reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Co do spania to śpicie tylko na lewym boku tak jak jest zalecane? Mi jest ciężko spać w jednej pozycji, bez przewracania się z boku na bok.
Ja śpię na lewym, na prawym i na plecach też. Tak jak jest mi wygodnie :)

A ja dziewczyny po usg I trymestru :) Wszystko jest z malutką w porządku :) Kicała, drapała się po nosie i odwracała pupą. Cudowny widok po tych wszystkich plamieniach, szpitalu itd... No i pani doktor powiedziała, że na 90% dziewczynka! Tak jak myślałam :)

Dziewczyny jak Wy odpowiadacie na kilka postów za jednym razem? Ja nie umiem zacytować więcej niż jeden ;)

Aaaa pytałam wczoraj mojego gina o te bóle głowy i potwierdził że to może być spowodowane tym że zbyt mało pije. I w sumie od kiedy się pilnuje z piciem to jest dużo lepiej.

I okazało się że moja waga... Poszła w dół. Ważę mniej niż przed ciąża. Na ostatniej wizycie miałam ponad kg na plusie a teraz spadłam poniżej startowej wagi. Tym bardziej trudno mi uwierzyć skąd ten brzuch [emoji28]

ja sie zwazylam dzis i wyszlo ze mam swoja wage juz 65 jakos (mam 172cm)

masz +cytat i tak przy kazdej osobnej wypowiedzi wciskasz a potem bierzesz cytuj i wszystkie cyctaty tam sa

Ja pije wodę mineralną plus cytryna albo sok z cytryny niby prawdziwych i że bez żadnych dodatków:)
Ja jak za szybko zejdę z łóżka to mnie kluje po prawej stronie tak piskliwie wręcz:/
Mam wizytę o 18 mam nadzieję że będzie wszytko wporzadku:)
Powiem wam że ostatnio u gin miałam 11t3d i tak pytałam o to przez brzuch usg i wiecie co ,tak musiała naciskać że mnie to bolało i sama prosiłam o usg dopchwowe tak było wygodniej mi nawet przy moim wszystko zrobiła i jakoś wrażenia na nim to nie zrobiło:)

Dziś prenatalne więc już chyba przez brzuch:) wy mialyscie przez brzuch prenatalne ?

lez ja tez tak mam..... jak sie szybko zerwe to cos mocno zakluje ,,, choc nie zawsze ale mysle ze to normalne :)
ost, kichnelm bez skulenia to auuu,,,

dita ja mam 93cm w brzuszku takze bede mierzyc co tydzien:) a waga 65 moja alee z waga to roznie moze byc... ja np wolno przybieralam napoczatku a potem bum! takze rozie to bywa:)

moja znajoma sie cieszyla ze huraaa nie mam rozstepow a po 36 tyg popekal jej doslownie caly brzuch ... .... .... normalnie walnela krem w kat heheh w drugiej ciazy postawila na oliwke niz na te specjalne drogie kremy hehe (skora nailzona ma wieksze szanse na brak rozstepow ale wazne by nawilzac tez od srodka ) gwarancji i tak nie ma

ja tez mam podobne cisnienie ,,ost 100 na 58 ... czasem tak mnie suszy ze szklankami wode pije!!! butelke ciagle nosze ze soba.... minus taki .... latanie do toalety

dzis ciepluto..... dobrze sie czuje :)

my tez musimy pare rzeczy ogarnac.ciskamy sie by zrobic co trzeba przed dzieciatkiem jak np szafe i szuflady pod schodami na buty itd, ... ...kupic ta poduszke do spania , chce kupic lezak na taras koniecznie! czaje sie na tego z lidla ,,wystarczy... i mozliwe ze dokupic komode badz szafe do 4 pokoju ... wywalic co mi sie nie przyda... w swojej szafie dokupic szuflady na buty ..widzialam takie z ikei , beda chyba pasowac.... i tak zyjemy by wydawac:):):):)
ja zawsze cos robie, jak nie przemalowuje to inne pierdoly haha Maz ma tak samo

EDYTKA na necie sa inne rozmiary dzieciatka na ten tydzien i sie pokrywaja, suwaczek klamie hehe

ja tez dzis zaczelam 17 tydzien!!!!! jeju super:)):)
a kolezanki sie dzis ma a jutro sie ich nie ma:)

Aż takich dokładnych badań Dita nie robię. Po prostu jem 2 razy w tygodniu rybkę, codziennie zjadam owoce i staram się często je zmieniać, jak nie jem rybki to mięsko raz dziennie musi być i oczywiście jakaś sałatka do obiadku więc i warzywa uzupełnione. Uwielbiam mleko i codziennie pije nawet po 2-3 szklanki (!) :) więc żelazo jest. Ogólnie nabiału jem sporo i to wystarczy. Dzidzia ładnie i zdrowo się rozwija więc gin uważa, że wszystkiego ma tyle ile potrzebuje :) jak będzie potrzeba brania dodatkowo witaminek to oczywiście będę brała ale na razie nie trzeba to nie biorę.

