reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej :) Ja po weekendzie u rodziców, przywiozłam ogórki małosolne, pierogi z truskawkami, młodą kapustkę babci, placuszki z rabarbarem :D No mniam!

Niestety znowu wczoraj sporo plamiłam, myślałam, że to już za mną, no ale niestety... Chociaż praktycznie większość czasu grzecznie leżę. Do tego jakieś bóle brzucha, ale nie wiem, czy brzuch nie zaczyna mnie boleć z nerwów. Wizyta dopiero w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że będę na nią czekała już bez atrakcji. I też mam usg na każdej wizycie i do tej pory były one częste, ale to przez te plamienia i krwawienia.

@Olga. N8 mam nadzieję, że u Ciebie już wszystko ok :)

U mnie na 90% pani doktor powiedziała, że dziewczynka i że bardzo dobrze widzi. Ja tam nic nie widziałam :p Płeć jest mi obojętna, ale tak jakoś czuję, że pani doktor się nie myli.

Miłego dnia :)

reklama
Hej:)
Jak po weekendzie? Ja nadal użeram się z kurierami, fachowcami itp. w związku z naszymi małymi zmianami w mieszkaniu. Dziś w lidlu ciuszki dla bobasów;) ciekawe czy wytrzymam i nic nie kupię. Szkoda ze nie znam płci, bo tych uniwersalnych nie jest za dużo wg mnie.

U mnie usg jest na każdej wizycie, bez względu na to czy są jakieś wskazania do tego, czy nie. Zdziwiłam się, że u niektórych z Was jest inaczej. Nie wiedziałam o tym, myślałam ze usg to standard.

No i wrzuciłam zdjęcie mojego pseudobrzucha[emoji12]

Ja usg mam zawsze, ale chodzę prywatnie. Więc mam podgląd synka :)
A brzuch nie taki pseudo, śliczny już jest :D

Dzień dobry w poniedziałek,
ja też mam na każdej wizycie, ale takie szybkie, sprawdza czy bije serduszko i czy jest maluszek:)
@majacyr straszne takie zamieszanie z płcią, też bym chyba wolała, żeby nie mówił jak nie jesy pewny.
U mojej siostry w 2016 też lekarz zmienił zdanie na połówkowym, wcześniej miał być chłopak na 2 usg, a w 20t nagle dziewczynka i urodziła córkę...

Dobrze, że chociaż od połówkowego już się trzymał jednej wersji :-p Ale i tak po co jej powiedział, że chłopak jak nie był pewny????o_O:no2: Naprawdę tego nie rozumiem.
Mój też robi usg, sprawdza serduszko, mierzy, teraz waży jeszcze. Jak będzie jeszcze większy to pewnie posprawdza też organy wewnętrzne :)

U mnie też teraz wizyta raczej bez usg, pewnie tylko posłucha serduszka, wizytuję w czwartek.
Dziś byłam na pobraniu krwi, ile było ludzi...oooooo:oo: godzinę czekałam aż mi pobiorą krew.:szok:

Mi po pracy tez za dużo się nie chce, choć w sumie nie narzekam, bo jakaś tam energię mam. Zrobię obiad (który mi smakuje hahaa), spędzę czas z dzieckiem, zawiozę go na jego zajęcia, jak mąż zawozi to sobie coś porobię w domu, i tak leci. Jak był zdrowy to dużo podwórka, teraz wegetujemy w domu :unsure: Ale chociaż pogoda się zepsuła i jak deszcz padał to taks smutno nie było..Dzisiaj wprawdzie słońce, ale jutro znowu ma padać... :rolleyes2:

