reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Kilolku a jakbys mu woreczek przyczepila taki specjalny do siusiu i załozyla pieluszkę? Jak bedzie problem z dniem (ja zalozylam i dawalam mleko albo picie i siku było) to np. na drzemkę mu zaloz a potem przelej do sterylnego pojemniczka. U mnie nie było problemu. Ja zawsze robilam tak i kupowalam pojemniczki sterylne.
Ja sie zdrzemnęlam i poszlam wszystko pochowac na podwórku, piaskownicę zamknąć przykryc bo idzie burza, deszcz z W-wy :) Ciemno i wieje.....oj jak przyjemnie :)

reklama
Kikolek - no cóż może i racja z tymi upałami, a może coś innego dobrze, że macie mieć jeszcze zrobione badania. Dokładnie jak mówi Ula są specjalne woreczki dla chłopców inne i dziewczynek inne do pobierania moczu. Mam nadzieję, że się uda.
Ula - na Ochocie słońce praży, nie ma deszczu.... od strony Marek mieszkasz albo co? Wisła ściąga deszcz i burze..

Kilolku a jakbys mu woreczek przyczepila taki specjalny do siusiu i załozyla pieluszkę? Jak bedzie problem z dniem (ja zalozylam i dawalam mleko albo picie i siku było) to np. na drzemkę mu zaloz a potem przelej do sterylnego pojemniczka. U mnie nie było problemu. Ja zawsze robilam tak i kupowalam pojemniczki sterylne.
Ja sie zdrzemnęlam i poszlam wszystko pochowac na podwórku, piaskownicę zamknąć przykryc bo idzie burza, deszcz z W-wy :) Ciemno i wieje.....oj jak przyjemnie :)

Ula w ten sposób mocz nie jest sterylny i w posiewie może się coś wyhodować, wtedy badanie nie będzie wiarygodne. W szpitalu mówili mi, ze tak się pobiera w ostateczności.

haha, patrzę właśnie na kamerkę w żłobku a tam Ala czymś się bawi i z jakiejś zabawkowej filiżanki coś niby pije - wychyla do samego dna :). Patrzę a to zabawka ekspres do kawy :))))

pewnie w szpitalu bardziej się znają niż ja, ale nam nigdy bakterie w moczu nie wyszły, ale moze jak daje sie specjalnie na posiew to oni od razu dają do hodowli i wtedy moze cos wyjdzie? na tej zasadzie?

agrafka masz superowo ze mozesz Alutkę podglądać!!! usmiech na buzi pewnie masz murowany :)

pewnie w szpitalu bardziej się znają niż ja, ale nam nigdy bakterie w moczu nie wyszły, ale moze jak daje sie specjalnie na posiew to oni od razu dają do hodowli i wtedy moze cos wyjdzie? na tej zasadzie?

nie mam pojecia jak oni to robią :/
W każdym razie w szpitalu przestrzegali mnie, że żeby czekać aż zacznie sikać, dopiero otworzyć pojemniczek, złapac trochę z końcowego strumienia i od razu zamknąć.

agrafka masz superowo ze mozesz Alutkę podglądać!!! usmiech na buzi pewnie masz murowany :)
no fajne to jest, nie zawsze widać bo kamerka nie obejmuje całej sali. Ale czasem widze jak się ładnie sama bawi i jestem w szoku. Alba jak po Paniach opiekunkach łazi i się przytula :))))

hej
u mnie dzisiaj w końcu trochę słońca i ciepełko :)) więc posiedzieliśmy trochę na placu zabaw z babcią i kuzynką Kuby ;) a teraz młody po przebraniu i umyciu się padł w łóżeczku a ja wtrąciłam ponad kilogram arbuza , znowu będe biegać do wc jak szalona ;) hehe
gosiulek mój też mleka nie chce pod żadną postacią ,czasami jak mu płatki dam to zje i tyle , a tak to kaszki serki jogurty ser żółty
jeśli chodzi o fotelik to może jednak niech będzie za pasażerem jeśli tam jest stabilny , u nas często Kuba ma fotelik na przednim siedzeniu i ogląda inne samochody a jaki zadowolony jak tam siedzi bo tato mu opowiada o autach i znakach drogowych ,będe mieć małego kierowce jak nic :)

reklama
Kuuurcze, u nas burza krąży w dodatku miałam mieć tel z pracy więc nie poszłyśmy na plac zabaw i co? Ala śpi :/

Znowu będzie korba wieczorna a miałam nadzieję na wieczór z Leszkiem 0% i M...

Swoją drogą Ala ostatanio śpi na naszym łóżku obłożona wałkami z kołder, bo nie daje się za nic przenieść do łóżeczka.

Do góry