reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

A czy ma któraś z Was plamienia owulacyjne czy to taki jednorozec jak plamienia implantacyjne? Jak macie to kiedy: przed owu/w trakcie/po? Mam jakieś jasnoróżowe plamienia na papierze toaletowym i nie wiem o co chodzi.

Gdzie te piękne czasy na anty, jak @ przychodzila jak w zegarku i żadnych plamien nie było? Ba, przed anty też nie miałam. A teraz kuźwa w każdym cyklu coś.
Ja od czasu odstawienia anty nie zaobserwowałam plamien owulacyjnych. I wcześniej też nie kojarzę żebym miała 🙂

reklama
@Emka24@ gratuluję kreseczki, czekam na Twoja betę ❤️.
@997tenNumerToKlopoty kochana widzę, że jest szansa, że szybko do nas wracasz, trzymam kciuki ✊✊, niestety nie podpowiem do decyzji bo jestem zielonaw temacie 🤷‍♀️.
@black_angel możliwe, że masz rację coś z tą temp. mi jakoś utkwił dosłownie kawałek jakiegoś wątki o zdrowej ciąży i te 37😂, muszę o tych pomiarach jeszcze dużo poczytać bo wiedza jak ziarenko albo mniej 🤷‍♀️.

Jeśli chodzi o testowanie, to nie ma sensu, tak się obawiałam bo od wczoraj nieziemsko mnie kręgosłup boli i niedobrze, podbrzusze i jajniki, a temperatura nie zostawiła żadnych złudzeń, że @ dziś przyjdzie.
Mam nadzieję, że uda mi się badania hormonów zrobić, bo mam nadzieję, że nic nie pokręciłam 1-5dc? Mam do umówienia : estriadol, fsh, lh, prolaktyna? Jedynie do tej prolaktyny trzeba się przygotować dobrze wyspać, wszystko na spokojnie, chwilę posiedzieć przed badaniem?

Załączniki

• Screenshot_20221125_081149_org.iggymedia.periodtracker_edit_251590192598067.jpg
    Screenshot_20221125_081149_org.iggymedia.periodtracker_edit_251590192598067.jpg
    115,5 KB · Wyświetleń: 54
  • Screenshot_20221125_081130_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_20221125_081130_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    175,2 KB · Wyświetleń: 51
@997tenNumerToKlopoty kochana widzę, że jest szansa, że szybko do nas wracasz, trzymam kciuki ✊✊, niestety nie podpowiem do decyzji bo jestem zielonaw temacie 🤷‍♀️.
@black_angel możliwe, że masz rację coś z tą temp. mi jakoś utkwił dosłownie kawałek jakiegoś wątki o zdrowej ciąży i te 37😂, muszę o tych pomiarach jeszcze dużo poczytać bo wiedza jak ziarenko albo mniej 🤷‍♀️.

Jeśli chodzi o testowanie, to nie ma sensu, tak się obawiałam bo od wczoraj nieziemsko mnie kręgosłup boli i niedobrze, podbrzusze i jajniki, a temperatura nie zostawiła żadnych złudzeń, że @ dziś przyjdzie.
Mam nadzieję, że uda mi się badania hormonów zrobić, bo mam nadzieję, że nic nie pokręciłam 1-5dc? Mam do umówienia : estriadol, fsh, lh, prolaktyna? Jedynie do tej prolaktyny trzeba się przygotować dobrze wyspać, wszystko na spokojnie, chwilę posiedzieć przed badaniem?

Nie musisz czytać bo te 37 nie ma żadnego znaczenia😅

To znalazłam bo kiedyś już zapisywałam.

Załączniki

• 5472B95D-390B-492A-A82F-7E1C37FEDB69.png
    5472B95D-390B-492A-A82F-7E1C37FEDB69.png
    131 KB · Wyświetleń: 47

przed prolaktyna dzień, a nawet dwa, należy unikać stresu, alkoholu, seksu i wysiłku fizycznego. Ten książkowy 3dc przypadnie Ci tak lipnie na niedzielę, jeżeli dostanies dziś @, więc dobrze by było sprawdzić, czy lepiej robić w 2dc czy w 4dc w takim przypadku te badania

Ja od czasu odstawienia anty nie zaobserwowałam plamien owulacyjnych. I wcześniej też nie kojarzę żebym miała 🙂
kurde, ja to w ogóle od odstawienia mam masakrę. W 1 cyklu miałam więcej dni z plamieniami niż beż, w tym coś na kształt dodatkowej @. W 2 cyklu też sporo plamiłam. W 3 cyklu miałam plamienie 2 dni akurat idealnie w takim momencie, że na mityczne implantacyjne. No a teraz to wczoraj...

Dziś książkowy niemal skok o 0,2 stopnia od najwyższej z temperatur w ostatnich 6 pomiarach, więc jakby się to tak łaskawie utrzymało, to to by oznaczało, że owu była wczoraj, a moja teoria o testach owulacyjnych legła w gruzach

Nie musisz czytać bo te 37 nie ma żadnego znaczenia😅
Dobrze ❤️, ale i tak ogólnie muszę poczytać, bo bardzo głupie się jak sprawdzać tą temp. Na razie tylko nie wiem czy dobrze kumam, jak będzie duży spadek w dół i przynajmniej 3 wzrosty do góry temp. To możemy mówić o owulacji, jak przynajmniej 16 wysokich temp.o ciąży 😂🤷‍♀️?

przed prolaktyna dzień, a nawet dwa, należy unikać stresu, alkoholu, seksu i wysiłku fizycznego. Ten książkowy 3dc przypadnie Ci tak lipnie na niedzielę, jeżeli dostanies dziś @, więc dobrze by było sprawdzić, czy lepiej robić w 2dc czy w 4dc w takim przypadku te badania
No właśnie zastanawiam się, bo nie wiem w ogóle jak to ogarnę eh, najwyżej zobaczę i poczekam do stycznia 😪🤷‍♀️.
Tym bardziej, że w sobotę robię torta, idę na urodziny itd. Więc intesywny dzień czeka🙈.

reklama
No właśnie zastanawiam się, bo nie wiem w ogóle jak to ogarnę eh, najwyżej zobaczę i poczekam do stycznia 😪🤷‍♀️.
Tym bardziej, że w sobotę robię torta, idę na urodziny itd. Więc intesywny dzień czeka🙈.
kojarzę że staraczek, że można też w 2dc albo 4dc, tylko nie pamiętam, w którym lepiej. Wydaje mi się, że w 2dc, ale to takie moje skojarzenie, nie jestem pewna niestety, bo akurat z tego nie robiłam notatek

Do góry