reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Przepraszam, że się tak wryję ale chciałam się spytać jeśli test ciążowy dzisiaj wieczorem jest jaśniejszy niż wczoraj rano to koniec prawda? W sensie czeka mnie powtórka z sierpnia nie? Bo to jest tak ze nieważne czy wieczór czy rano powinny ciemniec? 😭

reklama
Przepraszam, że się tak wryję ale chciałam się spytać jeśli test ciążowy dzisiaj wieczorem jest jaśniejszy niż wczoraj rano to koniec prawda? W sensie czeka mnie powtórka z sierpnia nie? Bo to jest tak ze nieważne czy wieczór czy rano powinny ciemniec? 😭
Nie, test ciążowy wskazuje czy jest ciąża czy nie. Porównywanie wybarwienia kreski, w dodatku wieczorem kiedy nie wiadomo ile wypiłaś płynów, to nie jest miarodajny sposób. Idź na betę, przestań robić testy.

O ostatnią @ to na pewno ;-)
O cytologię również często, chociaż często to było w tonie: "zaraz panią przyłapię na braku profilaktyki" ;-)
Tutaj nikt o nic nie pyta, bo nie ma czegoś takiego jak badania z inicjatywy pacjentek.
Chce przyłapać o profilaktykę, a jej nie zapewnia. Chyba bym poprosiła o wydrukowanie listy badań profilaktycznych wraz z częstotliwością konieczności wykonywania. Nie wszyscy musza się na tym znać, czy to wiedzieć, wiec kto ma im to mówić, jak nie lekarz.

reklama
Kochane zadam głupie pytanie, bo zawsze przed badaniem krwi wypijam wodę, bo inaczej ciężko u mnie pobrać krew 🤷‍♀️, a gdzieś napotkałam przy przygotowania do prolaktyny, że nie powinno się pić 🤷‍♀️, więc czy piłyście czy nie 🤷‍♀️🙈

Do góry