reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Ja karmię tylko piersią i podaję herbatkę pół godziny-godzinę po jedzeniu, nie ma problemów z brzuszkiem, chociaż za wiele ziół w nich nie ma to to kolki zniknęły

reklama
Hipp ułatwiająca trawienie, zaczęłam jakiś czas temu jak mijały dwa dni bez kupki i bez bączków, wieczorkiem była duża kupa i teraz podaję ile wypije i nie ma już żadnych problemów brzuszkowych- odpukać; odstawiłam też krople które podawałam mu na kolki. Za to bąki idą mega :)

Rtyska ja podaję tą herbatkę z HIPPA i mały piję codziennie, dodatkowo podaję z kopru włoskiego, a kolki niestety są, ale nie jakoś mega mocne, no i z bączkami problem, ale jak już zaczną iść to cała seria :)

Na zamkniętym pisałam właśnie że to wcale może nie być zasługa herbatki tylko jego ukł. pokarmowy jest już dojrzalszy i dlatego kolek nie ma :) z czego się ogromnie cieszę bo nie mogłam wytrzymać jak on się tak męczył

Dziewczyny o co to chodzi?rozumiem ze wszyscy sie przeniesli na watek zamknięty?yyy...

moje dzieci pomyliły sobie dzien z nocą.dzis poszły spac o 3.30...lasotka ta Twoja metoda godzinowa działa?a jak np.spia wtedy kiedy powinno wypadac karmienie to co?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny o co to chodzi?rozumiem ze wszyscy sie przeniesli na watek zamknięty?yyy...

Ayla wszystkie są zbyt pochłonięte macierzyństwem żeby regularnie pisać chyba.... nasz Leoś np. od 7 rano do 18 wymaga noszenia na rękach bo inaczej wrzask taki że szok, dopiero dzisiaj zamówiłam chustę bo nawet siku obecnie robię z nim na rękach.
Nawet teraz piszę jedną ręką, a trzymam go drugą.....błagam Boga żeby to był skok rozwojowy bo ja wysiadam :-D

reklama
nie spi w ciągu dnia?

Ani minuty....;-)
A w nocy budzi się co 2 godziny z zegarkiem.
A najlepsze jest to, że ma dość dużą anemię, a dzieci anemiczne powinny właśnie być ospałe, osowiałe i pozbawione apetytu, a mój właśnie na odwrót, żywy jak nie wiem co, ciągle je i to dość duże ilości, no i zero snu w ciągu dnia....
Mam powtórzyć badania, bo lekarzowi ciężko uwierzyć że przy takich wynikach dziecko jest tak żywotne :baffled:

Do góry