reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja też różnie trafiałam, niektórzy byli delikatni, inni mniej, ale raczej nie czułam jakiegoś mocnego bólu, może ja mam jakiś wysoki próg bólu, bo w pierwszej ciąży w czasie porodu miałam masaż szyjki i nie zrobil na mnie wrażenia, a inne dziewczyny pisały, że ból nie do wytrzymania ;-) ;)
Ja już nigdy nie dam sobie zrobić masażu szyjki, o nie!

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Cześć dziewczyny. Właśnie wróciłam z badań prenatalnych i z dzidziusiem wszystko ok:) Zdziwiłam się trochę, bo jestem w 13tc, a usg miałam robione dopochwowo, a że Maluszek był bardzo uparty to lekarz bardzo mnie wymęczył, żeby zrobić wszystkie pomiary. Zapytałam też o płeć i odpowiedział, patrząc na mnie jak na idiotke, że za wcześnie mimo, iż moja pani doktor w czwartek wstępnie stwierdziła, że jej to wygląda na dziewczynkę . No cóż, cieszę się, że już nie będę musiała do tego pana wracać, bo może jest dobrym specjalistą, ale jakoś nie chciałabym aby prowadził moją ciążę. Nie dostaliśmy niestety żadnego zdjęcia, a szkoda bo oboje z chłopakiem stwierdziliśmy, że wyszły by piękne. :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Wracam z IP.
Cudowny lekarz mnie badał. Chociaż sprzęt nie był najlepszy to wszystko dokładnie widziałam, bo pięknie mi wytłumaczył. Na szyjce brak oznak jakiegokolwiek plamienia czy krwawienia. Czysciustko. Na łożysku brak krwiaka. Szukał bardzo długo. Łożysko bardzo ładne. Na ścianie przedniej. Zmierzył dokładnie dzidziusia. Wymiary odpowiadają wiekowo ciąży z om. Szyjka dluuuuga 5cm :) wszystko wyglada ksiazkowo.
Jak lekarz robił usg to pod głowica czuć było ruchy dzidziusia [emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wracam z IP.
Cudowny lekarz mnie badał. Chociaż sprzęt nie był najlepszy to wszystko dokładnie widziałam, bo pięknie mi wytłumaczył. Na szyjce brak oznak jakiegokolwiek plamienia czy krwawienia. Czysciustko. Na łożysku brak krwiaka. Szukał bardzo długo. Łożysko bardzo ładne. Na ścianie przedniej. Zmierzył dokładnie dzidziusia. Wymiary odpowiadają wiekowo ciąży z om. Szyjka dluuuuga 5cm :) wszystko wyglada ksiazkowo.
Jak lekarz robił usg to pod głowica czuć było ruchy dzidziusia [emoji173]️

To skąd te plamienia?

xnw40tc7sy506vxn.png

hej dziewczyny!
wow Katia miałaś dzień pełen wrażeń! ale dobrze, że juz się wszystko oczyściło. Szyjka faktycznie mega długa! u mnie chyba 1,5 cm ostatnio było ? w poprzedniej ciazy miałam 2,5 cm.
Nikus wow, że potrafisz badać szyjkę. Ja to bym sie pewnie nawet bała dotknąć tam teraz hehehe

Ja mam nadzieję, że jutro dołącze do Was z dobrymi wieściami, bo wreszcie będzie moje wyczekane usg prenatalne. :)

Hej dziewczyny, ja z lipcówek :) czy ktoras tutaj zastanawia sie nad pobraniem i przechowywaniem krwi pepowinowej ? :) nie nie to zadna reklama :) poprostu my sie zdecydowalismy i gdyby byli tu tez tacy zainteresowani to prosze odezwijcie sie do mnie na prv,podam wtedy wam co zrobic - ja dostane znizke na kolejny rok przechowywania a wy 200 zl rabatu przy podpisaniu umowy/ a to duzo :) z gory dziekuje i zapraszam na prv jak co :) katja.

Jestem już po prenatalnych. Wszystko ok. NT- 1,5. Dzidziuś ma 7,21 cm. Serduszko 159 u/m. USG miałam robione przez brzuch. Tylko spróbował zrobić przez pochwę ale nic nie było widać. Jestem prze szczęśliwa. Płci nie powiedział. Jak zapytałam odpowiedział tylko że nie chce mówić na tym etapie bo nie lubi się mylić. Idę za miesiąc może wtedy się dowiemy:)

@89Katia cholera [emoji35][emoji35][emoji35]
... ufff dobrze, ze się tak skończyło, bardzo się cieszę [emoji3][emoji3][emoji3]

@Katja. na pewno ja ... odezwę się [emoji6]

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt !!! [emoji4]

Ja zaczynam 3dniowy urlop, zatem 5 dni wolnego jupiii [emoji41].... i jeszcze taka pogoda [emoji274]

@nikuss3006 badanie szyjki nie jest dobrym pomysłem ze względu na potencjalne infekcje jakie można sobie zafundować

lena_89 ja na przykład ze względu na niedomoge szyjki macicy w pierwszej ciąży będę miała usg dopochwowe do 36tc :/ aby gin podglądał sobie ta szyjkę dokładnie

@inka.jestem gratulacje [emoji7]

Katia super, że lekarz uspokoił Cię i jesteś w domu :)
Oleczka super, że wszystko ok :)
Emsi sprawdzanie długości szyjki usg przezpochwowym jest oczywiste, mi też lekarz sprawdza, ale zastanawia mnie dlaczego niektóre dziewczyny miały usg prenatalne robione dopochwowo, a inne przez brzuch ;-) ;)

reklama
Oleczka najważniejsze że wszystko dobrze... podejrzewam ze w kwestii płci moj lekarz za tydzień powie dokładnie to samo

Katia dzięki Bogu... martwilam sie bardzo, ale dobrze ze wszystko wyszlo pozytywnie

Xdzo ciesze się ze badania pozytywnie... najważniejsze ze dobrze sie rozwija

Pozdrawiam serdecznie przyszłe i aktualne mamusie z ktorymi jeszcze sie nie witalam.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry