reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@majacyr współczuję Ci. Przez całą ciążę tyle się poświęcałaś, teraz jeszcze bardziej a Twój mąż nie potrafi tego docenić tylko jeszcze narzeka. Nie jest dzieckiem a zachowuje się jak rozkapryszony nastolatek. Zamiast Cię wspierać to jemu wiecznie coś nie pasuje. Niestety nie zawsze wszystko jest kolorowe. U Was akurat urodził się wcześniaczek, a to niesie ze sobą więcej poświęcenia i niestety nakładów finansowych tez. Nie da się tego przeskoczyć, a Twój mąż powinien Cię na rękach nosić za to co robiłaś i robisz.

Co do laktatora spróbuj może znaleźć dobry używany tak jak dziewczyny piszą.
U nas ostatnio dziewczyna sprzedawala medela swing użyty 4 razy z pojemnikami i workami na pokarm za niecałe 300zl. Nawet sprawdziłam teraz ale widzę ze sprzedała już.

Kurcze tez się martwię o @Dita_333. Mam nadzieje, ze poprostu jest zajęta dziećmi i niedługo nam napisze, że wszystko u nich w porządku.

reklama
@majacyr coś tak czułam, że tak u Ciebie będzie [emoji17] przykro mi... może córki troszkę zagoń do pomocy, zorganizujcie jakiś grafik na sprzątanie dostosowany do dodatkowych zajęć każdego domownika itp. bo jak Mati wyjdzie ze szpitala to zostaniesz ze wszystkim sama, a tak się nie da, no niestety...

Dzień dobry,
Mi wróciły przespane noce na szczęście [emoji16] puchnę strasznie widać to zresztą na zdjęciach hahahah [emoji23] póki co dostałam dwa, jak będę miała więcej to wstawię na prywatny [emoji4]
Ja prawie wszystko kupuję dla Małego sama, mój tylko jak są grubsze rzeczy do kupienia i jak razem jesteśmy w sklepie. No ale to po części nasza wspólna decyzja, bo kupę kasy wyda na naprawę auta i jeszcze uczelnia została mu do opłacenia ostatni rok na szczęście [emoji16]
Miłego dnia dziewczyny [emoji4][emoji4][emoji4]

@majacyr na stronie 5 10 15 kupiłam laktator nuk luna ma bardzo dobre opinie
Jeszcze nie zaplacilam ale juz go mam jest tam taka opcja zaplać później bodajże 30 dni na zaplate masz ale opcja jest tez tak ze za 30 dni mozesz w 3 czy 4 ratach.
Polecam w takiej sytuacji
Ja sama dysponuje kasa ale na wszystko nie wystarcza wiec kombinuje jak moge

20181021_100155.jpg

W dupie z tymi chłopami .... Mój 6 latek podal mi dziś śniadanie do łóżka

Załączniki

• 20181021_100155.jpg
    20181021_100155.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 423
A wydawać by się mogło, że to taka rasa co kocha dzieci od pierwszego wejrzenia ;) ale jak się oswoi to pewnie przyjdzie ta miłość, nawet wielka miłość ;) trochę się boję reakcji naszej, bo ona chyba nie kuma, że będzie ktoś nowy. Ostatnio tylko codziennie wkłada mi głowę między nogi, a ja ją wtedy pytam czy rodzę :p
Kocha dzieci, to fakt, ale Jasia chyba niezidentyfikowała jako dziecko tylko pisklaka ;) A tak serio, to ona zawsze musi się owoić - szczekala nawet na kupioną zmywarkę, bo nie rozumiała skąd ten szum ;) Najważniejsze, żeby nie odsunąć pieska. To trochę jak starszy brat/siostra ;)

@springflower to super, że jesteście już w domu.
A powiedz mi jak kwestia karmienia u Was wygląda?

A ja się muszę wyżalić.
Mąż był dziś dla mnie opryskliwy, nie chciał mnie do samego szpitala podwieźć tylko żebym zasuwała kilometr.
W końcu mnie podwiózł,ale wypominał, że na bramce przy wjeździe 2zł zapłacił.
Olaboga.
Potem jak od młodego wrócił stwierdził, że zabraknie pokarmu dla małego a w ogóle to mi zaraz się skończy mleko.
A w ogóle to ***** nie laktator kupiłam.
Ja mówię, że mi i tak wypominał, że drogo to za 114zł to co on by chciał za takie pieniądze?
No i mu zapowiedziałam, że muszę o lepszej mocy kupić, bo tu po 40minutach elektrycznym jeszcze ręcznym 20-30ml wyciągnę.
O wszystko miał pretensje.
Na fb napisałam, że poszukuję torby z wkładem chłodzącym to mi jedna napisała czy nie lepiej by było jakbym w szpitalu świeże sciągała.
Nosz kur..a za jednym zamachem siądę i odciągnę 300-400ml?
Poza tym kto daje ludziom prawo do oceny mnie?
Ja nie pytam, co dla Matiego najlepsze, bo to wiem. Tylko zapytałam o torbę termo.

Te które urodziły a ściągają mleko z jakich laktatów korzystacie? Ile Wam zajmuje odciąganie?

