reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Jutro planuje zrobić te pierwsze badania. Morfologia, mocz itp.
Kolejna wizyta dopiero 2 kwietnia. W 9 tyg.
I pewnie będę umawiałam się na prenatalne. Chciałam powiedzieć rodzinie w Wielkanoc o bejbiku już po prenatalnych. Ale nie wiem czy się uda, bo w Wielki Piątek będzie dopiero 11+3. Myślicie, że to za wcześnie na prenatalne?
Ja się umówiłam na usg 12+1 a na krew mam tydzień wcześniej. Też się wlaśnie zastanawiam, ale chyba jest ok

reklama
Miałam te same rozterki. Chciałam w pracy powiedzieć dopiero wtedy, gdy ta ciąża będzie "pewniejsza", ale los zdecydował za mnie. Miałam takie mdłości, że postanowiłam się wygadać wcześniej. Liczę na to, że wszystko będzie okej i nie będę się musiała tłumaczyć.
Przez te mdłości poszłaś na chorobowe, czy pracujesz mimo złego samopoczucia?

Witam wszystkie mamy. Wróciłam na forum babyboom po 14 latach. Akurat dziś moja starsza córka obchodzi 14 urodziny. O 2 ciąży dowiedziałam się z testu 18 marca. Pierwsza wizyta u lekarza umówiona jest na czwartek. Z wyliczeń termin porodu wypada mi na 21.11.2025r. W lipcu kończę 40 lat więc melduje się u was z ciąża geriatryczną ;) są też tu inne mamy w podobnym wieku?

Ogólnie od jakiegoś czasu czuję się słabo, nie wiem czy tak wpływa na mnie ciąża czy co, nie mam siły na nic z łóżka nie chce mi się wstać. Dodatkowo jestem mega rozdrażniona wszystko mnie doprowadza do szewskiej pasji :(

reklama
Ja kolejną wizytę mam wyznaczoną na 25.04 (właśnie teraz, pisząc tą datę zorientowałam się, że akurat wtedy obchodzimy 5tą rocznicę ślubu 😲), ale na za jakieś 2 tygodnie umówię się do drugiego lekarza na NFZ, a jakoś w pierwszym tygodniu maja mam się umówić na prenatalne. Także u mnie combo ;)
Facet na NFZ robił mi USG co wizytę poprzednio, także liczę na to że tym razem też tak będzie i będę podglądać malucha średnio co 2 tygodnie 🥰

Do góry