reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Mnie też nigdy nikt nie proponował ani nie pytał... na to czasem trudno się doczekać...
Ja mam 33 lata i nikt nigdy ani mi nie proponował ani nie pytał czy robiłam - czy to USG piersi czy mammografię 😶
To jest niesamowite. U mnie to jest w gabinecie zawsze, dzień dobry, proszę siadać:
Kiedy ostatnia cytologia?
Kiedy ostatnie usg piersi?
Kiedy ostatnia miesiączka?
I dopiero rozmawiamy o czymkolwiek, jak złapie mnie, ze 11 miesięcy temu, to już mam skierowanie. On nawet mi nie proponuje tylko wbija skierowanie na usg. A cytologię to pierwszy biegnie pobrać i to teraz już promuje płynna LBC i to po prostu ginekolog z medicover.

Jak coś to pytaj, chętnie się podzielę doświadczeniem ♥️

Trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego ale tak btw to moja klinika (Gameta) wymagała ode mnie aktualnego USG piersi z opisem. Nawet przed IUI. Mimo że nie ma tego w ustawie. Więc już dwa razy grzecznie robiłam i wszystkim polecam, bo to nic strasznego a bardzo ważne badanie!
Bardzo Ci dziękuję💚.
Póki co u nas początek poważniejszej diagnostyki, ale na pewno będę miała jeszcze mnóstwo pytań, jak to na osobę „raczkującą” w temacie przystało.
Nieraz będą naprawdę głupie, ale nigdy w takiej sytuacji nie byłam😝.

To jest niesamowite. U mnie to jest w gabinecie zawsze, dzień dobry, proszę siadać:
I dopiero rozmawiamy o czymkolwiek, jak złapie mnie, ze 11 miesięcy temu, to już mam skierowanie. On nawet mi nie proponuje tylko wbija skierowanie na usg. A cytologię to pierwszy biegnie pobrać i to teraz już promuje płynna LBC i to po prostu ginekolog z medicover.
Kiedy ostatnia cytologia to jest zawsze, od 18nastki robię raz na rok. Kiedy ostatnia miesiączka też pyta. A o piersiach nigdy nic nikt.

reklama
O ostatnią @ to na pewno ;-)
O cytologię również często, chociaż często to było w tonie: "zaraz panią przyłapię na braku profilaktyki" ;-)
Tutaj nikt o nic nie pyta, bo nie ma czegoś takiego jak badania z inicjatywy pacjentek.

Do góry