Super, który to tydzień?
31 (30+3). Też Leoś
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super, który to tydzień?
Pewnie
Możesz coś o sobie napisać?
Dziewczyny, a po 30tyg ile raxy bedziecie mialy wizte? Bo ja mam miec do 36 co 2tyg, a pozniej co tydzien.
@majacyr Padłam po wczorajszej wizycie, jeszcze wcześniej siedzieliśmy 3,5 h na szkole rodzenia i już byłam mega zmęczona.
Szyjka trzyma! Chociaż nadal mam zalecone oszczędzanie i luteinę, bo im później, tym większe obciążenie na szyjkę. Mała waży 1350g i lekarz powiedział mi, że jest duża, a to przecież 29 tydzień. Może miał na myśli wymiary główki i długości kości, bo z przeliczeń wychodzi, że wszystkie wymiary ma na 31 tydzień i termin z wczorajszego usg to 11.11.2018 zamiast 22.11
Zdjęcia nie mam żadnego, bo mała chyba się obraziła, że jej jakiś facet nawtykał od dużych i odwracała główkę przy każdym przejechaniu aparatu ale pan doktor obiecał, że sesję zrobimy na następnej wizycie
Moje przeczucia co do ułożenia dziecka nie pokryły się w ogóle z usg. Tam, gdzie myślałam, że ma plecki są jej nóżki i odwrotnie, więc jak miałam wrażenie, że mnie smyra nóżkami, to musiały być rączki majstrujące przy buźce ;P Mam też zalecone częstsze leżenie na lewym boku, żeby zapobiegać asymetrii ułożeniowej, bo podobno widać od razu, że często leżę na prawym.
@Mama Zuzi i Antosia Na takie ćmienia jak na okres lekarz powiedział mi po zbadaniu, że więzadła widocznie się rozciągają i mam taką wrażliwość na to. Jak nie plamisz i nic się nie dzieje, to pewnie wszystko będzie dobrze :*
@Dita_333 ja juz wlasnie wiekszosc tych porzadkow mam za soba, bo sporo urlopu mialam przez wakacje, a pranie, prasowanie i ostatnie szlify to jeszcze za wczesnie. Synio jest juz duzym chopokiem i on woli z kolegami na dworze sie bawic niz z matka w domu
A tak jak piszesz te 4h w pracy to jest tak w sam raz. I bardzo chetnie do 5 pazdziernika popracuje, no chyba ze cos zacznie mnie niepokoic.
Powodzenia na upragnionej wizycie, doczekalas sie w koncu
W pracy wiedza, ze idziesz na L4 ??
Kochana ja dzisiaj koncze 31tc, a jak bylam tydzien temu na wizycie w 30+1 to moj maluszek wazyl 1800g
Tyłem@ONAONAONA ja zakupiłam maxi cosi pebble Black diamond (ponieważ plus ma za dużo wypchania i dziecko jeszcze szybciej wyrasta) i bazę 2wayfix( można wykorzystać dla starszego dziecka i większego fotelika i może jeździć tyłem lub przodem do 4 roku życia stąd taki wybór .
Podstawowe bazy jeżdżą tylko tyłem nawet w starszych wersjach .
I jestem mega zadowolona A najbardziej mąż bo to strasznie wkurzalo zapinanie córki od siostry...stąd on happy że clik i tyle roboty A auto mamy dosyć duże bo forda mondeo więc luzu A luzu
Cześć dziewczyny,
Jestem tu nowa. Też mam termin z córeczką na listopad. Mogę się do Was przyłączyć? Pozdrawiam Was wszystkie i życzę dużo zdrowka!
My kupiliśmy z bazą, bo mój Mąż też uważa, że wygodniej, szybciej i bezpieczniej - jak dobrze zapniemy bazę to tylko klik i już.
