reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dusia a w zestawie z wozkiwm nie bylo zadnych adapterow ?? Na stronie producenta mozna wyslac pytanie, albo poszperac w necie. Znalazlam jakies uniwersalne adaptery, ale one nie pasujado massimo. Natomiast na pewno jest opcja tego fotelika do Waszego wozka, bo sa 3 w 1 tak sprzedawane.
Niestety w zestawie nie było adapterów znalazłam gdzieś właśnie, że można kupić 3 w 1 z fotelikiem aton 5 ale nie wiem czy do zwykłego aton będą pasować te adaptery ?

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] Jestem dzisiaj po wizycie i moja córcia mnie zaskoczyła, dzisiaj mialam dostać skierowanie na cc ze względu na położenie pośladkowe a tu dzisiaj na USG mała leżała główkowo, więc cc mnie na szczęście ominie [emoji4] Podczas USG okazało się że tetno jest za wysokie, więc po raz pierwszy miałam robione ktg na którym już wszystko wyszło w porządku, tętno ładne w okolicach 150-160 lecz w poniedziałek mam przyjechać na powtórkę ktg, bo trzeba to kontrolować Wyszedł mi
niestety dodatni gbs. Mała waży 2600g, szyjka długa i trzyma mocno.

Ewelina trzymam kciuki [emoji4]

Ojjj cos czuje ze naszej Eweli po masazu szyjki ruszylo z kopyta i dlatego nie pisze. Czekamy na pierwsza dziewuszke [emoji6]

@Dita_333 pisalam do Maji dzis rano, czula sie lepiej niz wczoraj i mleczko udaje sie sciagac. Mysle, ze jak znajdzie moment to skrobnie cos wiecej ;)

Ewelą chyba prze...... [emoji86] albo odpoczywa po.... [emoji848]

moja mała sunie mamy już 6 lat..zdarzyło się że chciała spać w nogach i miała pozwolenie ale po paru razach jak została skopana haha to już nie chce i jak widzi że gasimy światło itd to lezie do siebie na posłanie .. fakt jest że lubi być zakryta więc ostatnio myślałam by kupić jej posłanie dla kota jak buda ..

a spania między nami nie toleruje..co innego jak leży kiedy jeszcze nie śpimy choć rzadko bo usypia córkę i jak ona zaśnie to idzie do siebie u Nas....
także to co innego
bo tak to ja nie chcę koło twarzy mieć nie daj Boże tyłka psa haha wolę jednak do męża się przytulic hehe

kocham zwierzęta ale są rzeczy których nie przeskoczw..tak jak i lizanie twarzy np. bleee
chocbym nie wiem jak słodkie zwierzę miała[emoji14]

moja znajoma tak się daje nie tylko swojemu ale i mojemu i nie mogę wyjść z podziwu jak ona tak może haha ja mam tylko jedno wtedy w głowie[emoji14] :laugh2::baffled:

@Dita ja też dzisiaj sprzątałam dużo[emoji4] lepiej się czuję ale zadyszka czasem mnie kuźwa męczy wrrrrrrr

@emilea ja jak parkuje to właśnie jak najbliżej miejsca docelowego hahaha takze rozumiem!!

@Ewela2805 powodzenia!!!!!!!!

Też nie przepadam za lizaniem po twarzy... także nie jestes sama [emoji28][emoji85]

Cześć dziewczyny [emoji4] Jestem dzisiaj po wizycie i moja córcia mnie zaskoczyła, dzisiaj mialam dostać skierowanie na cc ze względu na położenie pośladkowe a tu dzisiaj na USG mała leżała główkowo, więc cc mnie na szczęście ominie [emoji4] Podczas USG okazało się że tetno jest za wysokie, więc po raz pierwszy miałam robione ktg na którym już wszystko wyszło w porządku, tętno ładne w okolicach 150-160 lecz w poniedziałek mam przyjechać na powtórkę ktg, bo trzeba to kontrolować Wyszedł mi
niestety dodatni gbs. Mała waży 2600g, szyjka długa i trzyma mocno.

Ewelina trzymam kciuki [emoji4]

Ale ci córeczka urządziła niespodziankę !!! [emoji106][emoji16] super! Czyli czekasz na rozpoczęcie akcji porodowej[emoji123] waga już bardzo ładna [emoji847] a szyjki tylko pozazdrościć, czyli pięknie udana wizyta. Dodatnim wynikiem GBS sie nie przejmuj, grunt to o tym wiedzieć i lekarze już sobie z tym poradzą [emoji106]

A mój klusek na dzisiejszej wizycie 2800... 34+6... :p wszystko jest ok. Powiedział, że obstawia takiego 3,5 kg bobasa. Pobrał mi ten wymaz, zlecił morfologie i badanie moczu, ale nie zapytałam o powtórkę HIV, HCV itd. I nie wiem czy to na następnej wizycie? Mam za 2 tyg to już wtedy będzie 37+cos tam...
Lekarz powiedział żebym do szpitala wzięła książeczkę dawcy w oryginale i ksero na wszelki wypadek, gdyby chcieli do dokumentacji.

Ewelą chyba prze...... [emoji86] albo odpoczywa po.... [emoji848]

Też nie przepadam za lizaniem po twarzy... także nie jestes sama [emoji28][emoji85]

Ale ci córeczka urządziła niespodziankę !!! [emoji106][emoji16] super! Czyli czekasz na rozpoczęcie akcji porodowej[emoji123] waga już bardzo ładna [emoji847] a szyjki tylko pozazdrościć, czyli pięknie udana wizyta. Dodatnim wynikiem GBS sie nie przejmuj, grunt to o tym wiedzieć i lekarze już sobie z tym poradzą [emoji106]
Ja się nawet tego nie spodziewałam, nie wiem ale nawet nie poczułam momentu w którym się obróciła. Lekarz też był mocno zaskoczony bo mówił też że były marne szanse na obrocik [emoji6] To teraz z tą moją szyjką pewnie jeszcze długo pochodzę, teraz to nawet mam wrażenie, że ciążę przenoszę, no nic będziemy czekać na akcje, ale dopiero po 23.10 bo wtedy kończymy 37 tydzień, mówiliście że akurat wtedy pełnia więc kto wie może będzie wtedy akcja [emoji6]

Dziewczyny super wiadomości z wizyt, myślę o tej naszej Eweli, mam nadzieję, że ma córeczkę przy sobie, oby dziewczyna już się nie męczyła.
Ja jeszcze tylko do niedzieli, ciąża donoszona będzie. Jednak niech nie będzie wcześniakiem. Znów mnie teściowa wkurzyła wczoraj, więc jak myślę, że miałby być drugi wcześniak i znów jej marudzenie to podziękuje i poczekam te dwa dni.

Dziewczyny super wiadomości z wizyt, myślę o tej naszej Eweli, mam nadzieję, że ma córeczkę przy sobie, oby dziewczyna już się nie męczyła.
Ja jeszcze tylko do niedzieli, ciąża donoszona będzie. Jednak niech nie będzie wcześniakiem. Znów mnie teściowa wkurzyła wczoraj, więc jak myślę, że miałby być drugi wcześniak i znów jej marudzenie to podziękuje i poczekam te dwa dni.
Co ona znów wymyśliła???
Co za kobieta...wrrrr
U mnie donoszona będzie za jakieś półtorej tygodnia

reklama

zanosi się że dotrwasz napewno jak nie dłużej:)

a teściowa to nie da się od niej trzymać z daleka by ci tak nerwów nie psuła?

Ewela jeśli jest po, to musi odpocząć :)

Do góry