reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam, i juz czwartek, czas leci bardzo szybko. Nocka minela chyba dobrze-sama nie wiem, nie pamietam. Mala wstala o 7.00, położylam ja na podusi i zasneła dalej. Dziś postanowilam zrobic wiosenne porządki w szafie-mojej i małej wiec moze coś wystawie na sprzedaż. Stwierdzilam ze musze całkowicie wymienic swoja garderobe i szukam na allegro ciuszków. Po wypłacie zaszaleje-mam taka nadzieje ;-)
Lece dalej ogladać puki mój skarb śpi. papa

reklama
Biedulko, ja jestem z Tobą! A gdzie inni rodzice? Skoro tylko ON tak twierdzi to nie może być wiarygodny. A nie mogą po prostu syna przenieść do innej klasy? matko, naprawdę psychopata!

no nie mogę się nie odezwać.
czyli gdyby Julka przyszła do domu i skarżyła się, że jest prześladowana to ty byś ją po prostu przeniosła do innej klasy ?

To nie psychopata, tylko rodzic, który walczy jak umie o własne dziecko, któremu dzieje się krzywda.
Nie sądzę, że ów rodzic napisał skargę bez jakiejkolwiek próby porozmawiania z wychowawcą. A bezskuteczne próby podejmowania dialogu z wychowawcą, który jest wychowawcą z przypadku, to ja bardzo dobrze znam z włąsnego doświadczenia. Współczuję całej klasie tego ucznia przejść.

Dziewczyny mam do Was ważne pytanie : czy działaja w waszych miastach kawiarnie dla mam z kącikiem zabaw dla dzieci?? Czy chętnie wybrałybyście sie do takiego miejsca?? 2 moje koleżanki i ja zastanawiamy sie nad otwarciem takiego miejsca i chetnie poznam wasza opinie. U mnie w miescie nie ma żadnego miejsca , które przystosowane by było dla rodzin z małymi dziećmi, nie ma gdzie iść z maluchami aby one mogly sie pobawić w bezpiecznym miejscu. Co o tym myślicie?? (Mieszkańców jest ok 30 000 ) . W Warszawie powstała chyba 2 lata temu taka kawiarnia-MamaMia : Mama Mia - kawiarnia (miejsce) przyjazne rodzinie, mamom i kobietom w ciąży. , może któraś z Was tam była?? Czekam z niecierpliwościa na wasze opinie;-)

Ostatnia edycja:
Ilona u mnie narogu jest wlasnie taki klub dla mam z dziecmi..jest tam maly placyk zabaw mamy moga sobie wypic kawke lub cos innego a dzieci sie w tym czasie bawia tez jest tam taki mini lumpeks ale widac ze duzo mam tam chodz...sa tez jakies zajecia dla maluchow... wiecmysle ze to dobry pomysl abys takie cos u sienie otworzyla.

hej dziewczynki :)

u nas Oli od jakiegos tygodnia ogłosił strajk na obiady, czyli lecimy na butli (z mlekiem, z kaszką, z manną, z sinlakiem itd) Pcha rączki tak daleko ze szok. Kupki zielone, 1-2 ale nieładne :) Ząbkujemy także.
Dzis rano zjadł troszkę naleśniczka z sinlakiem i moreklami babci ..... ech nie dokonczę posta bo OLi chce do kurek....woła jaja

Hej :-)
Co tam u Was?

Asia wczoraj zasnęła o 18 i spała do 6:30 z jedną pobudką na mleczko tylko:tak:
Ile Wasze dzieci piją wieczorem mleka? Bo Asia dwie butle - jedna 330ml, druga 125ml:szok: zbankrutuję niedługo:eek:

Zapomniałam Wam powiedzieć.
Okazała się mistrzynią w zdejmowaniu bluzki:wściekła/y: rajstopy już dawno opanowala (pierwszy raz przed Antkiem hehe).
Rano po obudzeniu się od razu idzie do szuflady po skarpetki i mi przynosi żebym jej założyła co by po zimnych kaflach nie chodzić;-) a potem wszystkim szykuje ubrania :tak:

No i zaczęła na okragło wszystko powtarzać. Dziś powiedziałam do niej "Ty mała pipo" a ona "Pipa, pipa" i tak w kółko.

Miłek za to teraz mówi "Kurde w cyc" oraz "Wypić dwa piwka i zapalić papierosy":-D:-D:-D To jego ulubione powiedzonka:-D:-D:-D

No nic wracam do pracy...

reklama
wow Dziunka Twoja Asia jest rewelacyjna:-) co do mleka to moj sie zbuntowal i juz nie tyla mleka na noc od dwoch dni a ja mam problem bo nie wiem co mu dawac do jedzenia??

przy okazji czy na zwyklym MM (Nan) da sie zrobic kakao??bo mam 3 600g opakowania i musze je zuzyc...i co dajecie swoim dzieciom na kolacje??

Ula duzo Oli mleka je zazdroszcze moj nie chce juz nic:-(

Do góry