reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

agatakat, raczej po szczepieniu bo mial jedna nozke spuchnieta i naprawde bardzo mocno krzyczal (tak samo jak przy ulkluciu, tylko dluzej), na szczescie juz jest lepiej, ostatnia pieluszke mu D zmienial to mowil, ze juz lepiej nozka wyglada, a maluch nie placze, tylko zamiast spac to gada do siebie.. :)

reklama
elzu biedna mala nozka :( ale dobrze ze juz jest lepiej!
holly, rtyska niezle macie, jak mi tesciowa rozpuscila dziecko to do teraz nie moge sobie poradzic ze smoczkiem..

Jeśli 20 godz snu na dobę świadczy o zdrowiu dzieciaka to się trochę uspokoiłam,bo moja mała spała ok 12-15h ale od kilku dni śpi prawie non stop-będzie własnie ok 20h i się nieco zaczynałam martwić,że tak się jej nagle odmieniło. 3 dni pod rząd przespała 19-10 z przerwami co 3h na jedzenie,potem 2h zabawy,3h drzemki,kapiel,chwila zabawy i ok 19 znów spanie...

dziewczynki prosze o pomoc, mój mały już 3 dzień nie robi kupki :-( są jakieś sposoby, żeby mu pomóc????
A karmisz go tylko piersią? Jeśli tak to jest to normalne i jeśli nie ma twardego brzuszka to ja bym nic nie robiła. Moja Lila potrafi nie robić kupy przez 5 dni. A jak się dzidzia męczy to ja bym spróbowała masaż a jak nie pomoże to w ostateczności czopek glicerynowy.

Dzieki dziewczyny za rady, spróbujemy z tym krochmalem.

Co do nabiału to ja zrezygnowałam z mleka tylko sobie jogurciki popijam i z brzuszkiem u małej od tego czasu jest lepiej

Wszystkim mamom które wypróbowały już wszystkich sposobów uspokojenia dzieciaczka które marudzi bez przyczyny polecam jeszcze sprawdzenie czy przyczyną nie jest miejsce łóżeczka. W domu wolnostojącym przyczyną może być ciek wodny a w mieszkaniach poprostu często nieświadomie można ustawić łóżeczko w polu magnetycznym np. przy ścianie przy której z drugiej strony nasz sąsiad ma telewizor i to ustawiony tyłem do nas tak że pole jest najsilniejsze. Oba przypadki sprawdzone na najbliższej rodzinie i na sobie i nie chodzi tu o jakies feng szui;-). Wiadomo ze najczesiciej dziecko ma zły nastrój bo poprostu ma, ale warto spróbować.

No to lece dyrdać małą.
Pieluchy mają podrożeć i ubranka, czas zrobić zapasy.
Papa

Uważaj na Duphalac, moją po tym przeczyściło :( Podobno dobre jest podanie rano na czczo łyżeczki przegotowanej wody, ale nie próbowałam. U nas na rozmiękczenie kupki pomogła herbatka na brzuszek ale nie hippa tylko humany. Naszej małej też pomaga termoforek na brzuszku i leżenie na brzuszku. Czasami kupkę robi tylko w tej pozycji ;)

Mojemu często zmieniamy miejsce łóżeczka bo podobno dzieci nawet te najmniejsze szybko się nudzą tym samym widokiem... Mój lubi spać w łóżeczku a jak go nosimy i zaczyna płakać, wyginać się to jest znak że ma nas dość... Teraz też tak było, płacz, płacz... ale zanim do mnie dotrze że on wcale nie lubi być noszony jak jest śpiący to trochę minie, dałam go do łóżeczka... pogadał z Kubusiem na ścianie i śpi

reklama
Dziewczyny wczorajsza noc bez kolki!!!!!!!!!!!!!!! I niewiem co pomgło czy od ndz w moim mleku nie ma TEGO CZEGOŚ, czy krople 4x5kropel czy częstsze masaże brzuszka i leżenie na brzuszku. Szkoa że nie byłam wytrwała i nie spróbowałam jenego a NIE cały zestaw i niewiem co pomaga. Mleko też zmieniłam na NAN (raz dziennie) i kure blaszka co pomogło. LAe już fajnie śpi, nie krzyczy jak obdzierana ze skóry :p I rodzice mieli czas na siebie :p

Powiedzcie jak ze szczepieniami jakbym teraz wyjechała do UK? Muszę tłumaczyć te dotychczasowe z pl i tak jest ciąg dalszy?

Do góry