Sasanka14
Fanka BB :)
Dlaczego cc? Nastawiasz się teraz na cc czy naturalny?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sn i mam nadzieje, ze tym razem tez bedzieDziewczyny dla których to kolejny poród, wcześniej miałyście cc czy sn?
Dziewczyny dla których to kolejny poród, wcześniej miałyście cc czy sn?
Oj to Ci powiem możliwy najgorszy scenariusz tzn męczyć się sn a na koniec i tak cc. Ale jak taka mała różnica to pewnie cc będzie z założenia.Miałam wywoływany poród i główka nie chciała wejść w kanał. Bardzo źle wspominam to wywoływanie, teraz boję się powtórki i porodu sn, a poza tym cc było na początku marca 2017 roku, więc pewnie 2 poród też taki będzie.
A Ty też po cc?
Oj to Ci powiem możliwy najgorszy scenariusz tzn męczyć się sn a na koniec i tak cc. Ale jak taka mała różnica to pewnie cc będzie z założenia.
Ja też po cc
Sprawdź to teraz! Może się okazać że dziecko właśnie dlatego nie mogło się ustawić w kanale... A tylko na początku ciąży są w stanie to zauważyć.Tak, było 10cm rozwarcia, a główka nie chciała się wstawić i nas męczyli... mały urodził się niedotleniony, ale na szczeście na tą chwilę wszystko z nim ok, nie ma śladu w mózgu i rozwija się bardzo dobrze.
dopisałam we wcześniejszym poście:
Ja kiedyś przed ciążą, podczas usg usłyszałam, że mam przegrodę, macicę w kształcie serca. Ale potem w ciąży i podczas usg, porodu nigdy wiecej nikt o tym nie wspominał. A to jest przegroda całkowita?
Sprawdź to teraz! Może się okazać że dziecko właśnie dlatego nie mogło się ustawić w kanale... A tylko na początku ciąży są w stanie to zauważyć.
U mnie w trakcie cc się namęczyli żeby Mała wyciągnąć i łożysko miało dziwny kształt nawet dawali je do badania. Lekarz pozniej tłumaczył mi że w trakcie ciąży nie było tego widać ponieważ Mała spychala tą przegrode. Później byłam u kilku lekarzy i oczywiście jak już o tym wspomniałam to każdy zauważal. W tej ciąży zmieniłam lekarza. Na pierwszym usg postanowiłam nie mówić mu o tym od razu chcąc sprawdzić czy on zauważy. Bardzo długo robił usg aż w końcu mu powiedziałam że w trakcie cc wspominali o macicy dwuroznej. No o wtedy powiedział że wszytko jasne. Myślał że to bliźniaki ... Ale jak mu sprawę rozjasnilam to pokazał mi że moja macica jest tak naprawdę podwojna. Przegroda kończy się w szyjce. Mówi że i tym razem pewnie będzie ułożone posladkowo a nawet jeśli nie to że względu na zdrowie moje i dziecka raczej nikt nie pozwoli na sn.