reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Lotka ja mam 6 lat młodszego:tak:

maxwell co Ty nie rozmyśli się, nie ma szans:no:
zabeczałaby się, że jej kasa na bilet przepadnie albo, ze trzeba przebukować:-D

kilolku na szczescie tylko 3 dni:tak:ale dla mnie i tak za długo:-D

kilolek jest imie POLA:tak: Jest tez to skrot od Apoloni ale osobne Pola tez:-) kolezanka tak dała córce na imię:tak:
ja nie zapomne jak gość myslal, ze na imie mam Pola i mnie tak wpisal w karte na zawody w kosza, pozniej pokazalam legitymację i byla mala afera, ze chcemy oszukać:tak: ja sie dziwie czemu mi rodzice dali Paulina a nie Pola skoro od dziecka bylam dla nich Polą:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pola Raksa miała na imię właśnie Apolonia. A wiem, bo w dzieciństwie była sąsiadką mojej pra-prababci zreszta też Apolonii :-) iedyś to musiało byc bardzo popularne imię, bo miałam tez prababcie Apolonię.

hej

musiałam do Was zajrzeć:-Dja o 22:05 w domu jestem już..psychicznie odpoczyam ale fajnie mówię Wam:-Dukładam na półkach a czas leci strasznie szybko:-)

Pola piękne imię.mi w ogóle się krótkie podobają Pola,Iga,Igor,Lena,Maja....

Ula co to za nalesniki z kremówką???smacznie brzmi

ja dziś robiłam klopsiki i wrzuciłam do nich kaszę któras z Was tak pisała że robi...SUPER WYSZŁY!!!!!!!!!!!!!!!!!! żadnego zagęszczania mąką itp.rewelka

jutro w Biedronce piżamki.widziałam na zywo..śliczne...ale kasy nie mam teraz za bardzo więc musze odpuścić sobie..chyba 23 zł jakoś tak

CZe
ja już w pracy, jak dobrze, że jutro wolne, może wreszcie odeśpię.
Cleo, AZA - fajnie , że Wam się podoba w pracy;-), powiem szczerze, że fajnie mieć taką odskocznię :-D:-D

Co do dziecka i różnicy wieku.... ja zawsze chciałam mieć też starszego brata, nie dość, że to było niemożliwe, to w ogóle nie miałam rodzeństwa. Tak źle i tak niedobrze. ;-) A u mnie po prostu nie chciałam czekać, widziałam jak koleżanki miały trudność po 3-5 latach zaciążyć, ja też starałam się długo o pierwsze, a wszyscy mi mówili, że po porodzie do roku to najszybciej idzie ponownie zaciążyć, więc wiek nasz, plany na przyszłość = niechęć na wchodzenie w pieluchy w wieku 37 lat ;-), spowodowały szybką decyzję o 2 dziecku. Poza tym zawsze dziecko będzie potrzebowało nas rodziców, czy będzie miało 2 czy 5, 7 lat i nie zawsze da się wytłumaczyć, że mama musi zrobić coś przy maluchu, nawet wg mnie trudniej zaakceptować rodzeństwo po 2 roku życia, bo to pierwsze ma już ugruntowaną pozycję i jakby je się delikatnie spycha z piedestału.;-) Już nie jesteś jedyna, musisz się nami- rodzicami dzielić itp. Ale każdy podejmuje decyzję sam, każdy innnymi czynnikami się kieruje, więc to tylko moje zdanie. ;-)
A dzieci o imieniu Pola trochę mam wokół siebie
Ok, znikam do roboty.

cze ludziska.
No to widze ze jestem jakas inna [jak zwykle:cool:] w decyzjach o dziecku. Trudno. Może ja po prostu nie umiem wyobrazić sobie u nas drugiego malucha=nie jestem na niego gotowa. Nie wiem jedni to czują drudzy nie. Może ja jestem spełnioną matką przy Marcelu..... nie wiem nie wiem. Nie bede miała dziecka na siłe bo inni mają :-p Najdzie mnie ochota to i majac przysłowiową 40-stke pojawi sie dzidziuś.

Odchodząc od tematu u nas wieje na urwanie głowy...........wichura ze ho ho. Po nocy nas budziła. Nawet tv nie idzie normalnie zobaczyc bo przerywa dekoder :crazy:

Witajcie,
u nas pada śnieg:tak:jest dosć nieprzyjemnie , ale muszę pokazać małemu te piękne płatki śniegu:tak:
Cleo cieszę się , ze patent z kaszą manną Ci sie udał:tak:

Dziunka na 11 mamy basen a potem M chyba do taty jechał ale nie na 100%

reklama
Witajcie

mnie zaciekawił za to patent z kaszą manną? wrzucacie do mięska mielonego? (ja tez tak robię albo bułkę tartą albo swieżą) czy cos innego wymyslacie?

Cleo naleśniczki masz tutaj :) Naleśniki POLECAM POLECAM PLECAM

Dzis albo jutro robię keksa, tartę cytrynową i moze cos jeszcze :)

U mnie tez wieje, pada a mi tak dobrze ze nie muszę isc do pracy, do pociągu itd. H miał dzis siedziec w domku ale jednak pojechał do firmy. Oli wstał jak na niego wczesnie bo po 8 ale chyba był po prostu głodny. Gdybym nakarmila ok 6 kiedy sie pierwszy raz kręcił spałby do 10 ale potem jest problem z drzemką i wieczornym zasypianiem wiec moze i dobrze.

Ja dzis z Olim nie wychodzę, juz widzę jak wiatrzysko buja drzewami w lesie, brrrrrrrrrr

Cleo super ze praca sprawia Ci przyjemnosc. Ja czuję ze tez mialabym duzo werwy do pracy :)

Ostatnia edycja:
Do góry