reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja mialam komode z przewijakiem i przewijalam na nim do 2 r.z. ;) Stojak na wanienke tez mialam, ale nie byl wygodny, bo za niski i musialam schylac sie, wiec jak Alanek byl wiekszy, to kregoslup dawal o sobie znac...teraz kupie przewijak montowany na lozeczku, bo nie mam miejsca na postawienie komody, tym razem chce wanienke na stelazu, bo podnoszenie wanienki pelnej wody nie bylo wygodne, a w tych wanienkach jest waz do spuszczania wody, wiec nie trzeba dzwigac ;)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@lena89 u mnie cala trojka zasypia u siebie, natomiast rankami czesto bywa tak ze ktorys lub wszyscy w ciagu nocy przywedrowali do nas :-)
ja to cenię bo jeszcze trochę a wyrosną i juz nie bedzie takich przytuleńców.. trzeba korzystać, a taka bliskość na pewno zaprocentuje w przyszłosci..

oar89n7312bz9t17.png

Ja wolalabym zeby oszczedzil mi tej nocnej bliskosci [emoji14] nie wysypiam sie, bo on strasznie wierci sie, a poza tym boje sie ze kopnie mnie w brzuch...

Ja tez chce Chicco :)

Ja tez właśnie myśle o tym chicco do sypialni i normalnym łóżeczku drewnianym w pokoju niuni. (@itucha tez uważam, ze problemy z obijaniem się o szczebelki to jakiś mit.)
Po 6 miesiącu juz będzie w swoim pokoju spało.
Ja na pewno rożki i koniecznie przewijak, sprawdził się super, miałam wszystko pod ręka.

Słuchajcie a ja dostałam od koleżanki kołyskę i takie cudo z dwoma polkami i na gorze jest opcja przewijak wymiennie z wanienka ... ciekawe jak się to sprawdzi.

@itucha fajnie że wszystko dobrze z dzidziusiem oby tak dalej [emoji5]

co do czapek to też tylko po kąpieli na chwile a tak w domu nie zakładałam bo po co jak ciepło [emoji5]

co do skurczy to lepiej zapytać lekarza bo ja miałam skurczy bezbolesne w 24 tygodniu i musiałam leki brać

Ja miałam dokładnie to samo ze skurczami i dostałam leki jak i nakaz leżenia ... i tak udało mi się dojść do 36tc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pol nocy spedzam na zbieraniu go z roznych zakatkow lozka, ukladaniu na poduszce i przykrywaniu kocem, jakby spal i siebie to nie widzialabym ze spi odkryty, wiec jeden problem z glowy [emoji14]

Ja z przewijaka tez nigdy nie korzystalam, zawsze na lozku przebieralam, a jak starsze to na podlodze ;)
Dziecko kapie w duzej wannie, wiec obejdzie sie bez wanienki ;)

Itucha nie wiem oc chodzi ludzia z tym obijaniem w lozeczku. Chce lozeczko drewniane z materacem bez nie potrzebnych dodatkow, im mniej u dziecka w lozeczku tym lepiej ;)
Spanie z dzieckiem nie jest do konca bezpieczne, wlasnie przez to ze moze dojsc do uduszenia.

Tetno mozesz latwo wyliczyc :) przez 15s. Mierz ile bylo uderzen I pomnoz przez 4 ;)

reklama
Fajnie mamuśki, które macie już dzieci, że piszecie swoje doświadczenia apropo wyprawki. Dla nas jest to pierwsza wyprawka, w rodzinie też nie ma dzieci malutkich, nasz ślub był pierwszy od 25 lat w rodzinie i dzidziuś też będzie na razie jedyny(chyba, że o czymś nie wiemy):) także chętnie przygarnę te rady. My chcemy kupić właśnie to łóżeczko turystyczne. Zwykłe mamy od mojej koleżanki, tylko do odświeżenia, więc jeszcze zobaczymy co w efekcie będziemy używać. :) A mamy tyle rzeczy do kupienia, że szok.

Do góry