reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Kikolek - za dużo?? ło matko jestem w szoku.. wg mnie jeśli coś się z dzieckiem dzieje, to warto pisać, by rodzice mieli tego świadomość, a nie potem przychodzili na zebranie i dziwili się co też ta pani wymyśla,,, a nie informowała na bieżąco. Ludziom nigdy się nie dogodzi.
Ja wolę wiedzieć więcej niż żyć w nieświadomości, ale .. najwyraźniej w świecie mam głupi charakter ( mogę wtedy szybciej zadziałać ).

reklama
Jestem załamana, już mi sepsy i nie sepsy po głowie chodzą:-:)-:)-(

Asia już zero objawów choroby, zdrowiutka, a dziś ni z gruszki,ni z pietruszki o 3 w nocy zaczęła się kręcić, ale spała. Przed 5 rano obudziła się i zaczęła wstawać i coś tam gęgolić. Sprawdziłam czoło - normalne, dłonie i stopy za to prawie parzyły. Termometr a tam 39. :szok: Szok totalny, bo ona nie gorączkowała nigdy. Tzn zarówno Julka jak i Asia przeszły łagodną trzydniówkę ale oprócz niej nigdy nie miały gorączki przy żadnej chorobie.

I ktoś mnie oświeci co to jest?

Sorki ze tak na ogólnym, powinnam wejść na zdrowie:zawstydzona/y:

Maciek dziś jechał na pierwszą chemię, trzymajcie kciuki! Plemniczki już ma zamrożone ;-)

Coś jeszcze chciałam pisać ale zapomniałam...

Acha już wiem. Właśnie dokonałam samospisu powszechnego przez internet i mam z głowy :) ponoć jak się nie przyjmie tej osoby do domu lub nie zrobi się tego przez net to można zostać ukaranym grzywną :O

Ostatnia edycja:
A tam sepsy nie sepsy..........Marcel tez obudził sie ni z gruszki ni z pietruszki z gorączką 39,2!! i tez w zyciu mi nie gorączkował. i Co? i minęło po 12 godz. Prawdopodobnie od zębów? Moze Asia tez ząbkuje hm? jeśli nie to tez nie wiem co to moze byc ;/;/;/;/;/

:-Ddzien dobry :)

jaki mamy dzis z krystiankiem piękny suwaczek :-D rowno roczek i 5 miesięcy :-D

P. spał na kanapie, ja z małym w sypialni. w nocy sie obudził i gralismy w piłkę bo oboje cierpielismy na bezsennosc :-D
rano obudziły mnie nudnosci i bol głowy. pierwsza mysl - "boziu za szybko. nie jestem jeszcze przygotowana", a potem poszłam do toalety a tu ... @ ... czasem modlitwa z rana pomaga :-)

:

Maciek dziś jechał na pierwszą chemię, trzymajcie kciuki! Plemniczki już ma zamrożone ;-)

Coś jeszcze chciałam pisać ale zapomniałam...

Acha już wiem. Właśnie dokonałam samospisu powszechnego przez internet i mam z głowy :) ponoć jak się nie przyjmie tej osoby do domu lub nie zrobi się tego przez net to można zostać ukaranym grzywną :O

odnosnie Macka - nie w temacie jestem. przyblizysz?

a jesli chodzi o spis w UK, to jesli nie zrobisz to grozi 1000 funtow kary !! tez zrobilam przez neta. :)

hehehe w UK jest spis powszechny ludnosci :) i nie tak jak w pl ze łażą ci ankieterzy po domu, tylko poczta przysylaja kwestionariusz ktory sie wypelnia i za darmo odsyla, albo robi sie to samo przez internet. :)

anadri wlasnie pisalam do Mojego czy zrobil ten spis bo tez nam przyszlo do domu, nie wiedzialam ze za to jest kara:no: ale chyba robil na necie z tego co pamietam:tak:
wlasnie sie zbieramy na sapacerek, pogoda super cieplutko :)
Kuba pierwsza nocu babci super na szczescie;) spal w lozeczku po mnie haha:-D
a teraz marudzi:/ nic idziemy w takim razie

reklama
A tam sepsy nie sepsy..........Marcel tez obudził sie ni z gruszki ni z pietruszki z gorączką 39,2!! i tez w zyciu mi nie gorączkował. i Co? i minęło po 12 godz. Prawdopodobnie od zębów? Moze Asia tez ząbkuje hm? jeśli nie to tez nie wiem co to moze byc ;/;/;/;/;/

Czasme przydaje się taki trzeźwy kop w d...;-):-D dzięki!:-) Ja to na pewno nie matka panikara, ale pierwszy raz mi dzieć tak dziwnie choruje:dry:
Pewno od zębów, wydaje mi się że dolne 4-rki już się trochę przebiły bo czuć pod palcem i widać białe, ale dalej gule wielkie. A dwójek nadal nie ma, wie ktoś do kiedy mogą wyjść?

:-Ddzien dobry :)

jaki mamy dzis z krystiankiem piękny suwaczek :-D rowno roczek i 5 miesięcy :-D

P. spał na kanapie, ja z małym w sypialni. w nocy sie obudził i gralismy w piłkę bo oboje cierpielismy na bezsennosc :-D
rano obudziły mnie nudnosci i bol głowy. pierwsza mysl - "boziu za szybko. nie jestem jeszcze przygotowana", a potem poszłam do toalety a tu ... @ ... czasem modlitwa z rana pomaga :-)

Ja dostałam też. Drugi raz w miesiącu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

odnosnie Macka - nie w temacie jestem. przyblizysz?

a jesli chodzi o spis w UK, to jesli nie zrobisz to grozi 1000 funtow kary !! tez zrobilam przez neta. :)

Maciej (moj brat 24 lata) ma kłębuszkowate zapalenie nerek, owrzodzenie jelita grubego, czynnik V leidena (to akurat genetyczne, powoduje że robią mu się skrzepy w żyłach, jest po zatorze płucnym).
Lekarze nie potrafią powiązać tych chorob, wszystko "wylazło" naraz ok. roku temu. Podejrzewają że to jakaś autoagresja organizmu, zaburzenia immunologiczne.
Był leczony m.in sterydami ale już nie dają efektu i musi poddać się leczeniu. Chodzi tu teraz o uratowanie nerek. Chodzi o to zapalenie bo to najgorsze jakie może być. Jedyne leczenie które daje efekty to chemioterapia niestety. Skutki uboczne najróżniejsze m.in. bezpłodnosć właśnie. Na razie ma otrzymywać chemię co miesiąc przez 8 m-cy.

Oprócz tego to chłop jak dąb, pełen siły, energii, humoru, w życiu nie powiesz że jest chory. Z wyglądu jest 100% okazem zdrowia:tak:

Mama w Pl od 1.04 do 30.06 jest obowiązkowy spis powszechny ludności. Proszę Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011

Do góry