reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Hejka :) ale tu cisza, wszystkie w pracy? :)
Któraś z Was razem ze mną powtarza betę?
Ja w pracy, byłam na becie, koło 15-16 powinna być. Ale dziś mnie jakiś niepokój ogarnia. Boje się czy z okruszkiem wszystko ok. Czekam na wynik bety i chyba poproszę lekarza o zwolnienie, bo w tym tygodniu tak mi praca dała w kość że ledwo żyje. Wracam do domu i leżę, nic więcej

reklama
I jak ta dzidzia ma się dobrze rozwijać jak nie mogę teraz jeść? Coś tam dziubne, ale to o wiele za mało
Nie przejmuj się tym na razie ;) na tym etapie dziecko niewiele potrzebuje tak naprawdę. znam kobiety które w pierwszym trymestrze potrafiły schudnąć naprawdę bardzo dużo bo nic nie jadłem i miały ciągłe mdłości. Dziecko oczywiście rozwijało się prawidłowo urodziła się jak najbardziej zdrowe.
Ja miałam to szczęście że mdłości mnie omijały w ciążach, ale czytałam wiele porad jak to złagodzić. Sporo dziewczyn pisało że ma przy łóżku herbatniki albo np. migdały i zanim stały rano z łóżka coś zawsze zjadły żeby żołądek nie był całkiem pusty. Poszukaj, może akurat jakieś rady Tobie pomogą :)
I trzymam kciuki żeby lepiej ❤️

Powiem wam tak, mało który pracodawca docenia to że kobieta w ciąży pracuje ile da radę. Znam przypadki że dziewczyny pracowały na przykład do 7 miesiąca a potem i tak na nie krzywo patrzyli że poszły na zwolnienie. Jedna znajoma pracowała właśnie do 7 miesiąca poszła na zwolnienie w listopadzie i jako jedyna nie dostała dodatku na święta w grudniu ze względu na zwolnienia chorobowe... Naprawdę żyjemy w kraju w którym pracodawca ma totalnie gdzieś pracowników. Jeśli macie taką możliwość żeby iść wcześniej na zwolnienie i oczywiście chcecie na nie pójść to ja całym sercem uważam że powinno się tak robić. To jest nasz czas, żeby odpocząć, żeby nabierać sił, żeby dbać o siebie, a często w pracy nie jest to możliwe. Moja sytuacja jest mocno skomplikowana i muszę na razie pracować, nie będę się rozpisywać tu na otwartej grupie może jak założymy zamkniętą grupę gdzie dostęp będą miały rzeczywiście tylko te dziewczyny które są zainteresowane to napiszę coś więcej ;)

I jeszcze taka uwaga od siebie. Pamiętajcie, że jest to otwarty post na który absolutnie każdy może wejść, skomentować albo wynieść informacje. Jak tylko zbierze się grupa to trzeba będzie poprosić o założenie zamkniętej grupy. Moja koleżanka z grupy mojej córki która teraz jest w drugiej ciąży mówi że u nich na otwartej grupie dochodziło do sytuacji w których informacje przekazywane przez dziewczyny wychodziły dalej na inne fora jako cytaty i tak dalej. Nie wiem na ile chcecie utrzymać pewne rzeczy w tajemnicy, ale na pewno lepiej z większymi informacjami poczekać do zamknięcia. Sama chętnie dowiem się gdzie mieszkacie, czym się zajmujecie, ile macie lat, ale dopóki nie dostaniemy zamkniętej grupy i nie zapiszemy konkretnych osób to na pewno sama się tym nie podzielę i wam też to radzę ;)

Hejka :) ale tu cisza, wszystkie w pracy? :)
Któraś z Was razem ze mną powtarza betę?
Ja w pracy, potem do domu i z domu muszę pracować 🤐
I jeszcze taka uwaga od siebie. Pamiętajcie, że jest to otwarty post na który absolutnie każdy może wejść, skomentować albo wynieść informacje. Jak tylko zbierze się grupa to trzeba będzie poprosić o założenie zamkniętej grupy. Moja koleżanka z grupy mojej córki która teraz jest w drugiej ciąży mówi że u nich na otwartej grupie dochodziło do sytuacji w których informacje przekazywane przez dziewczyny wychodziły dalej na inne fora jako cytaty i tak dalej. Nie wiem na ile chcecie utrzymać pewne rzeczy w tajemnicy, ale na pewno lepiej z większymi informacjami poczekać do zamknięcia. Sama chętnie dowiem się gdzie mieszkacie, czym się zajmujecie, ile macie lat, ale dopóki nie dostaniemy zamkniętej grupy i nie zapiszemy konkretnych osób to na pewno sama się tym nie podzielę i wam też to radzę ;)
Zgadzam się, dlatego mało wylewna jestem, ale na prywatnym będzie na pewno inaczej 😊

reklama
Do góry