reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

To dobrze ze Martolinka zyje bo juz tez o Niej myślałam...... my tez zyjemy :D młody rano miał 36,8 trmp. wiec fajnie w ciągu dnia wzrosła do 37,3 wiec póki co nie podaje p. gorączkowych. Ponadto Marcel przespał dzisiaj równiez 4 godziny od 11 do 15 wiec widac organizm sie regeneruje i zbiera siły. Wiec skoro przespał dzień to go dzisiaj przetrzymam w domu i może jutro wyjdziemy na spacerek. I ciekwe od czego była taka gorączka wysoka 39,2 dwunastogodzinna od zębów??!! No bo nie od choroby.....przeciez tak szybko by nie przeszło.......

reklama
Hanka jak jej wychodziły zęby miała gorączkę w nocy.. potem znikała i tak przez 2 dni właśnie. Gośka tylko raz miała taką dużą gorączkę i to po szczepieniu.
Śliczna wiosna się zrobiła i teraz z niej korzystamy, moje panny mam nadzieję, że wymęczone i niedługo pójdą spać.
AZA - zdrowia,
Dziunka - Aśce też zdrowia, szczególnie , że wiosna buchnęła. my też już bezrękawiczkowi.
Martolinka - oby Antek się szybko pozbierał , zregenerował...
Wyjatkowa - obyście szybko znaleźli jakieś fajne mieszkanko.
Ula - fajnie mieć własny kawałek podwórka, ale roboty jest niestety...
Mama - możesz spokojnie z puszkowego zrobić kakao... próbowałam;-)
Znikam jeszcze przejrzeć inne wątki, póki cisza...

Mama mojej koleżanki córka miała prawie (albo miala) 40 st goraczki wlasnie przy zebach!!
Moja mała zasypia wlasnie, albo juz spi. Dziś ok 7.00 sie obudzila, otulilam ja kocykiem do podusi i pospala do 9.30 , w dzien drzemki już nie miala wiec zmeczona bardzo.
My dzis pol dnia sprzatałysmy, kolejne pol na dworze spedzilismy, na koniec mala wsadzila reke we wiadro z zimna woda-do łokcia , byla bardzo zdziwiona co sie stalo heheh.
Ah i znowu kupki w wiekszej ilości chyba 6 było- ale normalne, obstawiam zeby-jak zwykle ;-)
Milego wieczora laseczki, zajrze później.

hej
dziunka twoja Asia jest nieziemska ,ale się uśmiałam :)
gieoska dawałam Kubie kakao na mm bez problemu , ale mój butli z mlekiem nie chce już gdzieś od stycznia ,nadrabiamy jogurtami i serkami , a na kolacje zawsze jest kaszka
u mnie w końcu świeci słoneczko i mam nadzieje że śnieg szybko teraz stopnieje :) , dzisiaj wyszliśmy tylko na krótki spacerek bo Kuba straszny katar ,ale to pewnie od zębów bo trójki widać przez dziąsła

Witajcie!!!
Antek ma się już lepiej ,aczkolwiek kaszle wciaz:-( Wrociłą mu eergia do figli całe szczescie:tak: Jutro ostatnia dawka atybiotyku . Odpuszczamy basen sobotni i wyjazd do Azy zowu:zawstydzona/y:
Dziekuje tym , ktore o mie pomyslały:-p:-)

ie jestem na biezaco wiec lece nadrabiac

Witam z Polski :)
na poczatku sie pochwale ze Mlody zniosl lot tym razem rewelacyjnie :) byl bardzo grzeczny, ulzylo mi strasznie:) niepotrzebnie sie tak strasznie denerwowalam i dwie noce nie przespalam ale bylo minelo!
Kuba bawil sie z drugim chlopcem a jak trzeba bylo zapiac pasy to nawet nie protestowal :) jestem z Niego dumna hehe :)

dziunka moj zjada dwie butle na noc( pierwsza od razu po kapieli a druga kolo 23, 24) 2x 180ml :) jeszcze jakies 4 miesiace temu byly trzy butle (jedna nad ranem) ale juz bez niej jest ok:)
martolinka ciesze sie ze Antkowi wraca energia ;) juz bedzie tylko lepiej :)
wyjatkowa zycze jak najszybszego znalezienia mieszkanka ;)

u nas na kolacje zazwyczja dwa jogurty, albo kawałek chlebka z masełkiem ( bo ser lub szybka ląduja na podłodze).

czy wy tez tak macie jak ja - mała przylepa przyczepia mi sie do nogi i nie moge chodzic :D ?

A ja znów zombie.. Gośka postanowiła ok. 0:30 pogadać sobie, poprzemieszczać się z łóżeczkiem wrrrrrrrrrrrrrr
Ilona - nieźle... w wiadro z zimną wodą :-D:-D , mam nadzieję, że kupki się w takiej olości skończą jak wyjdą zębiska.
Kikolek - każda matka mając dziecko w szkole ma swoje zdanie na temat nauczycieli / a różni się trafiają jak w życiu / , ale i nauczyciel ma prawo do przestawienia swojego punktu widzenia... pisz co ten rodzic wymyślił ;-)
Martolinka - mam nadzieję, że Antonio nie rozniesie domu w drobny pył ;-) po tej chorobie.
Polaa - super, że Kuba taki grzeczny, a jak rodzinka?? zaskoczona?
Anadri - niestety podobnie, ale jak chce gdzieś pójść to znika w tempie ekspresa i nie ogląda się na nikogo...:wściekła/y:

Kikolek - niestety my mamy tendencję do ogólniania... coraz częściej się słyszy, że nauczyciel jest czemuś winny, może dlatego to tak wygląda? Nie wiem.
Ja staram się być obiektywna, wysłucham każdej stron i od razu nie oceniam.. czasami nie wychodzi,;-)

reklama
Kilolek nie denerwuj sie, ja po czesci rozumiem stanowisko dziewczyn i twoje. Gdyby twoje dziecko skarżyło sie na sytuacje w klasie/szkole tez bys reagowala prawda?? I do kogo bys miala w tedy pretensje?? Prawdopodobnie do nauczyciela/wychowawcy tak?? Nie wiesz "chyba" dokladnie co ten uczen nagadal ojcu? Wiesz jaka wyobraźnie maja dzieci-sama kiedyś pisalaś jak twoj syn lekarzowi cos tam o nożu powiedzial. Wiec postaw sie w roli rodzica, ktoremu dziecko naopowiadalo jakies rzeczy na nauczyciela-Ciebie. Nie atakuje Cie w żaden sposób, bo nie znam dokladnie sytuacji, próbuje jedynie zrozumiec. I oczywiscie rozumiem twoja zlość-nikt nie lubi być niesprawiedliwie oceniany, ja wierze ze jestes dobrym nauczycielem, dobrym czlowiekiem. Amen ;-)

Witam po koszmarnej nocy, moja córka czasami mnie zaskakuje, wczoraj po 23.00 wstala i chciala isc dada :szok: Zauważylam, ze ona zawsze po 23.00 zaczyna sie wiercic, plakac, szlochac itp. Ostatnio powiedzialam w zartach do mojego N ze chyba malej sie poród przypomina-pierwsze skurcze zaczely sie po 23.00 :-D:-D:-D:-D
Dziś pogoda prawdopodobnie bedzie piekna, wiec ruszymy na dwór, niech sie malutka wybiega. Milego dnia życzę

Do góry