reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
@nikaplis tu masz rozrysowane jak to wyglada
dzięki czyli spoko endometrium nie znaczy spoko progesteron

Z reszta nie ma chyba co sie zastanawiać tylko walczyć o luteinę skoro w tym cyklu miałam 8ng 6/7dpo a w poprzednim cyklu, 10dpo jakieś 1.7ng 😞 problem w tym że tutaj nie przepisują nawet jak ktoś ma powracające poronienia więc to będzie ciekawa dyskusja

Nadrobiłam dzisiejsze strony 😎 i aż mi zaczęło ciśnienie skakać jak czytałam o invitro. Nie jestem wierzaca i wkurza mnie jak ktoś stara mi się narzucić cokolwiek. Więc jeśli ktoś ze względów religijnych nie chce invitro, to niech sobie najzwyczajniej w świecie nie robi!

I miałam dzisiaj konsultacje z genetykiem - niby mam 60% szans na zdrowe dziecko. Ale jeśli tym razem się nie uda, to od razu idę na invitro z badaniem zarodkow. Jakoś mi lepiej od kiedy mam plan :)

Nie wiem jak to działa, ale jest możliwe żeby po Ovi był ten delikatny spadek a zaraz po nim nastąpiło zagnieżdżenie i mamy cionsz?
Obstawiam, że tak właśnie było 🤔 to się nazywa wyłapać przełom 🙈 i mamy odpowiedź na bardzo często zadawane pytanie "Jak to jest z tą betą po ovitrelle" 🤣 - po chińsku 🤣

Uff nadrobiłam 🥵
Z mojej obserwacji najwyższy owulak miałam wczoraj o godzinie 11 a stosunek był o 21 dnia poprzedniego czyli mineło 14 godzin. Jak robiłam wczorem owulaka wczoraj już był niższy taki jak dzień w czeskiej a dziś jest 0.70
Szanse macie duże 😌 plemniki te 2dni są w stanie poczekać na komórkę jajową 🙂
Współczuję Ci bardzo. Ja tak miałam przy bomergonie jak zbijalam prolaktyne nim na studiach. Co prawda tu nikt nie musiał kręcić, ja po prostu leżałam i wirowało mi tak w głowie, że biegłam na pawia zygzakiem do kibelka. Najgorszy lek jaki brałam w życiu:( Dopiero potem się dowiedziałam, że jest droższy dostinex, który ma mniejsze skutki uboczne.
Ja bardzo się obawiałam bromergonu przez opinie ale no zero skutków ubocznych 🙂 mi pomógł zajść w ciążę
Ale mi się dziś przyfarciło. Ciut się spieszyłam i na 50 miałam 63 km/h, no i Pan policjant taki był szczęśliwy jak mnie zatrzymał, a ja nooo nieee, zaraz w głowie widmo, że spóźnię się na wywiadówkę... Powiedziałam mu co i jak, wziął dowód żeby wypisać mi mandat 2 pkt i 100 zł. Coś długo nie wracał, a na koniec dał mi na szczęście pouczenie i miał prośbę, że mam coś za stówkę kupić synowi 😆

Ja jutro siknę na test, bo mam wyjazd do Łodzi na konferencję i po niej ma być zakrapiana impreza więc sobie sprawdzę, choć to tylko 8 dpo i ta temperatura ciągle niepewna, więc pewnie ujrzę biel, ale co tam. Niestety mam tylko przeterminowany test, swoją drogą nie wiedziałam, że one mają termin przydatności 😉
No proszę - są jeszcze ludzie na tym świecie 😆
Moja siostra wymusiła kiedyś policji pierwszeństwo 🙈 W sumie ja ją na skrzyżowaniu w błąd wprowadziłam 🙈 Na szczęście też miałyśmy szczęście wtedy - chyba zlitowali się jak zobaczyli te tabliczki na szybach , że dziecko w aucie 😂
Przykro mi bardzo 😪 Jeszcze będzie dobrze.
Ja właśnie zjadłam bułkę z aki pełnoziarnistej z zzz czekoladą 😆

Nadrobiłam dzisiejsze strony 😎 i aż mi zaczęło ciśnienie skakać jak czytałam o invitro. Nie jestem wierzaca i wkurza mnie jak ktoś stara mi się narzucić cokolwiek. Więc jeśli ktoś ze względów religijnych nie chce invitro, to niech sobie najzwyczajniej w świecie nie robi!

I miałam dzisiaj konsultacje z genetykiem - niby mam 60% szans na zdrowe dziecko. Ale jeśli tym razem się nie uda, to od razu idę na invitro z badaniem zarodkow. Jakoś mi lepiej od kiedy mam plan :)
Super, że jest wyjście z tej trudnej sytuacji. Ja i tak ma ogromną nadzieję, że to 60% masz w macicy 🤞🏻❤️

reklama
Dziewczyny! Zaraz koniec miesiąca :D Czas zagęścić ruchy :D
Kermit The Frog Reaction GIF by Muppet Wiki

Załączniki

• 1700686651534.png
    1700686651534.png
    18,1 KB · Wyświetleń: 55
Do góry