Dla kościoła lepszy jest brak ślubu niż ślub cywilny a brak kościelnego. Moja siostra w takiej sytuacji nie moze być chrzestną - gdyby w ogóle nie miała ślubu to nie byłoby problemu, ale że ma cywilny to nie może być chrzestna.My w ogóle ślubu nie mamy i byłam ostatnio to mi powiedział, że dziecka karać nie będą za to że rodzice ślubu nie mają i że normalnie ochrzcza.
reklama
U nas jest jeszcze problem tego typu, że w momencie mojej rozmowy z księdzem mieliśmy realna przeszkodę do zawarcia związku małżeńskiego, tj. mój chłop miał już żonę i sprawa się toczyła w sądzie biskupim. Tydzień po tej rozmowie przyszedł wyrok o unieważnieniu tak czy siak córkę 1 też chrzcilam będąc panna ale w innej parafii. Tam ksiądz mi potrafił powiedzieć, że moja córka ma wadę serca przez to że rodzice ślubu nie mają. Ale ochrzcil.Dla kościoła lepszy jest brak ślubu niż ślub cywilny a brak kościelnego. Moja siostra w takiej sytuacji nie moze być chrzestną - gdyby w ogóle nie miała ślubu to nie byłoby problemu, ale że ma cywilny to nie może być chrzestna.
Sandi2018
Fanka BB :)
Poważnie tak powiedział? Nosz kur.. Brak słów!!U nas jest jeszcze problem tego typu, że w momencie mojej rozmowy z księdzem mieliśmy realna przeszkodę do zawarcia związku małżeńskiego, tj. mój chłop miał już żonę i sprawa się toczyła w sądzie biskupim. Tydzień po tej rozmowie przyszedł wyrok o unieważnieniu tak czy siak córkę 1 też chrzcilam będąc panna ale w innej parafii. Tam ksiądz mi potrafił powiedzieć, że moja córka ma wadę serca przez to że rodzice ślubu nie mają. Ale ochrzcil.
No poważnie. Generalnie teraz to bym go opieprzyla z góry na dół i zawinela na pięcie i poszła w cholere. Wtedy byłam młoda, głupia i odezwać się nie umiałam.Poważnie tak powiedział? Nosz kur.. Brak słów!!
Kurczę ręce opadają, niektórzy księża zapiminają o swoim powołaniu - przykre.Poważnie tak powiedział? Nosz kur.. Brak słów!!
Sandi2018
Zgadzam się z Tobą!Kurczę ręce opadają, niektórzy księża zapiminają o swoim powołaniu - przykre.
reklama
azamamew
Ja mam już drugi taki dzień. Nie da się odłożyć, pierś szarpie, praktycznie nie śpi. A moja 2,5 latka wchodzi na mnie gdy próbuje Michalinę uspokoić. W nocy często się budzi, a noc z z soboty na niedzielę nie spałam praktycznie wcale przez chrapanie męża, wysiadam.Dziewczyny czy jestem jakaś nienormalna... Chyba nie nadaje się na matkę moje dziecko wyprowadza mnie z równowagi ciągle marudzi a ja juz dostaje szału płakać mi się chce... Mam ochotę wyjść poprostu