Powinno być :) Ja osobiście sama już widziałam na usg sprzęt synka, wprawdzie tydzień wcześniej od ciebie, ale po 13.tygodniu już chyba można określić. Oczywiście jak dzieci będą współpracować :laugh2: Chłopaki są bezwstydniejsze, to jakby szybciej się pokazują, choć pewnie nie zawsze... :rofl2:
Swoją drogą ja naprawdę nie mogę pojąć tych pomyłek z płcią na usg. Rozumiem w 12 czy 13 tygodniu, rozumiem jeszcze jeden raz się pomylić np.w 16tygodniu czy 17, ok, ale na połówkowym i później już powinno być albo widać, albo ewentualnie nie widać, no ale wtedy się mówi płeć nieznana....8-) Nie wiem jak można przez całą ciążę, albo np. do 32tygodnia mówić, że dziewczynka a to chłopak, a to odwrotnie. Ok, raz się pępowina owinie, no ale raz.... Poza tym dobry lekarz chyba rozpozna pępowinę?? :o
Mam nadzieję, że żadna z nas takiej pomyłki (długotrwałej np.prawie do końca ciąży) nie zaliczy... :p
Moja gin się pomyliła tydzien przed połówkowy u koleżanki :D wiec nie wiem do końca czy tak jej ufać. Pozatym świetny specjalista wiec uznałam ze każdemu może się zdarzyć. Ja pewnie coś sama dojrze bo przecież na ogół widać gołym okiem czy coś dynda. Na ostatnim usg niestety żadne nie chciało współpracować wiec może być i tak ze nie pokażą. Zobaczymy.

Ja w weekend w końcu posprzątałam chatę i poszliśmy do kina na Deadpoola 2. Jak ktoś lubi Marvelove to polecam, pośmialiśmy się trochę. Oprócz tego pies mi zaniemógł i dostał biegunki, po tym co musiałam po nim posprzątać żadne pieluchy mi nie straszne :D

Dziewczyny jeśli chodzi o smaki w ciąży i zachcianki sprawdzają się co do płci dziecka. Wyczytałam że jak na słodkie to dziewczynka a kwaśne chlopiec, chociaż z doświadczenia kuzynek widzę że jest odwrotnie

Czesc wszystkim, a mnie znowu glowa boli. W srode mam lekarza na 10.20 na ktora czekam z niecierpliwoscia :) caly miesiac tego maluszka nie widzialam ;) mam nadzieje ze malenstwo rosnie zdrowo i ze wkoncu sie dowiem kto tam mieszka :) i musze o te bole glowy zapytac jak nie zapomne ;)

Hej Dziewczyny! Ja sobie odpoczywam na balkonie, z kawa, ktora znowu zaczyna mi smakowac. Bo od poczatku ciazy mnie odrzucalo beee
Weekend ok, wczoraj bylismy na obiedzie w restauracji takze nie trzeba bylo gotowac :) ;) a potem na festynie, moj synek mega zadowolony.. ..
Co do usg i plci sasiadka miala miec dziewczynke a tu przy porodzie okazalo sie ,ze chopczyk oooo nawet imienia nie mieli wybranego!!! Takze roznie to bywa. Slyszalam,ze jak lekarz mowi, ze dziewczynka to na 100% nie mozna byc pewnym a na chlopczyka juz tak . W pierwszej ciazy moj ginekolog powiedzial, ze to co jest miedzy nogami juz nie odpadnie i sie sprawdzilo ;) A teraz jeszcze czekamy. ☺ Syn by wolal brata ...

U mnie sąsiadka miała tak samo, miała być Janinka, a tu wyszedł chłopczyk i na szybko wybrali imie. Dali po prostu Janek :D
Ja zauważyłam, że jak rano piję kawe to męczy mnie zgaga... Ciekawe czy będzie tak jak zabobony mówią, że jak zgaga to dzidzi się z włoskami urodzi hahah :D

reklama
Cześć dziewczyny! Ja właśnie kawkuje (moja jedna uzgodnia z lekarzem kawkę dziennie [emoji4]) a moje cudo ma drzemkę - uwielbiam ten moment w ciągu dnia [emoji6] w weekend byliśmy nad morzem (cale 4 dni) wiec naladowalam baterie bo pogoda idealna - nie było za gorąco ale na słoneczku można było poleżeć. Wizytę mam dopiero 13.06 ale bez usg wiec właściwie nawet na nią specjalnie nie czekam - tylko po to żeby ustalić kolejna już z usg. Jak mój mąż się pyta kogo nasz synek by wolał (przypomne ze ma dopiero 1,5 roku!) to mówi ze siostrę ale wiem ze teraz jeszcze nie rozumie wszystkiego poza tym ze jakas dzidzia siedzi w brzuszku[emoji4] kciuki za wszystkie wizyty! [emoji9]

Do góry