bardzo dobrze sie odzywiasz:) nie masz sie czym martwic

Mi kebab nie smakuje. Ani pizza :(
a mi pizza nie smakuje, ale kebab hahahaha

Trzymam, trzymam kciuki za Batmana!:-p Będzie dobrze :tak:

Widzisz, a ja ryby niet :huh: fuj, fuj :baffled: Mleko niet, tyle co serek wiejski jem, ale też niecodziennie, chyba, że policzyć jogurt naturalny do surówek jak daję, no ale jaka to ilość? Od mięsa mnie odrzuciło... W I trymestrze prawie w ogóle nie jadłam :sorry: Teraz juz lepiej, ale w dalszym ciągu jem mniejsze ilości niż przed ciążą.... Śniadania staram się jeść zdrowe, na kolację ciemny chlebek z pomidorem i rzodkiewką np, albo jeszcze z jajkiem. Do obiadu mam zawsze przynajmniej dwie surówki, no ale te mięso i ryba... Mięso jeszcze zjem, wczoraj jadłam. Ryby nie widziały moje oczy od 3 m-cy ;) Więc ja łykam. Myślę, że nie zaszkodzi, a pomoże :rolleyes2:

Hehe albo ja taka skrzywiona jestem :laugh2::D

ja mleka niet...ale mleczko kokosowe, sojowe migdalowe codzien czy inny nabial
, surowki salatki zasze duzo bo lubie ... urozmicamy
wczoraj byla ogorkowa a potem pieczone warzywa z kurakiem w sosie sweet chilli o kruca bomba,,,bijemy sie szczegolnie o warzywa hahahahaha

Oj nie zazdroszcze, u mnie tez zaczyna sie cos dziac ze snem. Od dwoch dni miejscia sobie nie moge znalezc, dzis od 5 na nogach z czego jeszcze z 10 pobudek :/ zastanawiam sie nad rogalem, czy wtedy by mi bylo latwiej pozycje jakas obrac.

ostatnio z 1,5 h sie wiercilam i zasnac nie moglam..maz mi uswiadamial ze ciezko bedzie mi sie pracowalo niewyspanej lol
kolezanka poradzila SUDOKU haaa i sprobuje

Co do spania to śpicie tylko na lewym boku tak jak jest zalecane? Mi jest ciężko spać w jednej pozycji, bez przewracania się z boku na bok.

niee,,, jeden bok i drugi na zmiane.. pamietam w 3 trymestrze ze mnie biodra bolaly od takiego sypiania ( na plecach nie moglam calkowicie plasko ) takze nie wyobrazam sobie na jednym boku

milego dzioonka:)

Ja śpię na boku i górna noga zgięta żeby chociaż się trochę gibnac na brzuch. Ja zawsze na brzuchu spałam i teraz w sumie tez dużo tak się budze ale staram się troszkę podpierać żeby całą noc się nie gnieść. I tez prawy i raz lewy bok, niestety z preferencja prawego.

Mój mąż mnie rozśmieszył kiedyś bo zaczął mi gadać ze mam spać z prostymi nogami. Jak go spytałam czemu to stwierdził ze przecież jak je podkurczam to dzieciom brakuje miejsca i je gniote ;)

IMG_9801.JPG

To przepis z mojej książki z thermomixa [emoji28]

Co do spania to spie na lewym i prawym boku, nawet na brzuchu - tak się budzę najczęściej [emoji23] jeszcze mi nie przeszkadza [emoji57]

Karolina
A w 1.ciazy najwiecej utylam w I i II trymestrze i byłam przerażona, bo nasłuchałam sie, że najwiecej sie rośnie w III trymestrze... Ale okazało sie u mnie, ze akurat ja najmniej przytyłam w ostatnich 2miesiącach [emoji23] nawet schudłam przed porodem 1kg[emoji28] a teraz pewnie pierwsze tygodnie waga ciągnie z zapasu, Haha [emoji23]bo przytyłam przed ciąża ze 3kg[emoji20] wiec bobas brał z nadmiaru [emoji4] teraz już pewnie ruszyłam z waga, przekonam sie we wtorek [emoji28]

Załączniki

• IMG_9801.JPG
    IMG_9801.JPG
    226 KB · Wyświetleń: 380
reklama
Ja śpię na boku i górna noga zgięta żeby chociaż się trochę gibnac na brzuch. Ja zawsze na brzuchu spałam i teraz w sumie tez dużo tak się budze ale staram się troszkę podpierać żeby całą noc się nie gnieść. I tez prawy i raz lewy bok, niestety z preferencja prawego.

Mój mąż mnie rozśmieszył kiedyś bo zaczął mi gadać ze mam spać z prostymi nogami. Jak go spytałam czemu to stwierdził ze przecież jak je podkurczam to dzieciom brakuje miejsca i je gniote ;)
No to wygląda na to, że dałam się nabrać na ciążowy mit. No ale to dobrze, bo będę mogła się kulać po łóżku do woli :D

Do góry