@MMMagdalena za 732zł?
Zapomnij.
On to mi wypomina ten co kupiłam, że za drogi.

W ogóle to mi trochę przykro bo nie podziękował mi za poświęcenie dla Matiego.
Ani kwiatów ani pocałuj mnie w d...e
Ech...
U nas ciągle niestety ściąganie pokarmu. Ale cieszę się, że Jasiek zaakaceptował inny smoczek. W szpitalu były takie łatwoprzepustowe Nuka, a teraz radzi sobie z Medelą gdzie musi intesywnie ssać.

Miałam na początku laktator Canpolu, ale po tygodniu nie był już tak wydajny jak na początku..i zainwestowałam w Medelę Swing...Przy takim użytkowaniu częstym niestety te tańsze laktatory się nie sprawdzają. Wiem, bo wymieniałam doświadczenia w pokoju laktacyjnym z innymi mamami.
Może można u Was wypożyczyć końcówki do pompy Medeli? U nas było kilka pomp, dziewczyny pożyczały i świetnie to ściągało.U nas mleka nie można było dowozić, trzeba było zostawić to co się sciagnęło w czasie pobytu czyli w godzinach 12-20...Presja czasu była.
ALe w najgorszym przypadku podadzą mm. Wiem, że to nie jest najlepsze rozwiązanie, ale czasami warto odpuścić. Twoje mleko i tak je w większości.

@majacyr na gemini internetowej też można zapłacić później za zamówienie. Może popatrz na jakiej zasadzie to działa. Widziałam też na olx w Puławach laktator medeli na sprzedaż. Bo patrzyłam to żadnej wypożyczalni nie ma...
A co do męża, może jak będziesz miała chwilę to pokaż mu serial na vod.tvp.pl moje 600 gramów szczęścia, albo jakiś inny dokument o wcześniakach... I nie ma, że nie chce oglądać, to też Jego dziecko, nie możesz zostać z tym sama. Albo jak jest jakaś ogarnięta, miła osoba na oddziale dla wcześniaczków, niech Mu wytłumaczy dlaczego potrzebny Ci lepszy laktator, może postaw Go w mało komfortowej też dla Niego sytuacji, jak Twoje tłumaczenia nie pomagają...

Serek z mojego rodzinnego miasta ;)
A co w końcu z tą Twoją rozprawą?

A masakra odwołana zmienili ttermin na 8 listopada bo ten kutas dal L4 od lekarza sądowego. Koszmar. Przeplakalam caly dzien .... Do tegotakie brednie nawypisywal w swojej odpowiedzi na moj pozew że szok i przykro. A i jeszcze nagle zadzwonil do mnie zebym go poinformowala jak zaczne rodzić.. Pojebało go!!! Sorry za kolokwializm ale inaczej juz nie potrafie mowic o tym typie. Nie mam zamiaru go o niczym informować

reklama
No ja sie przejmowałam od początku zeby nie mieć, a niesety mimio smarowania olejami itp i tak wyszly 3 wiec nie da sie zapobiec;(
Boli mnie to bo potem przyjdzie z tym walczyć ,co prawda jest zabieg ktory usuwa w 99 procentach CZERWONE rozstepy nazywa sie Dermapen i w razie gdyby ich bylo więcej to sie wybiore i juz trudno ..;/
Ciezko sie pogodzic z tym ze te ciało sie zmienia ,owszem jest dziecko ale nie wiem czemu kobiety zawsze mowia ze da sie z tym zyc ze maja dzieci ze to tylko cialo...
No cialo ale moje i przykro ze nie wygląda dobrze atrakcyjnie.
Dlatego bede chciala jak najszybciej wrocic do siebie zeby pokazać wszystkim ze mimo ciąży można wyglądać atrakcyjnie i zadbanie:) (a raczej po ciąży) :)

Genetycznie moze i cos ma to sensu,ale i tak szybki wzrost masy ciala robi swoje ...ja przytylam 14 kg a chcialam maks 12 kg a to jeszcze miesiąc więc z 3 pewnie wpadna:) hahah

Wszystkiego najlepszego [emoji8]

Mi niestety rozstępy się zrobiły straszne pomimo, że odkąd dowiedziałam się o ciąży smarowałam ciało bio-oilem. Początkowo zrobiły się na pośladkach i udach, teraz w tych miejscach zmieniły już barwę i częściowo stały się mniej widoczne, niedawno pojawiły się też w okolicy kolan w części wewnętrznej i w ogóle po wewnętrznej stronie ud, to niestety wygląda tragicznie bo jest całe czerwone i raczej już na krótkie spodenki i strój kąpielowy nie będę mogła sobie pozwolić. Zauważyłam też kilka rozstępów na brzuchu lecz są mniej widoczne. Niestety moje nogi wyglądają tragicznie i kiedyś mój tata się zapytał co mi się na nogach stało bo myślał, że to jakieś uczulenie... Kiepsko się z tym czuje, bo wyglądam bardzo nieatrakcyjne. Cieszę się z dzieciątka ale rozstępów i to jeszcze tak rozlanych to się nie spodziewałam, moja mama ich nie miała.

Do góry