reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
Ja zawsze mam jakis problem i chcę się Was o coś zapytać, to właśnie to mija...ostatnio pytałam jak często karmicie maluchy, bo mój wołał o jedzenie co 1-1,5...a teraz je co 2,5-3h...a ja nieprzyzwyczajona, ze on tak 'zadko' je, już zaczęłam się martwić czy na pewno wszystko ok z nim:p
eehhh...te maluszki nas wykończą swoją nieprzywidywalnością, ale dzięki temu codziennie się czegoś uczymy....

Amerie- życzę Ci, żeby chusta Ci pomogła tak jak mnie...wkładam małego...5 minut i śpi:)

Ostatnia edycja:
Witamy ANIU :):):)
a moja zasnęła o 16 i nadal śpi, myślałam że jej się pić chce bo jadła a ona wtrąbiła herbatki 60 ml i padla, kurcze kiedy my sie nauczymy o co chodzi tym naszym robaczkom, Ania ma rację to takie błądzenie we mgle

Ide na =tv bo ostatnio to nic nie oglądam, a niedługo się obudzi i kąpanie

Do chust najczęściej dają instrukcję obsługi, poza tym można wiele filmików poglądowych znaleźć w internecie. Niemniej na początek dobrze jest poćwiczyć na lalce czy innej dużej maskotce.

Mój chyba przechodzi jakiś skok czy cuś

Tak jak nie każdy ból brzuszka to kolka, tak i nie każde rozstrojenie dotychczasowego rytmu to skok rozwojowy. Skoki odbywają się w określonych tygodniach i dla dzieci urodzonych o czasie specjalnych odstępstw nie ma. I nie odbywają się na raty :-)

My już po szczepieniu :) W przyszłym tygodniu jeszcze na pneumokoki Mała strasznie płakała :( Dobrze, ze miała skojarzoną to nie była dużo kłuta tylko w dwie nózki.

Amerie - my mamy skierowanie na morfologię jutro najpóżniej w środę pójdziemy bo pediatra powiedziała, ze jak ma dalej anemie to musi brać żelazo. Nasza widzisz też jest żywa fakt śpi w dzień troszkę bo może w sumie 4h śpi.

reklama
Dziewczyny o co to chodzi?rozumiem ze wszyscy sie przeniesli na watek zamknięty?yyy...

moje dzieci pomyliły sobie dzien z nocą.dzis poszły spac o 3.30...lasotka ta Twoja metoda godzinowa działa?a jak np.spia wtedy kiedy powinno wypadac karmienie to co?

ayla, tak plan działa, pod warunkiem, że mała odpowiednio sie najada, tj ja mam wystarczajaco duzoo pokarmu a ona odpowiednio długo je, no i oczywiscie nic nie dolega (bączki, uczulenie)
dziś wszystko zgodnie z palnem, mala wykąpana, najedzona śpi
a ja mam chwile dla siebie :)
Bywała tak, że mała nie budział się na karmienie 22-23, wtedy karmiłam ja na tzw śpiocha, a ona budziła mnie na nastepne karmienie o ok 2 (to karmienie juz nam wypadło)
w tej książce (jak usypiać? giny ford) jest też podrozdział dla mam bliźnakow - ale nie czytałam,
jeśli chcesz mogę przeskanować i przeslać Ci na maila
pozdrawiam

Do góry