kilolek
podwójna listopadowa mama
Kilolku a jakbys mu woreczek przyczepila taki specjalny do siusiu i załozyla pieluszkę? Jak bedzie problem z dniem (ja zalozylam i dawalam mleko albo picie i siku było) to np. na drzemkę mu zaloz a potem przelej do sterylnego pojemniczka. U mnie nie było problemu. Ja zawsze robilam tak i kupowalam pojemniczki sterylne.
Ja sie zdrzemnęlam i poszlam wszystko pochowac na podwórku, piaskownicę zamknąć przykryc bo idzie burza, deszcz z W-wyCiemno i wieje.....oj jak przyjemnie
![]()
Kikolek - no cóż może i racja z tymi upałami, a może coś innego dobrze, że macie mieć jeszcze zrobione badania. Dokładnie jak mówi Ula są specjalne woreczki dla chłopców inne i dziewczynek inne do pobierania moczu. Mam nadzieję, że się uda.
Ula - na Ochocie słońce praży, nie ma deszczu.... od strony Marek mieszkasz albo co? Wisła ściąga deszcz i burze..
a no właśnie problem polega na ym, ze mocz z woreczka nie jest sterylny mimo, ze sie wyglancuje calego siusiaka i jajeczka. Sterylny mocz jest tylko wtedy jak dziekco siusia przy odciaggniętym naplatku. Ja raz tak zrobilam, ze mialam dać sterylny a dalam z woreczka (oczywiście przelałam do sterylnego pojemnika) i wyszedł zły wynik. Tak zły, ze trafilismy do szpitala. Tam pobrali cewnikiem, bo inaczej nie dąlo rady i okazało się, ze mocz jest czyściutki, doslownie nic w nim nie było.