reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Pamiętam ze studiów takie prawo demograficzne, które mówi o tym, że rodzi się więcej chłopców niż dziewczynek. Docelowo jednak kobiet jest więcej niż mężczyzn, bo mężczyźni szybciej umierają. Wyrównuje się to w przedziale wiekowym 50-54 lata. Profesorka mówiła nam o większej podatności mężczyzn na tzw hazardy życiowe czyli używki ale też mniejsze dbanie o zdrowie. Mówi się że szanse na chłopca czy dziewczynek to 50/50 Ale to nie prawda.

reklama
wyborcza.pl/7,75400,21465752,polska-stoi-kobietami-chlopcow-rodzi-sie-duzo-wiecej-niz-dziewczynek.html
A tu taki artykuł znalazłam gdyby ktoś chciał poczytać o statystykach

wyborcza.pl/7,75400,21465752,polska-stoi-kobietami-chlopcow-rodzi-sie-duzo-wiecej-niz-dziewczynek.html
A tu taki artykuł znalazłam gdyby ktoś chciał poczytać o statystykach
Haha jakby robili te badania u mnie w rodzinie to by się mocno zdziwili hahaha
Saaaaame baby od 18 ani jeden chłopak się nie urodził :D dla tego marne szanse na chłopca - > moje przeczucie druga córcia ;)

Dita_333 to macie ambitny plan na najbliższe dni ;)
Zgadzam się z Wami, że ten początkowy okres to i tak zazwyczaj w salonie, zabawy itd., blisko kuchni :)

Ja tez na razie typowego pokoju dla bobasa nie będę miała. Przenosimy się do pokoju, który kiedyś będzie 2.dziecka, ale na razie będzie wspólny. Tyle, że wiadomo..będzie tam komoda dla niemowlaka i jego ciuszki, oraz łóżeczko..A później wyprowadzimy się do salonu albo pokoju obok, takiego małego i tam zrobimy sypialnię...A może w ogóle kupimy nowe mieszkanie czy pół domku...Jeszcze się zobaczy :) na razie jak piszesz: życie bobasa będzie rozgrywało się z rodzicami, przecież nie będzie się od razu bawiło swoimi zabawkami w swoim pokoju :D:rofl2: O wydatkach jeszcze nie myślałam... jutro Młody jedzie z dziadkami na parę dni nad morze i w w tym czasie musimy pomalować jego pokój, rozebrać stare meble i wynieść, wnieść nowe i porozkładać rzeczy...No i jeszcze kuchnie pomalować....o_O
Dita pomylilas mnie w tabelce sa dwie Weroniki ja jestem weronikakrz

reklama
Cześć po wizycie!!!
Dzidzius ma 5 cm obecnie:)
Macha rączkami nóżkami i uważam że jest śliczny z profilu :)
Serduszko pika, kość nosowa moja gin mówiła że ma mała czy coś takiego że 2 cm nie całe czy coś ale to tak na oko mówiła malutki jest jeszcze A prenatalne 23 to będziemy wszystko wiedzieć:)
Na dzień dzisiejszy wszystko ok rusza się i fika takze mój szczęśliwy:)
I prawdopodobnie chlopiec!!!
Mówi że wyrostek jest większy i sterczy mówi że jeszcze malutki jest i dlatego że prawdopodobnie ale że obstaje przy chłopcu:)
Radość nie do opisania:)
Wklejam zdj ale błąd się pojawia :(
Śliczności :) piekne maleństwo :)

Do góry