reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

A w kwestii mniej miłego tematu, bo poronień - też niestety nie mam dobrych wspomnień ze szpitala. Lekarz podczas przyjęcia przy pierwszym poronieniu powiedział, że jestem jeszcze młoda i będę miała dużo dzieci (2 lata starań, 29 lat, amh 0,4).
Przy drugim chcieli położyć mnie na sali z trzema innymi paniami - jedna, za chwile rodząca, podpięta pod ktg (moja siostra powiedziała im, że albo mają mnie położyć na innej sali albo zabrać tamtą panią, bo to niepoważne i nieludzkie - zabrali ją nim ją tuż po tym jak ja przyszłam na salę), druga na poczatku ciazy z krwawieniami i polozna uznała, że mamy taka sama sytuacje (jej beta rosła, a moja już dawno malała i wiedziałam, że jestem tam po to, żeby wywołać poronienie). Miałam wówczas laparoskopię (podejrzenie cp), a na sali wybudzeń położna na mnie krzyczała, bo co chwile piszczała cała aparatura (standardowo mam niskie ciśnienie, a po narkozie było jeszcze niższe) - miałam zrobione paznokcie (jednego spiłowanego przed zabiegiem) i ona uznała, że pewnie w domu wszystko za mnie mąż lub mama robi i to mąż na moje utrzymanie zarabia, bo ja taka młoda jestem. Później spojrzała w kartę i powiedziała „a to pani wcale nie jest taka młoda” (miałam niecałe 30 lat) wiec dodałam tylko, że również sama na siebie zarabiam i prowadzę dwie firmy.
Dlatego przy trzecim poronieniu robiłam wszystko, żeby do szpitala nie trafić 🤷‍♀️
Niestety bardzo często się zdążą tak, że robiące leżą na sali z oczekującymi na narodziny.

reklama
Dziekuje:* uznałam że to ch***wy test😂😂 jak mi first response pokazał „YES” to stwierdziłam, że już chyba kończę z tym sikaniem 🤣 może jeszcze zrobię jeden clearblue na pamiątkę, ale na razie poczekam czy mi sie okres na pewno spóźni, bo termin mam chyba na jutro lub pojutrze🫣
A czemu masz gina dopiero 20? Czy to położna? Jak to jest w NI?
W Nl ciąże prowadzi położna i pierwsze usg jest w okolicy 8tyg.
Ginekolog to tu chyba tylko od cc jest😂

reklama
ja bym zrobiła tez tyle kroków przed śniadaniem, biorąc pod uwagę, ze moje śniadanie przesnuelabym na godzinę 20-sta :p:p
Moje było o 8 ;) wróciłam o 5, a o 8:20 zaczynałam zajęcia - jak się płaci za kursy z własnej kieszeni, to człowiek jest jakoś bardziej zmotywowany, niż na studiach, do tego, aby mimo nieprzespanej nocy w nich uczestniczyć 😅

Do góry