reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny
Tak czytajac wasze posty o skurczach to ja niewiem czy bede umiec rozroznic te od tamtych [emoji38][emoji38] a nie chxe panikowac ze szpitalem bo w dzisiejszych czasach to pojade a i tak z rozwarciem na 4 palce wysla do domu i za chwile znow jechac...znajoma tak miala. Ja to chyba jak mi wody odejda to zaczne panikowac chyba ze z bolu nie wytrzymam...
Powiedzcie mi jesli chodzi o polske lodz Matka polka. Jesli zaszwonie po karetke ze mam przykladowo 38 tc i mam silne skurcze i odchodza mi wody albo bez wod to oni musza po mnie przyjechac ? Czy maja prawo odmowic ? Pytam bo w tych czasach to juz niewiem czego sie spodziewac [emoji848][emoji848]
Tak, można jak najbardziej zadzwonić po pogotowie.

reklama
Hej dziewczyny
Tak czytajac wasze posty o skurczach to ja niewiem czy bede umiec rozroznic te od tamtych [emoji38][emoji38] a nie chxe panikowac ze szpitalem bo w dzisiejszych czasach to pojade a i tak z rozwarciem na 4 palce wysla do domu i za chwile znow jechac...znajoma tak miala. Ja to chyba jak mi wody odejda to zaczne panikowac chyba ze z bolu nie wytrzymam...
Powiedzcie mi jesli chodzi o polske lodz Matka polka. Jesli zaszwonie po karetke ze mam przykladowo 38 tc i mam silne skurcze i odchodza mi wody albo bez wod to oni musza po mnie przyjechac ? Czy maja prawo odmowic ? Pytam bo w tych czasach to juz niewiem czego sie spodziewac [emoji848][emoji848]
Z tego co wiem karetka nie nie może odmówić przyjazdu do ciężarnej.

Wiecie co ja to jutro mam wizyte i zapytam moja dr jak bedzie juz termin a ja nadal w dwu paku to zeby mi odrazu wywolanie robila. Nie chce przenosic tej ciąży bo serio mam dosc źle sie czuke z tym brzuchem poprostu pękne chyba
A ty nie masz cukrzycy? O ile mi wiadomo z cukrzyca nie pozwalają przenosic

@Dzidzi bobo karetka przyjedzie ale zabiorą cię do najbliższego szpitala, a nie do tego w którym chcesz rodzić.
Właśnie chciałam to napisać :) dlatego u mnie to nie wchodzi w grę. Wolałabym dzwonić po nocy po sąsiadach niż jechać karetką, bo wiem gdzie by mnie zawieźli. Tam gdzie bardzo nie chcę. Mam nadzieję, że nie będzie to konieczne ;)

reklama
Co taka cisza na forum rodzicie dziewczyny??
Ja mam zły dzień dziś aż się 2crazy poplakalam tak mnie wszystko bolalo skurcze były teraz zmalaly po kapieli a nogi jak banie mąż mi pomagał wstawać ż kanapy czuje się źle [emoji24][emoji24]
Wiem, że Ci ciężko, ale już jutro 29 i urodzisz [emoji4]
A tak poważnie to już naprawdę tak niewiele nam zostało!!! Wytrzymamy! A jak potrzebujesz popłakać to płacz, zawsze to jakaś ulgę przyniesie.

Do góry