reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
Amerie to niezły aktywniak z Twojego Leosia. U mnie Przemuś ma zawsze problem z zasnięciem do południa. Jak rano wstanie 7-8 to potem nie spi do 13-14 ale w nocy oboje zazwyczaj śpią po ok 5h, szkoda tylko ze budzą się w różnych porach bo trzeba częsciej wstawac.

Ja dopiero teraz mam chwilę bo byłam zrobić małej foto do dowodu, śmiesznie wywalala język :D potem bank, sąd i kościoł - zaklepać termin chrztu i kawka z siostrą

U nas tfu tfu nie ma kolek jak od tygonia podaję krople regularnie 3-4 x dziennie po 5 kropel, ale niestety nadal czasem boli ja jak idzie bąk lub kupa nadyma sie i krzycczy, ale juz nie tak

Spanie u nas też od tygodnia - drzemki po 5 min, no teraz śpi od pół godziny a karmienie jakoś się rozregulowało i teraz co godzinę chce, niewiem dawać nadal na żądanie czy oszukiwać herbatą, tyle że ona wypić może i 100 ml jednorazowo więc niweim, mam tak jak AMERIE nadzieję że to skok i niedługo się cos unormuje co tez sikam przy otwartych drzwiach albo niestety ona krzyczy jak ja w wc, ech....

Mój chyba przechodzi jakiś skok czy cuś bo w ogóle nie chce spać a do tej pory miał w miarę unormowany dzień. Dzisiaj od 5 rano nie śpi, bawi się rączkami, piszczy, cały czas oblizuje palce i śmieje się jakby odkrył najfajniejszą rzecz na świecie... drzemki miał dwie 15 minut i koniec spania. Trochę popłakiwał jak się znudził miejscem, jak go przenoszę, z łóżeczka na kocyk, bujaczek, huśtawkę to godzinka zabawy i znowu inne miejsce. Rozgląda się jak nigdy, jak chodzę na około niego to się obraca nawet jak staję za główką to się stara wygiąć jak mu się uda to piszczy :).
Śmiesznie to wygląda nagrałam masę filmików :)

U nas też maly w ciągu dnia nie śpi za dużo-dziś tylko drzemki sobie ucina i najlepiej jest mu w leżaczku i najlepiej jakbym cały czas go bujała :-D I jakoś pomieszało mu się z jedzeniem,bo je dziś częściej ale za to małe ilości po około 90ml...może to tez oznaka skoku...
W nocy natomiast w miarę ładnie śpi-ostatnio przespał od 22 do 5.45 bez jedzenia :tak:Ja oczywiście też wtedy śpię jak suseł ;-)

Mój też wodzi za mną wzrokiem po całym pokoju,a jak tylko zniknę na dłuższą chwilę z pola widzenia to zaczyna popłakiwać i mnie wzywać-najpierw po troszeczku,a jak nie przychodzę to zaczyna krzyczeć ;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Witam ponownie - jestem listopadową mamą Małgosi, która urodziła sie 30 listopada.
Zaglądam tu do Was czasem i teraz postanowiłam sie bardziej uaktywnić:))) ( odzywałan sie jakos w kwietniu - stąd "ponowne" powitanie) Mam nadzieje ze mnie ciepło przjmiecie i wesprzecie nieraz dobrą radą - bo te początki macierzyństwa to bywają akie trochę jak błądzenie we mgle.
Moja Gosia generalnie mało w dzien śpi - na spacerze godzine-póltorej a pójniej to raczej takie drzemki sobie ucina 15-30 minutowe i tyle. A tak do je i gada po swojemu sama do siebie i patrzy to na balony posylwestrowe, to na choinkę;)

ps. jak wkleić na stałe suwaczek ??

AniazZielonego witaj :)
aby wkleić suwaczek musisz wejść w ustawienia i tak w opcjach masz edytuj sygnaturkę i tam wklejasz link do suwaczka.

reklama
Do góry