reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Rośnie ładnie bobasek [emoji5][emoji106]ja chyba nie miałam powtórki tych badań [emoji848]a GBS dopiero we wtorek mi pobierze, to będzie 36+5[emoji28]

Wolałabym urodzić do 30.10[emoji848][emoji16] ze względu na rozbieżność terminu porodu z OM i usg genetycznego [emoji28] mój lekarz niby o tym wie, pewnie będzie sprawdzał właśnie stopień dojrzałości łożyska i przepływy i moze mnie skieruje na wywołanie przed 8.11... ale wolałabym, żeby akcja sama sie rozkręciła przed 30.10[emoji85]

Ta teściowa to chyba nie pielęgniarka, a pediatra, logopeda i chirurg w jednym
[emoji23][emoji85][emoji23] tylko pozazdrościć tylu fachow w ręku [emoji16]
Wpuszczaj jednym uchem, wypuszczaj drugim [emoji28][emoji16]
Oczywiście :) Już usłyszałam od męża kiedyś, że mama jest mądrzejsza od niejednego lekarza, bo ma doświadczenie :D
Zresztą na meblach mama też się zna (nie każdy się zna). Na pismach urzędowych, bo dużo w życiu pisała w związku z chorą siostrą.

reklama
Hej
Mój synek ma dzisiaj chyba zły dzień jak na takie dyskoteki co wyprawial mi przez ostatnie dni że aż do kibelka lecialam na szybko to dzisiaj jest za spokojny [emoji848]hmmm rano nic napilam się coli to coś się poruszał później znów nic i znów cos tam dał odznakę ale to nie to samo co było ostatnio [emoji21]

Hej
Mój synek ma dzisiaj chyba zły dzień jak na takie dyskoteki co wyprawial mi przez ostatnie dni że aż do kibelka lecialam na szybko to dzisiaj jest za spokojny [emoji848]hmmm rano nic napilam się coli to coś się poruszał później znów nic i znów cos tam dał odznakę ale to nie to samo co było ostatnio [emoji21]
To może wypróbuj go czymś słodkim???

Hej
Jak szalał to teraz odpoczywa :) mój też tak ma ostatnio, że jednego dnia jak dzik szaleje, a drugiego jak ślimaczek [emoji14] coraz mniej miejsca mają :)

Oczywiście :) Już usłyszałam od męża kiedyś, że mama jest mądrzejsza od niejednego lekarza, bo ma doświadczenie :D
Zresztą na meblach mama też się zna (nie każdy się zna). Na pismach urzędowych, bo dużo w życiu pisała w związku z chorą siostrą.
Moja była była teściowa to też była specjalistka od wszystkiego... Nikt się tak nie zna jak ona [emoji23] Ja nawet się z tym nie klocilam, taki człowiek jest pewny że prawda jest jedna i jedyna, i zawsze jest po jego stronie- szkoda czasu żeby zaprzeczac :))

@azamamew moja teściowa nie była i nie jest dobra matka, a również sypie złotymi radami jak z rękawa. Mówię zwykle, ze jak będę potrzebować rady, to o nią poproszę, tymczasem LEPIEJ wiem co dla mnie i mojego dziecka jest najlepsze. Faktem jest, ze mąż jest zawsze po mojej stronie. To uważam jest najważniejsze, bo to nasze relacje maja być dobre.

Ło Boże [emoji23][emoji86][emoji85][emoji85][emoji23]ale z niej specjalista [emoji23] człowiek dobra rada [emoji23]możesz jej powiedzieć, że ona już swojego synka wychowała, i co jak co, ale masz pewne zastrzeżenia [emoji23]wiec swoje wychowasz po swojemu [emoji106][emoji16]

Hej
Trzeba bylo cos słodkiego zjeść... albo ma dzien odpoczynku po intensywnym treningu wczorajszym [emoji28][emoji16]

Cześć dziewczyny [emoji4] Jestem dzisiaj po wizycie i moja córcia mnie zaskoczyła, dzisiaj mialam dostać skierowanie na cc ze względu na położenie pośladkowe a tu dzisiaj na USG mała leżała główkowo, więc cc mnie na szczęście ominie [emoji4] Podczas USG okazało się że tetno jest za wysokie, więc po raz pierwszy miałam robione ktg na którym już wszystko wyszło w porządku, tętno ładne w okolicach 150-160 lecz w poniedziałek mam przyjechać na powtórkę ktg, bo trzeba to kontrolować Wyszedł mi
niestety dodatni gbs. Mała waży 2600g, szyjka długa i trzyma mocno.

Ewelina trzymam kciuki [emoji4]

Oooo jak super! I aż zazdroszcze :D Mi już 2 lekarzy w osttanim tygodniu powiedziało, że nie ma szans, żeby moja się obróciła, bo za nisko jest dupką, za duża jest i za mało wód :(
Ale może jeszcze jest szansa na cud i zrobi mi niespodziankę tak jak Twoja :)

Jak tak czytam o waszych teściowych to się cieszę, że moja jest wspaniała, taka druga mama, a czasami to mnie moja wlasna matka bardziej denerwuje niż ona ^^
Tesciowa sie nie wtrąca w nasze życie, a zawsze słuzy pomocą, a moja mama to uwielbia wtrącić swoje 3 grosze...

@Dzidzi bobo może spróbuj znów cole, albo inny słodki napój, połóż się i trochę brzuch poszturchaj, popukaj ? Ale pewnie po harcach pora na odpoczynek i może się tylko gdzieś wypnie :)
@azamamew moja teściowa też zawsze ma 1000 porad. Ostatnio mieliśmy rocznicę ślubu i od mojej mamy i od niej dostaliśmy po bieżniku na stół. To mi dzwoniła specjalnie, żeby powiedzieć kiedy, którego mam używać-ten na niedzielę, a ten na dni tygodnia :biggrin2: a jak jej kiedyś powiedziałam (bo się zapedzilam), że mnie te mdlosci męczą trochę, ale lekarz mówi że to może tak być, to nie dawała sobie rady i ludzi wypytywala czy to normalne (pracuje w sklepie spozywczym). Jak jej parę osób potwierdzilo to dzwoni dumna jak paw, że faktycznie tak może być... No ręce opadają... Ja to już czasami się wprost śmieje i zmieniam temat, bo tłumaczenie nie pomaga. Ona wie lepiej.

reklama
Do góry