reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Zobacz załącznik 849880

Ten lub ewentualnie szary ;)
A co znaczy płytka spacerówka? ;)

Takie krzesełko, mi się wydaje, że one są niewygodne dla dziecka, podobnie jak siedziska kubelkowe. Cieżko założyć nogi na pałąk, przeciągnąć się. W zimę wszystko na wierzchu pomimo spiworka.
U mnie na osiedlu widuje takie 2: tą ze skrzydłami i granatową. Te dzieciaki są w nich tak na wierzchu...
Mi się podobały takie spacerówki w sklepie, też kupiliśmy płytką xlandera. A jak już mieliśmy zmieniać u syna kupiliśmy baby joggera mini gt i to siedzisko jest o wiele wygodniejsze dla dziecka.

Takie krzesełko, mi się wydaje, że one są niewygodne dla dziecka, podobnie jak siedziska kubelkowe. Cieżko założyć nogi na pałąk, przeciągnąć się. W zimę wszystko na wierzchu pomimo spiworka.
U mnie na osiedlu widuje takie 2: tą ze skrzydłami i granatową. Te dzieciaki są w nich tak na wierzchu...
Mi się podobały takie spacerówki w sklepie, też kupiliśmy płytką xlandera. A jak już mieliśmy zmieniać u syna kupiliśmy baby joggera mini gt i to siedzisko jest o wiele wygodniejsze dla dziecka.

Hmm jakoś się nad tym nie zastanawiałam ;p
Jest też siedzisko kubełkowe z tego modelu, ale akurat wolę zwykle ;)

Nie zrozumial tego jak Ty to napisalas [emoji85] kiedy zaczyna sie 2 trymestr to do dzis nie wiem [emoji23] lekarze licza skonczone tygodnie, czyli jak mam 12+6 to dla lekarza 12.. ja tutaj na forum pisze, ze 13 bo wiekszosc tak wlasnie liczy, ale normalnie rodzinie czy znajomym podaje tak jak lekarz liczy ;) Ale czad, tez bym tak chciala :D

Wychodzi na to, że drugi trymestr to 12+1 albo inaczej - zaczęty 13 tydz.
Dlatego nie miałam pojęcia o co chodzi z tym 13tc, bo u mnie posługują się tylko pełnymi tc.

Ps. Nie wiedziałam jak inaczej rozpisać to całe liczydło [emoji51]

Zobacz załącznik 849883 Zobacz załącznik 849882 Kupiłam już dwie rzeczy, ale to przez to że kończyła mi się ważność karty podarunkowej ;p kupiłam śpiworek i muffki ;p
Bardziej podobały mi się śpiworki z futerkiem, ale ten był z pierza i był lżejszy, więc wygrał ;p wiem, wiem - czarne, ale muszę choć to mieć czarne ;p kocham czarny, ale nie chcę wózka czarnego, więc chociaż to... ;p
bardzo fajny zestaw, ja też mam czarny śpiworek:)

Hmm jakoś się nad tym nie zastanawiałam ;p
Jest też siedzisko kubełkowe z tego modelu, ale akurat wolę zwykle ;)

Przetestuj w sklepie, ja dopiero jak już syn był na etapie zmiany zaczełam sie zastanawiać i przestała być praktyczna spacerówka którą miałam w zestawie z wózkiem.
Gdybym teraz miała kupować wózek pojedyńczy kupiłabym baby jogger city premier albo city elite.

Czytam Was i czytam i w końcu coś o wózkach! My z narzeczonym znaleźliśmy wózki marki Anex - podobno świetna inwestycja... Ale czy któraś z Was coś o nich wie, któraś może miała? :)

I my jutro mamy genetyczne usg:) o ile oczywiście wszystko będzie dobrze...

Tez mialam zamiar zaczac zamawiac produkty zywnosciowe i zaraz sprawdze haa. W koncu wiemy co chcemy i mozna zaoszczedzisz duzo czasu a teraz nie chce mi sie jeszcze z Mezem lazic po sklepie to jezdzi ostatnio sam. I te wieksze i te male

A porod. Nie ma co sie zadreczac i myslec teraz o porodzie a tym bardziej kierowac zoska czy kaska..Kazda z Nas jest inna i przejdzie to inaczej i decyzje trzeba podjac samemu.powiem tylko ze czulam sie dobrze i po cc jak i po sn ale po sn szybciej wrocilam do aktywnosci fizycznej . Wszystko robilam sama. Nie rozmyslalam w ciazy o porodzie.a pod koniec kiedy juz miesiac spac nie moglam z powodu brzucha to juz chciałam jak najszybciej ta akcje porodowa by miec to za sobal.. bole i wszystko. Moc sie w koncu polozyc na plasko na plecach! Biodra tak mnie bolaly zd sobie nie wyobrazacie nawet .co 1h musialam w nocy zmieniac poZycje i w koncu przenioslam sie na fotel lol.
W drugiej ciazy mimo doswiadczenia odczucia mialam takie same:p raz sie zyje hahaha
Staralam sie skupic na dziecku a nie na bolu. Nie wiem
Tym trzecim razem chcialabym miec makijaz hahah:p moze sie nie rozmaze:p ale to jeszcze za wczas o tym myslec

I po tych przejsciach zdecydowalam sie na trzecie oO haha

sprobuj fajnie to sama wygoda z zakupami:) trzymam kciuki za makijaż :)

Przetestuj w sklepie, ja dopiero jak już syn był na etapie zmiany zaczełam sie zastanawiać i przestała być praktyczna spacerówka którą miałam w zestawie z wózkiem.
Gdybym teraz miała kupować wózek pojedyńczy kupiłabym baby jogger city premier albo city elite.

Premier w internecie wydaje mi się tak samo głęboki jak priam (niekubełkowy), a ten drugi dla mnie odpada z uwagi na trójkołowiec ;)

reklama
Do góry