reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Co do szkoły rodzenia ja tez chodzilam mi to pomogło bo poznałam szpital i położne a rodziłam z najlepsza lepszej tam nie było i fajnie było ja znać bo jakoś miałam zaufanie.
Boże dzis rano był strajk taksówkarzy przez to wogole nie pdespalysmy ranka i tak chodzę jak wrak dziecko nie chce mi spać i co tu począć.
Boże ja tez mam ochotę na racuchy z jabkami !!:/
Jak czytam opowieści o tych dzieciach to dziwie sie rodzicom mam córkę roczna i wiem ze nie jest łatwo ale w samopas z jedzeniem jej nie puszczam. Za to mojego męża brat ma córkę 3 letnia to po imprezie urodzinowej wszystko było wysmarowane w czekoladzie nawet prezenty w tym basen z kulkami za 300pln :/ jak zwróciłam uwagę to usłyszałam "to tylko dziecko" z tym ze ja wiem ze to nie dziecka wina :) a jak bije mojego męża to jeszcze jemu sie obrywa ze uwagę zwraca hehe :) to ich jedyne dziecko ale za kilka lat to im wejdzie na głowę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Syska roczne dziecko nie mozesz porownywac do 3 latka ;) caly czas twierdze, ze trzeba cos samemu doswiadczyc, zeby moc wydawac opinie o innych :D

Dziewczyny bedziecie chcialy miec swoja polozna do porodu?
Ja doszlam do wniosku, ze bez sensu placic za kogos kto i tak musi byc przy porodzie, a przeciez nie potrzebuje zeby ktos przy mnie byl przez caly czas i zajmowal sie tylko mna. Maz bedzie przy mnie caly czas i to wystarczy a gdy zacznie sie wlasciwa akcja porodowa to wtedy tak czy tak polozna bedzie.
No ale... moje dylematy zostay rozwiazane bo w moim szpitalu nawet nie ma mozliwosci wykupienia sobie swojej poloznej :p
Powiem szczerze że ja zawsze marzyłam o takim luksusie gdybym miała nadmiar gotówki to pewnie próbowałabym zorientować się jak to wygląda w moim szpitalu jednak zawsze można trafić na położną która ma zły humor zły dzień (ja już tak trafiłam na szczęście przyszła inna zmiana i bylo oki) i to naprawdę nie było miłe...

oar89n7312bz9t17.png

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!

@Asik79 ja też mam nerwowy nastrój i to od sb. Denerwuje mnie każdy drobiazg a nic nie cieszy....a moja córa tylko gada i śpiewa i skacze całymi dniami więc dodatkowo pobudza moje nerwy:/ na szczęście w tym tyg.mąż ma ranną zmianę i popołudniami mnie odciąży.

Jeśli macie pyt.w spr.zasiłków macierz.to postaram się wam pomóc w miarę mojej postępującej sklerozy ( i to nie kokieteria naprawdę mam takie zaniki pamięci,że aż mnie to przeraża). Pracowałam przy zasiłkach. Tylko wolałabym robić to na wątku zamkniętym.
Póki co polecam infolinię Zus i założenie sobie profilu e-puap na stronie Zusu. Dzięki temu profilowi możecie porozmawiać na czacie z biurem obsługi klienta. Polecam,sprawdziłam na własnej skórze,mają profesjonalne podejście. Można również zadzwonić do konkretnego oddziału Zusu.

Pozdrawiam!

Byle do środy bo mam wizytę....

Cześć mamuśki :) my z Marcelem już po wizycie :) maluch waży 275 gram, wszystkie przepływy w żyłach prawidłowe :) co do spinania się brzuszka lekarz zbadał i powiedział że z szyjka macicy jest ok więc twardnienie brzucha to naturalny objaw tego że macica rośnie i ćwiczy. Najważniejsze że ja nie czuje bólu podczas tych napięć. A i przytulanie nic nie zaszkodzi ;)

Cześć mamuśki :) my z Marcelem już po wizycie :) maluch waży 275 gram, wszystkie przepływy w żyłach prawidłowe :) co do spinania się brzuszka lekarz zbadał i powiedział że z szyjka macicy jest ok więc twardnienie brzucha to naturalny objaw tego że macica rośnie i ćwiczy. Najważniejsze że ja nie czuje bólu podczas tych napięć. A i przytulanie nic nie zaszkodzi ;)

Annuss gratulacje, super, ze wszystko ok [emoji4]
I dziękuje tez za info w sprawie spinania brzuszka ... już mi lepiej psychicznie [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam dziś u lekarza w sprawie tego nieszczęsnego kleszcza. Pani dr konsultowala mój przypadek z innym dr i zdecydowanie odmówili mi dania antybiotyku zapobiegawczo. Mam czekać na wyniki badań. Jeśli potwierdzi się zakażenie wtedy dopiero dostanę antybiotyk. Zatem pozostało mi czekać jeszcze ok 2 tygodni.
Z pozytywnych spraw do byłam dziś na zakupach w Lidlu i te haremki ciążowe są super kupiłam 2 pary i jutro zamierzam kupić jeszcze jedne bo są mega przewiewne, lekkie i wygodne :) zdecydowanie lepiej się czuję w nich jak w leginsach.

3jgx3e3k9n678rt6.png

reklama
Byłam dziś u lekarza w sprawie tego nieszczęsnego kleszcza. Pani dr konsultowala mój przypadek z innym dr i zdecydowanie odmówili mi dania antybiotyku zapobiegawczo. Mam czekać na wyniki badań. Jeśli potwierdzi się zakażenie wtedy dopiero dostanę antybiotyk. Zatem pozostało mi czekać jeszcze ok 2 tygodni.
Z pozytywnych spraw do byłam dziś na zakupach w Lidlu i te haremki ciążowe są super kupiłam 2 pary i jutro zamierzam kupić jeszcze jedne bo są mega przewiewne, lekkie i wygodne :) zdecydowanie lepiej się czuję w nich jak w leginsach.

3jgx3e3k9n678rt6.png
To zazdroszczę Ci tych haremek :) ja byłam w lidlu i nie było nic :( nawet skarpetek dla niemowlaka, więc odpalam internet i robie zakupy!! :)

Do góry