Właśnie... czasami fotelik lepiej siedzi na pasach niż na bazie, są różne testy i gwiazdki. Jak sie człowiek rozczyta to wychodzi często, że na bazie i w pasach jest tyle samo gwiazdek, wiec nie prawda, że bezpieczniej. To wprowadza w błąd dziewczyny, które nie mają bazy i mogą poczuć, że nie zadbały w pełni o bezpieczeństwo bobasa [emoji53] niektóre foteliki mają tyle samo gwiazdek za bezpieczeństwo w pasach co ma bazie, niektóre zaś w bazie mają więcej, to prawda... ale też niektóre foteliki bez bazy są bezpieczniejsze... Wystarczy dobrać fotelik.Też myśleliśmy nad fotelikiem Maxi cosi z tą bazą, ale po przeanalizowaniu wszystkiego okazało się, że kompletnie nie pasuje nam do jednego auta, po drugie nie wiadomo czy następny fotelik wpinane w tą bazę będzie pasował nam do samochodów i do dziecka, bo dzieci są różne (długość tułowia itp.), a fotelik dobiera się pod dziecko i pod auto. I jak to mój Mąż stwierdził - trzeba patrzeć na tu i teraz, a teraz potrzebujemy dobrą łupinę pasującą do aut i drobniejszego dziecka a następnym fotelikiem i bazą będziemy się martwić za kilka miesięcy.
My pojechaliśmy do sklepu i Pan nam powpinał kilka fotelików na bazy, na pasy i wybraliśmy z tych, które pasowały najlepiej (tworzyły odpowiedni, niezbyt pionowy kąt). I o dziwo ten sam fotelik zapinany na pasy i na bazę układał się często inaczej - np. czasami pasował do auta lepiej przypięty pasami niż bazą.
Po badaniu u ginekologa dostałam zlecenie na zastrzyk no i tego samego dnia mi go podano, w tyłek. Zupełnie jak po porodzie z pierwszą córką.Dziewczyny miałyście podawaną immunoglobulinę? Jak wyglądała procedura?
Wiem, że od stycznia tego roku jest to już refundowane.
Ja dostałam skierowanie od swojego lekarza do szpitala na jej podanie, a w szpitalu mi powiedzieli, że mam to załatwić z lekarzem prowadzącym w warunkach laboratoryjnych...
Czekam aż mój lekarz do mnie oddzwoni, bo jestem w kropce. Zastanawiam się jak to było/jest w Waszym przypadku?
Kciuki zaciśnięte. Przede wszystkim jak pamiętasz jak najmniej stresu, bo to dobre dla dziecka nie jest.Laski miałam ciężką noc.
Ból brzucha jak na @ i twardnienie.
Musiałam wstać brać nospe i paracetamol.
A potem plamienie brązowe.
Nadal mnie brzuch boli.
Dzwoniłam do gina i mam po 14ej na ktg być a potem ma mnie obejrzeć.
Jak możecie to trzymajcie kciuki
Mam nadzieje że wszystko w porządku, daj od razu znać po badaniu, trzymam kciuki !! [emoji8]Laski miałam ciężką noc.
Ból brzucha jak na @ i twardnienie.
Musiałam wstać brać nospe i paracetamol.
A potem plamienie brązowe.
Nadal mnie brzuch boli.
Dzwoniłam do gina i mam po 14ej na ktg być a potem ma mnie obejrzeć.
Jak możecie to trzymajcie kciuki
Wczoraj raczej dzień spokojny, dziś jeszcze troszkę mnie ćmi, ale mniej uciążliwie jak wczoraj. Może to te przepowiadające? Nie wiem, nie pamiętam już jak to był heheheh ale chyba w poprzednich ciążach nie miałam przepowiadających.A odpoczywalas dzisiaj? Jak tylko dzisiaj to nie powinno to być nic niepokojącego, może jutro już przejdzie, życzę z całego serduszka.
No i super, że dałaś radę, wyniki pewnie będą dobre-tzymam kciukiDziewczyny ja mam dzisiaj masakre ktora nie ktore z was już przeżyły jestem badaniu gluzkozy i bite 2 godziny siedzenia [emoji17]
Nareszcie dałaś znać, że żyjesz Super, że terapia daje efekty.Hej. U mnie jak na razie wszystko w porzadku. Chodze do psychoterapeuty I jest coraz lepiej. Z dzieciatkiem rez wszystko w porzadku, a u Ciebie?
Nie mam pojęcia co ile teraz będą wizyty, jutro się okażeDziewczyny, a po 30tyg ile raxy bedziecie mialy wizte? Bo ja mam miec do 36 co 2tyg, a pozniej co tydzien.
Witam nową mamusięCześć dziewczyny,
Jestem tu nowa. Też mam termin z córeczką na listopad. Mogę się do Was przyłączyć? Pozdrawiam Was wszystkie i życzę dużo zdrowka!