reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

;) czyli ze mną wszystko ok. ;p ja nawet na to nie wpadłam ;p
A śpiwór do wózka pierzecie?

Powiedzcie mi jeszcze czy kupujecie monitor oddechu, bo ja nie zamierzałam, ale teściowa marudzi... koleżanki 2, których pytałam mają...
Śpiwór będę prała, bo kupiłam używany [emoji4]
Jestem właśnie z moimi dzieciami na basenie. Poplywałam chwilę, ale nie bardzo mam wene. Dzieci uczą się pływać z instruktorem.

reklama
Ale jak wybrałaś te położną. Że swojej przychodni czy że szpitala gdzie będziesz rodzić? I co tak po prostu przyszłaś do np przychodni i powiedziałaś, że chcesz położną?
Wiesz w tym szpitalu w którym rodzę są spotkania dla ciężarnych i wykłady/dyskusje na tematy ciążowe i okolociazowe. Są darmowe i jeśli chce się uczestniczyć to trzeba właśnie w tym szpitalu mieć prowadząca polozna. Przed pierwszym wykładem się zgłosiłam i akurat ta pani co prowadziła wyklad okazała się przypisana do mojej dzielnicy. Wypełniliśmy papierologie i tak oto mam położną.

Ja zapisałam się w 20 tc, bo taka wisiała informacja u mojej gin i poszłam do przychodni, gdzie przyjmują na NFZ. Tam są tylko dwie położne, a moja podobno zaczyna pracę w szpitalu, gdzie będę rodzić ( w innej miejscowości) Mnie tylko zastanawia po porodzie, kto się z nią kontaktuje, że już urodziłam i kiedy ma przyjść do domu?
Mi moja kazała napisać SMS jak urodzę i kolejnego jak wyjdę to będzie dzwonić i umawiać się na wizyty w domu:) zaprosiła tez na spotkanie przed porodem z mężem jeśli czujemy potrzebę

@Kelyana super dziewczyny rosną :)
Dasz radę w szpitalu, a to dla ich dobra.

Hihi. Mój syn mówi, że jego brat mógłby się urodzić 11 listopada. To taka ładna data.
A młody jak będzie gotowy to się urodzi.
U Ciebie inaczej, bo cesarka ale może akurat 11ego? To by było teść wróżbita[emoji12]

@piorunem ja nie mam śpiworu do wózka, będę miała kombinezon i upiore.

Nie kupuje monitora oddechu.

@Fili cieszę się, że wizyta udana i dzieciaczek już głową w dół.
Będziesz miała jakieś usg robione?

@Weronikakrz to może trochę zwolnij dla własnego dobra?

@Dzidzbobo ja zawsze prasowałam po praniu, do 6 mcy ciuszki z obu stron i co dzień tetrę(szczerze mąż jest mistrzem prasowania pieluch).
Mieszkałam z 3 dzieci w kawalerce i choć mały metraż to było czysto choć może nie za bogato.
Pamiętam jak przyszła położna środowiskowa i w szoku, że wszystko mam na takim metrażu ogarnięte.
Ja prałam i zamierzam teraz w proszku Dzidziuś. A synowi w 98 w proszku Cocolino(kiedyś taki był).

@Ewela to szczepionka błonica tężec krztusiec.
Dla mnie bez sensu teraz brać. Z tego co pamiętam dziecko jest na to szczepione wg kalendarza szczepień.
Zrobisz jak uważasz, ale ja nie widzę sensu.

@Naan jutro idę obok mnie do przychodni zapisać się do położnej środowiskowej to powiem Ci co i jak.
Z tego co mi powiedziała przez telefon to idę, ona zakłada kartę i już
Na szkole rodzenia też jak jest na nfz można się zapisać.
Majacyr podziwiam cie za ta kawalerke [emoji4]

Mi moja kazała napisać SMS jak urodzę i kolejnego jak wyjdę to będzie dzwonić i umawiać się na wizyty w domu:) zaprosiła tez na spotkanie przed porodem z mężem jeśli czujemy potrzebę
Ja chodze do przychodni na nfz do gina i zastanawiam sie czy polozna taka nie bierze w macki oplaty za wizyty... musze sie dowiedzieć.

