reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Więc tak, posłuchaliśmy serduszka i zbadał mnie palpacyjnie. Jak zobaczyłam jego minę po badaniu to się wystraszyłam. Nic nie powiedział, pomógł mi wstać. Dopiero jak sobie tam ponotoeał wszystko, zaczął mówić.
Mam krótką szyjkę, przepisał luteine 100 2x1, dalej magnez i żelazo. Kazał się oszczędzać i oczywiście chłopa trzymać z daleka, nie głaskać brzucha. Mam też potas i mocznik poniżej normy, ale stwierdził że to na razie zostawimy. Brzuszek nadal boli, mam wrażenie, że po tym badaniu bolał bardziej niż zazwyczaj.
Którą z Was przyjmuję luteine dopochwowo?
Rano po aplikacji lepiej poleżeć chwilę, czy można normalnie od razu funkcjonować. Pewnie będzie mi teraz jeszcze więcej lecieć z psioszki tego wszystkiego.

reklama
Więc tak, posłuchaliśmy serduszka i zbadał mnie palpacyjnie. Jak zobaczyłam jego minę po badaniu to się wystraszyłam. Nic nie powiedział, pomógł mi wstać. Dopiero jak sobie tam ponotoeał wszystko, zaczął mówić.
Mam krótką szyjkę, przepisał luteine 100 2x1, dalej magnez i żelazo. Kazał się oszczędzać i oczywiście chłopa trzymać z daleka, nie głaskać brzucha. Mam też potas i mocznik poniżej normy, ale stwierdził że to na razie zostawimy. Brzuszek nadal boli, mam wrażenie, że po tym badaniu bolał bardziej niż zazwyczaj.
Rano po aplikacji lepiej poleżeć chwilę, czy można normalnie od razu funkcjonować. Pewnie będzie mi teraz jeszcze więcej lecieć z psioszki tego wszystkiego.
Jak przyjmowalam w I trymestrze to mi zalecili aplikować na lezaco i poczekać, żeby od razu nie wyplynelo. Wszystko będzie dobrze:)

A jaka masz apke ? Taka z wyliczen miesiaczki czy daty porodu ?
Ja używam tej pierwszej "moja ciąża" i się sprawdza co do dnia jak u ginekologa jestem to ten sam tydzień i dzień mi mówi co apka, i z przeliczen z kalendarza (bo sama liczyłam przed chwilą ile dni do 22 listopada) to apka pokazuje 77 dni i 77 zostało według kalendarza. Te inne apki trochę inne tygodnie mi pokazują nie wiem czemu..
Screenshot_20180905-135212_Samsung%20Experience%20Home.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180905-135212_Samsung%20Experience%20Home.jpg
    Screenshot_20180905-135212_Samsung%20Experience%20Home.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 398
@majacyr nie mam wizyty umówionej pójde do szpitala inpoprostu poproszę o konsultacje

Co do spania ja też sie budze dziś np obudziłam sie niemalże leżąc na brzuchu szok.. Wstaje codziennie o 7.30 od tygodnia:) bo zaprowadzam synka do przedszkola ale odnajduje w tym plusy bo jestem w stanie duzo zrobić w ciagu dnia i chodze wxzesniej spać

Mój glowny dylemat to taki że niby poczynilam kroki co do sprawy w sadzie przeciwko ojcu mego nienarodzonego dziecka... Ale no wlasnie ale zaczynam sie zastanawiac ile warte to jest? Bo na mysl przychodzi mi wpisanie ze ojciec nieznany... Bo jak sobie pomysle ze mialby ten typ przychodzic do mnie do domu to az mnie trzesie albo ze mialabym mu dac noworodka pod opieke. Nie chce go w moim domu... Przeraza mbie to. Cala coaze ma mnie i dziecko w dupie nigdy nie zapytal jak sie czuje i czy dziecko zdrowe a boje sie ze jak urodze to on nagle bedzie sobie roscil prawa
Może tak być, jak dziecko się pojawi na świecie to nagle będzie chciał być tata. Jego matka tez była problematyczna i go buntowała chyba co? Nie znam dokładnie całej historii, dziecku tez ojciec może być potrzebny wiec musisz to wszystko dobrze pomyśleć i wsiąść pod uwagę dobro swoje i malucha. Nie masz zamiaru sądownie domagać się od niego wsparcia finansowego ?
Hejo miałam od czasu do czasu się odzywać jako że ja zagościła u marcowek ale posyłam wam zdjęcia z badań prenetalnych i takie pytanko do was bo wy już zaawansowane mialyscie tak że np przez 2 dni kłuło was coś po lewej stronie ciężko mi powiedzieć czy to brzuch czy wiązała i promieniuje ale takie nieprzyjemne uczucie mam. Zobacz załącznik 894825Zobacz załącznik 894826Zobacz załącznik 894827
Super kochana ze wszystko dobrze, tak miałam różne kłucia, w bokach w pochwie, wszystko się rozciągało ale wiadomo podpytaj lekarza.
I pytanie do przyszłych mam z planowaną cesarką, czy czekacie do października z ustaleniem terminu? (termin porodu wg wyliczeń mam na połowę listopada)
mi już wstępnie powiedziała kiedy ale wiadomo sytuacja może się zmieniać dynamic

Kolejna wizyta 26 września, sprawdzi szyjke i zrobi usg. Oby się za mocno nie skracała.

podobniez szyjka sie skraca pod koniec ciazy ze wwzgledu na nacisk glowki itd. i najwazniejsze ze Cie zbada ponownie by kontrolowac sytuacje:) musi byc dobrze tylko sie oszczedzaj jak najwiecej i luteina sila rzeczy bedzie wyplywac wiec nie lepiej brac ja na noc???

Zakupiłam dziś takie rzeczy bo akurat była okazja, już będą [emoji123] I parę ciuszków.. Jeszcze w następnym tygodniu łóżeczko, bo już znalazłam inne, skompletowalam sama zamiast w zestawie kupić i oddzielnie materac:)
20180905_003610.jpg
20180905_002046.jpg

Załączniki

• 20180905_003610.jpg
    20180905_003610.jpg
    76,5 KB · Wyświetleń: 353
  • 20180905_002046.jpg
    20180905_002046.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 361
Kochana ja przyjmowalam luteine dopochwowo, ale musialam zrezygnowac, bo dostalam grzybicy, alle tak lecialo I lepiej zebyz polezala z dobra godzinke, bo tak to moze Ci wypasc I pamietaj nie wkladaj jej dolaczonym aplikatorem pod zadnym pozorem.

Ja wkładam luteinę i normalnie chodzę, nie kładę się. Często przypomina mi się jak muszę wyjść, więc wkładam i wychodzę. No i rzeczywiście wylatuje i reszta luteiny i wydzielina i jest jej więcej przez to, że aplikuję luteinę :)

reklama
Ja wkładam luteinę i normalnie chodzę, nie kładę się. Często przypomina mi się jak muszę wyjść, więc wkładam i wychodzę. No i rzeczywiście wylatuje i reszta luteiny i wydzielina i jest jej więcej przez to, że aplikuję luteinę :)
Resztq luteiny zawsze wylatuje tylko niektorym kobietka wylatuje w calosci. Ja tak mialam z 2,3 razy mi wyleciala w calosci.

Do góry