Wydawał się naprawdę spory - hmmm wysoki na płasko po złożeniu, taki naprawdę konkretny. Mieliśmy 6 złożonych wózków obok siebie ;p ale może to też być wrażenie ;p
Dla mnie na co dzień nie ma to też znaczenia, ale cybex był fajny płaski po złożeniu osobno stelaża i siedziska i z wyjętymi tylnymi kołami, ale to wiadomo, że na dłuższą podróż taka opcja
My i tak w późniejszym terminie kupimy spacerówkę wyjazdową - może easywalker buggy xs, bo nie wyobrażam sobie tego wózka w samolocie ;p
Ja chyba musiałabym sama zaprojektować wózek, żeby mi się wszystko podobało ;p
Wiesz, optyka optyką, ale matematyka jednak górą
Espiro po złożeniu z wymiarami: najwyżej ma 30cm
I twój cybex:
Jak widać cybex sporo dłuższy, zaś espiro na szerokość cały centymetr szerszy
Ale mówię, dla mnie i tak to nie ma większego znaczenia, bo mam inną spacerówkę, chyba, ze gdzieś na jazdy niedaleko to można brać. Największą wadą espiro jest jego waga.. na której mi w ogóle nie zależy, bo nie będę nosić, a amortyzację ma świetną i łatwo się podbija, więc waga się nie przejmuje
Dziewczyny temat jak każdy inny ale dla mnie Supa ważny!
Wyrwanie dolnej 8 ,no nie lada wyzwanie,miałam zrobić ekstrakcjie wszystkich zębów tego roku ale jest jak jest (tylko 8 ) ale nie zdarzyłam zrobić zdj RTG 3d żeby chirurg widział zęba nerwy itp.
Na forach piszą że śmiało i tylko ciemnota myśli że nie wolno,a podobno to dawka mniej niż 0.01 czegoś tam...A zeby były szkody musi być powyżej 10 czegoś tam więc to tak minimalistyczna dawka zwłaszcza w fartuchu że nawet nie szkodliwa .
Zastanawiam się czy robić czy nie.
Bo na zwykłym zdj rtg twierdzi że nie wyrwie zęba .
A mi znowu wypychaja się dwie dolne 8, wypychaja mi 5 że wypadła wgl z jak to się mówi szeregu, obdziera mi się policzek, krzywi przednie zeby ze jak poczekam do lutego marca po połogu po wszystkim to jedynie aparat na zeby który kosztuje majątek ...;( sama nie wiem;(
Wg mnie żadna z nas ci nie doradzi jak profesjonalista...to zbyt poważny problem, żeby się nas słuchać...Tak mi się wydaje. Musisz spytać i ginekologa i kogoś od tego rtg 3D. I wtedy podjąć decyzję. Forum jakimkolwiek w ogóle bym się nie kierowała.... To zdrowie twoje i twojego dziecka
@Dita dlaczego jednak ten Espiro? Czym wygrał nad MaxiCosi Adorra? Wiem, ze tez go poważnie rozważałaś, a jak ja się zdecydowałam na te Adorre to przestałam się interesować innymi.
U mnie coraz ciężej z brzuchem. W nocy boli biodro, w dzień twardniejąca brzuch naciska na zebra i kręgosłup
Myślicie, ze mogę sama kupić sobie nospe i magnez na te twardnienia?
Wizyta dopiero za kilka tyg, wspomnę tez położnej na szkole rodzenia, ale już nie mogę z tym kamieniem zamiast brzucha wytrzymać...
Powody w sumie takie...no...może głupie
Po pierwsze niby maxi cosi to wózek miejski, i to już mnie uderzyło...nie chcę miejskiego, chcę wózek na wieś, na błoto i wertepy, a nawet do lasu na ścieżkę. Dwa myślałam, że maxi cosi ma ciut większą spacerówkę, a się okazało, ze jednak ciut szersza jest z espiero...Ale to szczegół, 3,5cm...Niemniej najbardziej chyba zadecydował szczegół....Wersje kolorystycznie zdecydowanie bardziej podobają się w espiro, takie żywsze kolory...Bo ja tak średnio za szarościami przepadam...Ale tak to dwa porządne modele wózków, i myślę, że obojętnie na który bym się zdecydowała, to będzie dobry wybór
Na twardnienia spokojnie możesz brać magnez. Wybierz lek, np.magne b6 i łykaj. Często ci tak twardnieje? Może więcej odpoczywaj?
Magnez sobie kup i buscopan na ten brzuch, też działa rozkurczowo jak nospa tylko nie ma tylu skutków ubocznych, bo jest inna substancja czynna.
Tylko magnez wybieraj lek OTC, a nie suplement diety.
A ja zaraz do przychodni idę do rodzinnego bo po pierwsze od kilku dni tak mnie swędzi że mało się nie zadrapię, ciekawe czy mi da skierowanie aby wykluczyś cholestazę?
A po drugie jakaś alergia mnie dopadła, przed chwilą 8 razy kichawa, chrypa w gardle itd. Biorę wapno, ale bez szału.
Ktoś dziś wizytuje?
Idź, idź i daj znać po...Ja teraz mam na skierowaniu te próby wątrobowe, będę robić w czwartek albo piątek. Więc tak w okolicy 30 skończonego tygodnia chyba się je robi, w III trymestrze na pewno..Robiłaś je już?
Może skora ci się szybko rozciąga to i swędzi... Nie musi to być nic poważnego i za to trzymam kciuki
Dzień dobry. Jestem 15minut po wypiciu glukozy i walczę, żeby nie zwrócić... :-('piłam cytrynową i szczerze mówiąc to ledwo wypiłam :-(
Chyba lepsza jest zwykłą glukoza i do tego cytryna...Bardziej kwasek czuć
ja wypiłam jak lemoniadę bardzo słodką i tyle
Kciuki za wyniki!!!
Ja mam dziś wizytę w końcu
Już tak niewiele się wydaje
Kciuki za wizytę!!! Daj znać po!!!
Walcz walcz i zajmij sie czyms innym najlepiej, zebys nie musiala tego drugi raz wypijac lepiej przetrzymac.
@majacyr a skad to sie przypaletalo u Ciebie ?? Zmienialas kosmetyki, proszek do prania ?? Oby lekarz cos poradzil. I mam nadzieje, ze to nie cholestaza.
@pollyyoanna kciuki za wizyte. A czas zapitala jak szalony, juz tak niewiele zostalo.
Dziewuszki nasze nocki juz teraz stana sie coraz bardziej dokuczliwe, dzis nad ranem to nawet moj menzu sie przebudzil i stwierdzil, ze lazikuje po nocy jak jakas mysza. Jak nie siku, to za duszno, wiec poszlam do salonu spac, pozniej cos do jedzenia potrzebowalam, za chwile zas siusiu, bo brzucho twardy jak kamor, polozylam sie, a dzidzio czkawki dostal. Na sofie zrobilo sie niewygodnie i heja do sypialni spowrotem, no jak bum cyk cyk przysiegam nocny wloczykij.
Współczuje..jak śpię jak zabita z przerwami na dwa razy siku
Może bierz na noc magnez, żeby ci tak brzuch nie twardniał i mogłaś spać w nocy? Podejrzewam, że maleństwo ci się kotłuje w środku i dlatego macica się bardziej stawia...
U mnie 3 tydzień leci jak jest 8kg a widzę że brzuszek wiekszy jest!!!
A i zamówiłam sobie pas pod brzuszek haha się okaże czy to w ogóle działa
Lecę na miasto . Buzioleeee
Na zakupy poleciałaś?? To kup coś fajowego!