Ja wszystkie ubranka mam nowe, co najwyżej 30 stopni dla zmycia chemi i tylko to co blisko skory (body,pajace kaftaniki) A wózek też mam nowy ,właściwie wszystko mam nowe ale nie zamierzam prac ani fotelików ani wózków ani spiworkow ani rozkow! Gdzie te dziecko ma nabyc kontaktu z bakteriami ,bez przesady :)

Nie kupuje monitora i według mnie śmieszne jest że kupują to matki które mają zdrowe dzieci .
Owszem jak dziecko ma problem z sercem ,albo jakieś powikłania ,wcześniaki itp ale zdrowemu ?
Toż to powoduje więcej strachu niż dobrego ,zle się ułoży nie uchwyci dziecka serca i alarm i ludzie na głowie stają z przerażenia - głupi i DROGI gadżet nie przydatny :)
Wolę dziecko sama monitorować sprawdzać co jakiś czas czy spi niż bawić się w takie wynalazki ...

@Dita_333 wózek szary wygrywa;)

Dziewczyny macie śliczne łóżeczka ,zazdroszczę że możecie już cieszyć nimi oko :))

Dzień dobry! Edytka, możesz mnie na pierwszej stronie postarzyć o rok :)
Stawiam urodzinowe ciacho i bezalkoholowe drinki [emoji484][emoji483][emoji512][emoji56]
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! [emoji8]
Maaaaamki, zakochalam sie. Chyba sama zaczne w nim spac ;)

Zobacz załącznik 893144 Zobacz załącznik 893145
Piękny ten kącik Twojego Maluszka [emoji7]
Ja mam zwykłe łóżeczko, nie szaleje teraz z urządzaniem pokoju dla małej bo za kilka miesięcy wracamy do Polski i tam będziemy już robić wszystko po swojemu. Nie mogę się doczekać [emoji3]
;) czyli ze mną wszystko ok. ;p ja nawet na to nie wpadłam ;p
A śpiwór do wózka pierzecie?

Powiedzcie mi jeszcze czy kupujecie monitor oddechu, bo ja nie zamierzałam, ale teściowa marudzi... koleżanki 2, których pytałam mają...
Nie myślałam nawet o monitorze.. hmm chyba nie kupuję.
Miałam pisać, i tak teraz usiadłam na chwilkę i myślę że napiszę, potrzebuje waszej rady a raczej opini. Robiłam badanie krwi z 2 miesiące temu, wszystko w porządku, bez problemu, badania też robiłam dla córeczki na choroby dodatkowe i wszystko w normie. Tyle że lekarz mówił że nie jestem zaszczepiona na jeden punkt (nie pamiętam dokładnie bo mówił że to nic nie szkodzi, żebym tylko dobrze mylą warzywa i owoce i często ręce no ale dla mnie to i tak norma). A teraz byłam na wizycie w tamtą sobotę i mi dał na tą glukozę skierowanie, na krew i mocz. I dał mi do wykupienia NAGLE jakaś szczepionke żebym miała na koniec września na wizytę następną to mnie zaszczepi i mówi że tak to już mała będzie zaszczepiona przez krew I juz z głowy będzie. Ale ja się pytałam tutaj i wogule dziwne to dla mnie... żeby szczepic kogoś podczas ciąży!!! I szczerze to nie chce jej robić . Wolałabym się zaszczepić po porodzie a małą zaszczepią mi też w szpitalu. Nie wiem dziwne to dla mnie jakieś.. [emoji848] Szczepionka nazywa się BOOSTRIX. Czy ktoś słyszał już o takiej sytuacji lub zna tą szczepionke ? Bo może to ja po prostu jakaś starodawna jestem i to jakieś nowe procedury...
Ale jak mówi że wszystko jest okej a teraz nagle wyskakuje z jakaś szczepionką??? Nie wiem czy jest to aż tak konieczne ! [emoji848]
Ja tez miałam proponowaną tą szczepionkę i odmówiłam.
Szczepią kobiety w ciąży żeby chronić dziecko w pierwszych tygodniach życia, bo maluch dostanie swoją dawkę w 6 czy 8 tygodniu. Wiem, że krztusiec to groźna choroba ale jednak wolałam nie przyjmować tej szczepionki.

reklama
Wiesz w tym szpitalu w którym rodzę są spotkania dla ciężarnych i wykłady/dyskusje na tematy ciążowe i okolociazowe. Są darmowe i jeśli chce się uczestniczyć to trzeba właśnie w tym szpitalu mieć prowadząca polozna. Przed pierwszym wykładem się zgłosiłam i akurat ta pani co prowadziła wyklad okazała się przypisana do mojej dzielnicy. Wypełniliśmy papierologie i tak oto mam położną.
Z tego co pamiętam to jesteś z Krakowa? :happy:. Który szpital finalnie wybrałaś do porodu.

Majacyr czekam na info po wizycie w przychodni :sorry2:

Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym będę prawdopodobnie rodzić. Zaczynam we wtorek. Może to mnie trochę uspokoi bo nic nie wiem.

Do góry