smak ale nie jest gorzkie. Nie ma też przykrego zapachu. Młoda je bez problemu.

@Ewela2805 ja pikole juZ ząb!!! nieźle
a mloda przez to nie powinna być całe dnie marudna??

szczerze powiem że przy mojej starszej dwójce nie odczułam w ogóle tego że młodym zeby idą .. jedynie się bardziej slinili
ciekawe jak będzie tym razem:errr:

Nikolas te ma swoje skoki rozwojowe hahaha
dziś pięknie śpi cały dzień ale mimo wszystko nie mogę ogarnac zdjec..ciągle obrabiam bo chce szybko zamówić książki dla dziadków !!! i nie wiem czy zdążę w takim tempie ehh wrr

mleko które dzis ściągnęłam (110ml) zjadł tylko 60 a nie było Mnie 3.5h ...nosz jak zostawiam więcej to on wtedy dobrze śpi i mniej potrzebuje hahaha
ostatnio zostawiłam 60 jak nie było mnie 2h i Mąż musiał brać zamrożona porcje!
także na zmarnowanie poszło 50 wrrrrr
Ci powiem że w nocy to WOGULE nie spi, może 5 min przysypia i heja. A w dzień jako tako ale też nie śpi żeby spala jak 3 dni temu, ale mniej marudzenia niż w nocy. W nocy jest szał naprawdę... Dziś mąż przyłapal mnie jak spałam siedząc o 9ej rano z małą przytylona do klaty, w drugiej ręce telefon a głowa mi wisiała.... Takie nocki mamy..
Bardzo wcześniej zabkuje szczególnie że wczesniak.. Ale idzie i czuć KIEŁ bardzo..

@Lovegirl właśnie myślałam wczoraj o Tobie co słychać. Cieszę się ze się dobrze czujesz po cc. Malutka super i pokoj jaki piękny! Ja gorzej wspominam cc ale rzeczywiście po tygodniu tez już śmigałam, najgorszym druga/trzecia doba.
To prawda 2-3 doby bylo ciezko jesli chodzi o wstawanie a tak nie bylo problemow ;)
Jestem naprawdę zadowolona:) minelo 2 tygodnie a mi zostala faldka na brzuchu i uwidocznily sie rozstępy na biodrach male ale jednak ale machlam ręka bo mysle ze jak zbledna nie beda tak widoczne:)
Bo sa malutkie widze ze duzo mamus tuli maleństwa:)
Powiem wam ze jestem zakochana w malej ,poki co nie placze nie budza ja dzwieki glosne ani nic, raz mi okropnie ulala nosem i buzia-bylam przerażona ale wzielam to na zimno trzeba reagowac a nie stekac i opanowalismy sytuację z mezem:)

Dziewczyny mam dylemat.
Czy Wasze mleko po rozmrożeniu traci słodkość.
Dziś rozmroziłam młodemu w dzień z zapasów ( z woreczka) bo od wczoraj robił wodniste i ze sluzem kupy w każdą pieluchę.
Dałam mu a on nie chciał, kręcił się pluł.
W końcu 50 ml zjadł.
Nie prężył się jak wcześniej i nie nawalił kupy po tym mleku.
Ale zapach jak mrożonka. Bardziej smród niż zapach i gorzkie w smaku?!
Ja już nie wiem.
Co nowego zjem to on od razu się pręży, ma problemu z kupą.
Położna mi poradziła, abym przed świętami próbowała co chce zjeść na święta w małej ilości i tak wczoraj spróbowałam śledzia w śmietanie i brzydkie śmierdzące kupy, prężenie, pruty i widać, że dziecko się męczy.
Wiem, że nie ma diety kobiety karmiącej ale może przez to, że jest wczesniakiem ma bardziej wrażliwy żołądek?

