reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej sorka że dopiero pisze ale calutki dzień byłam w pracy ... Pierwszy dzień po L4 więc miałam sajgon stałam na nogach od 9 do 19 masakra jakaś

Potem na grilla do znajomych pojechałam, nażarlam się kiełbasy tyle że szok , będę cierpieć

Optarłam sobie tak piętę że chodzić serio nie mogę ała cała noga mi spuchła

USG wczorajsze spoko okazało się że to takie ostre zapalenie mieszków włosowych , maść z antybiotykiem, badania mam zrobić na spokojnie
USG dzidziusia mam 21.04
23.04 wizytę a na prenatalne jestem zapisana na 7.05

Jutro wieczorem mam mega imprezę z branży fryzjerskiej , wielkie wydarzenie już się nie mogę doczekać , to będzie moja pierwsza impreza tego typu w czasie ciąży i bez alkoholu, brzmi patologicznie wiem hihi
Ale nie wiem chyba zostaną mi kozaki wysokie do ubrania a marzyłam o moich nowych szpileczkach a tu kopyto dwa razy większe i boli zrobiłam okład z altacetu chłodzi to mniej boli może do jutra będzie lepiej dobranoc

Hej dziewczyny.
W końcu przeczytałam wszystko od 1 strony
Nazywam się Ewelina, jestem spod Warszawy, mam 29 lat (jeszcze przez 3 miesiace) i termin na 4 listopada.
To moja 3 ciąża. Pierwsza poronilam w 2016 roku w 10 tygodniu, z drugiej mam wspaniałego synka Natanka który w lipcu będzie kończył 2 latka i teraz nie wiem kto chowa się w środku. Ja wolę chłopca a maz dziewczynkę :)
Fajnie się trafiło ponieważ ja jestem urodzona 2 lipca a synek 7 lipca. Maz 13 listopada i teraz dzieciątko też na listopad
24 kwietnia mam test Pappa i polowkowe. Mam nadzieję że dowiem się jaka płeć ponieważ u synka dowiedzieliśmy się już w 11 tygodniu że będzie chłopiec więc bardzo szybko :) Mam nadzieję że teraz to powtorzymy ponieważ czekamy z szykowaniem pokoiku dla dzieci.
5 dni temu byłam na wizycie (chodzę prywatnie) dzidziuś ma ponad 3 cm i serduszko wali jak szalone 167/min także jestem przeszczesliwa
Co do dolegliwości - Masakra!!!!! Mdłości nie dają mi żyć, od rana do wieczora, zwymiotowac nie mogę mimo chęci i prób bo chyba lepiej by mi się zrobilo a tak człowiek się męczy. Maz to zło konieczne które znoszę haha nawet mnie dotknąć nie może bo działa mi na nerwy, z synkiem w ciąży też tak miałam, biedny Ogólnie czuje się tragicznie, za wiele nie mogę jeść, za dużo też nie mogę zrobić bo w głowie się kręci i od samego początku jestem na zwolnieniu
Dziś zaczynam 12 tydzień

Hej dziewczyny.
Nazywam się Ewelina, jestem spod Warszawy, mam 29 lat (jeszcze przez 3 miesiace) i termin na 4 listopada.
To moja 3 ciąża. Pierwsza poronilam w 2016 roku w 10 tygodniu, z drugiej mam wspaniałego synka Natanka który w lipcu będzie kończył 2 latka i teraz nie wiem kto chowa się w środku. Ja wolę chłopca a maz dziewczynkę :)
Fajnie się trafiło ponieważ ja jestem urodzona 2 lipca a synek 7 lipca. Maz 13 listopada i teraz dzieciątko też na listopad
24 kwietnia mam test Pappa i polowkowe. Mam nadzieję że dowiem się jaka płeć ponieważ u synka dowiedzieliśmy się już w 11 tygodniu że będzie chłopiec więc bardzo szybko :) Mam nadzieję że teraz to powtorzymy ponieważ czekamy z szykowaniem pokoiku dla dzieci.
5 dni temu byłam na wizycie (chodzę prywatnie) dzidziuś ma ponad 3 cm i serduszko wali jak szalone 167/min także jestem przeszczesliwa
Co do dolegliwości - Masakra!!!!! Mdłości nie dają mi żyć, od rana do wieczora, zwymiotowac nie mogę mimo chęci i prób bo chyba lepiej by mi się zrobilo a tak człowiek się męczy. Maz to zło konieczne które znoszę haha nawet mnie dotknąć nie może bo działa mi na nerwy, z synkiem w ciąży też tak miałam, biedny Ogólnie czuje się tragicznie, za wiele nie mogę jeść, za dużo też nie mogę zrobić bo w głowie się kręci i od samego początku jestem na zwolnieniu
Dziś zaczynam 12 tydzień

Gratulacje! Witaj w gronie listopadówek [emoji4]

Hej dziewczyny.
Dziś zaczynam 12 tydzień
Witaj wśród listopadówek :)
Już masz połówkowe? To będziesz już w połowie ciąży? Czy chodziło Ci o prenatalne?
Mnie muli jak nie zjem.
Od tygodnia jestem ciągle głodna, ale potem mi się odbija, jakbym miała pawia puścić ale nic z tego nie wynika.
Tylko mnie pomęczy, ale wszystko zniosę dla dzidziusia.

reklama
Gosiak317 zajęło mi to prawie 4 tygodnie :D ale dałam radę :)

Majacyr chodziło mi o takie co się mierzy kość nosowa i sprawdza przeziernosc karkowa itd. nie pamiętam jak to usg się nazywa.
Test Pappa robię dlatego że w tym roku kończę 30 i maz ma siostrę rodzona starsza o 3 lata z zespołem Downa więc wskazania są. Niby to nie jest dziedziczne i synek jest zdrowy, na razie dzidzia w brzuszku też zdrowa i wszystko z nią w porządku jak na ten czas ale chce to sprawdzić i będę spokojniejsza do końca ciąży :)

Do góry