reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Ja chciałam zajść w ciążę jeszcze na macierzyńskim a pierwszy okres dostałam w styczniu tak więc dziecko z terminem na listopad to był pierwszy wolny termin ;) z maja juz malucha mam to teraz będzie dla odmiany dziecię jesienno-zimowy :D zresztą ja też jestem urodzona w listopadzie i bardzo cieszę się na drugiego skorpiona w rodzinie, będzie do pary bo mamy dwa byki (syn i kotka), dwa lwy (mój D. i kocur) to teraz czas na parę skorpionów [emoji23]
Ja pomyślałam o kolejnej ciąży jak mała miała 3 miesiące. Akurat różnica byłaby 12 miesięcy i poród na wiosne. Ale jakoś bałam się podjąć taką decyzję. Kilka miesięcy później stwierdziłam , że nadszedł odpowiedni moment :)

Lola94 masz jeszcze 5miesiecy, zeby znalesc imie ;) ja z synem tez dlugo nie moglam znalesc imienia I w sumie w koncowce ciazy, olsnilo mnie I odrazu nam sie spodobalo I jest Sebastian :)

Kasiaagaa ja tak mam , druga ciaza po 3 miesiacach, okres mialam odrazu , miesiac po porodzie ;) niespecjalnie to planowalismy, ale tak wyszlo :D

Ja z wyborem imienia dla chłopca nie miałam problemu - odrazu mi i mojemu R. Spodobało się Szymon i brzuszku jest mały Szymek.. natomiast ostatnio jak się okazało, że drugie maleństwo to dziewczynka to mamy dylemat i nie mozemy się zdecydować czy ma być Emilka czy Tosia ;)

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I jedno i drugie imię śliczne :) Dawid - jak mój brat od razu mówię że sprawdza się u każdego że łobuz hehe, a Laura też bardzo ładnie :) oryginalnie a w skrócie można mówić Laurka :)
emoji173.png

w57v3e3kzxelqjhu.png
Mój starszak to Dawid, ale grzeczny chłopak wyrósł :) więc jest nadzieja :)

O matko mam teraz to samo! Jestem kaleką. Nie moge sie przekręcić w lozku, potrzebuję minuty żeby się podnieść, nawet jak siedzę czy stoję najmniejszy ruch w bok lub do przodu powoduje paraliżujący ból pleców. Powiedz mi, co robiłaś żeby sobie choć troche ulżyć? Jeżeli to sie bedzie nasilać wraz ze wzrostem macicy to ja nie bede w stanie funkcjonować:/ ból narządów tez czuję, wszystko jest uciśnięte:(
Nic nie dałam rady zrobić, ulgą w spaniu była poducha między kolana, ale tak jak Ty, budziłam się przy każdej zmianie pozycji z bólu. Za to po porodzie byłam jak nowonarodzona :D

Do góry