Druga rzecz to zachęcona pozytywnymi opiniami na forum poszłam w środę z nim na szczepienie.
2 dni miał stan podgorączkowy i cieplejsze udo po szczepieniu, był kilka dni marudny i nie spał pół dnia.
Teraz w styczniu kolejne szczepienie, aż się boję tego.
widocznie mały tak reaguje na szczepionki, każde dziecko inne- niektórym nie jest kompletnie nic, a inne potrafią mieć wysoką gorączkę i być nieswoje kilka dni. To minie, tylko szkoda, bo Ty się męczysz. Szczepilaś darmowymi, czy 5w1/6w1 ?
Moja Iga praktycznie nie śpi od 11:30 do teraz. Jestem ledwo żywa. Z kąd ona ma energię żeby tyle godzin nie spać? Zasypia na parę minut i otwiera oczy. Jestem ledwo żywa.
moja ma dziś to samo. Od 11 rano do 00:30 spała może ze 2-3 godziny w sumie a tak ciągle je albo marudzi. Ma 3 tygodnie i myślę, że dopadł mnie kryzys laktacyjny, bo piersi "flaczki" a mała budzi się co godzinę/półtorej i je około godziny... Nie wiem z czego ona tam cycała, ale pewnie napędzala sobie laktacje na większe zapotrzebowanie. W ogóle cały dzień była nieswoja i ciągle tylko do cyca a jak ją odłożyłam to oczy jak pięć złotych i dalej do cyca... Czytałam, że taki kryzys może trwać nawet 3 dni. Dobrze, że teraz w nocy przespala 4h, bo byłam wykończona przez cały dzień.

Pytanie do mam posiadających szumisia. Pożyczyłam misia od koleżanki, ale on jest strasznie głośny!:szok: nie ma też na panelu wyciszania dźwięku ani innych opcji- jest tylko jeden przycisk. Wygląda jak oryginalny whisbear, ale wydaje mi się, że powinien mieć on jakieś inne opcje, a przynajmniej sciszanie tego potwornego hałasu? Jak to u Was wygląda?
Mam dokładnie tego: Link do: Whisbear Soft Szumiący Miś z Funkcją CrySensor

widocznie mały tak reaguje na szczepionki, każde dziecko inne- niektórym nie jest kompletnie nic, a inne potrafią mieć wysoką gorączkę i być nieswoje kilka dni. To minie, tylko szkoda, bo Ty się męczysz. Szczepilaś darmowymi, czy 5w1/6w1 ?

moja ma dziś to samo. Od 11 rano do 00:30 spała może ze 2-3 godziny w sumie a tak ciągle je albo marudzi. Ma 3 tygodnie i myślę, że dopadł mnie kryzys laktacyjny, bo piersi "flaczki" a mała budzi się co godzinę/półtorej i je około godziny... Nie wiem z czego ona tam cycała, ale pewnie napędzala sobie laktacje na większe zapotrzebowanie. W ogóle cały dzień była nieswoja i ciągle tylko do cyca a jak ją odłożyłam to oczy jak pięć złotych i dalej do cyca... Czytałam, że taki kryzys może trwać nawet 3 dni. Dobrze, że teraz w nocy przespala 4h, bo byłam wykończona przez cały dzień.

Pytanie do mam posiadających szumisia. Pożyczyłam misia od koleżanki, ale on jest strasznie głośny!:szok: nie ma też na panelu wyciszania dźwięku ani innych opcji- jest tylko jeden przycisk. Wygląda jak oryginalny whisbear, ale wydaje mi się, że powinien mieć on jakieś inne opcje, a przynajmniej sciszanie tego potwornego hałasu? Jak to u Was wygląda?

Ma regulacje głośności.
Jak już go włączysz to naciśnij i przytrzymaj ten przycisk jeszcze chwile, wtedy będzie coraz głośniej, później zrób to drugi raz i będzie coraz ciszej, trzymaj do momentu aż będzie tak cicho jak chcesz [emoji6]

Wciśnij kilka razy lub przytrzymaj ten przycisk powinno się wyciszyć [emoji4]

Ciszej i głośniej robi się jak się przytrzymaj ten przycisk. Ale moim zdaniem i tak jest głośny. Ja napakowalam wacikow misiowi do glowy:)

reklama
@mayfly Dokladnie trzeba przytrzymac dluzej. Moze sprobuj znaleźć instrukcje w sieci nswet w filmiku na yt można znaleźć . Ja tak zrobiłam, bo odkupowalam szumisia na lokalnej grupieci instrukcji Pani nie mogła znaleźć. My mamy takiego i nie jest glosny.

Załączniki

• Screenshot_20181211-072252.jpg
    Screenshot_20181211-072252.jpg
    199,1 KB · Wyświetleń: 69
Do góry