reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
kochana tyle że aż nie wiem że niektóre rzeczy istniały! Serio może spróbuj że swoim pogadać. Ja ruszyłam z badaniami od razu w pierwszym cyklu po wizycie

Ogólnie wysłał mnie na badanie krwi 3 i 21 dnia cyklu. Trzeciego na wszystkie hormonalne, tarczycowe, wątrobowe, nerkowe, cukrowe (w tym hba1c o którym nawet nie słyszałam a wydaje się super wskaźnikiem!) no a 21 na progesteron (dla mnie ok bo to powinno być ok 7dni po owulacji ale będę robić testy i najwyżej się przebookuje). Plus wysyłają mnie na USG a chłopa na badanie nasienia które ma już 20listopada. Także grubo 🤟
No to się cieszę, że tak ruszyłaś z tym wszystkim i że chłop w końcu idzie na badanie nasienia🙂 Hemoglobiny glikowanej nie robiłam nigdy, ale słyszałam, ale mi i tak już wcześniej wyszła IO.
Ja jadę ze wszystkim prywatnie. Byłam jakiś czas temu u GP i zostałam źle potraktowana, co bardzo mnie zraziło. Po pierwsze wyrzut, że po co przychodzę, skoro już tyle badań miałam na własną rękę zrobionych, a po drugie czepił się mojego BMI , i żebym najpierw pomyślała o poprawie tego, bo to też może mieć wpływ na zachodzenie generalnie nieciekawe podejście do pacjenta, który szuka pomocy... także stosunek mam jaki mam. Ja nauczona wcześniejszymi doświadczeniami z NHSem sama zadbałam o swoje leczenie, a tu od razu był pocisk🤷‍♀️ a
Może zmienie GP i jak mi niesmak przejdzie to pójdę znowu. A generalnie co mówiłaś, że wkońcu przypsieszyli z działaniami?

następnym razem niech Tobie jeszcze kupi migdały i włoskie 😁
Migdały mam z ciąży jeszcze, bo zgaga mnie męczyła niemiłosiernie 😥
Pewnego dnia zadzwoniłam do niego po pracy, żeby mi kupił migdały na zgagę i chleb, bo nam się kończy. Jadę sobie do domu spokojnie, patrzę, dzwoni i taki dumny z siebie: „kupiłem Ci te daktyle i chleb!!”
W efekcie sama pojechałam do sklepu i kupiłam sobie migdały 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Nie, tego nie napisałam 🤷🏼‍♀️ Domyśliłam się, że się domyśli, żeby to zrobić, ale on raczej nic nigdy nie zostawia w spodniach ☹️ żadnej kasy nigdy nie znalazłam ☹️
Może to i lepiej, u mojego pełno śrub i gwoździ 🤦🏻‍♀️ już kilka razy mi się zdążyło nie sprawdzić kieszeni i były opłakane skutki.

Migdały mam z ciąży jeszcze, bo zgaga mnie męczyła niemiłosiernie 😥
Pewnego dnia zadzwoniłam do niego po pracy, żeby mi kupił migdały na zgagę i chleb, bo nam się kończy. Jadę sobie do domu spokojnie, patrzę, dzwoni i taki dumny z siebie: „kupiłem Ci te daktyle i chleb!!”
W efekcie sama pojechałam do sklepu i kupiłam sobie migdały 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
Mój podobnie, kupuje wszystko tylko nie to co ma na liście 🤦🏻‍♀️

Opowiadaj! Bo to dziwne 🤣
Szczerze, to sama nie ogarniam 🤣 ja piorę kolorami + osobno jakieś bardziej delikatne rzeczy. A on hmm... Do jeansów już nic nie dorzuci, bo to jeansy przecież 🤔 ale wszystkie niezależnie od koloru mogą się prac razem 😁 innych zasad nie dociekałam, choć wnioskuje, że są, jak czasem patrzę co wisi na suszarce 😬
Ale zawsze se pranie sam robił u rodziców i tak mu już zostało 😁 w sumie nic mu się z tymi rzeczami nie dzieje, ale ja tam wolę jednak swoimi ciuchami sama zarządzać 🤣

reklama
@Avy @Bolilol @nikaplis @agata8051 🫶🏻🫶🏻🫶🏻 nie mam czasu nadrobić bo jestem na wyjeździe i muszę poświęć uwagę gospodarzom chwilowo 😅 ale jak takie zacne grono mnie wzywa, to chyba nie mam wyjścia😉 szefowo @Kitsune daj mnie proszę na ławkę rezerwowych póki co 😃

Happy Jennifer Aniston GIF

Do góry